dimarts, 30 d’abril del 2013

Cake de remolatxa i poma

Fa uns dies vam fer una crema de remolatxa i poma que ens va agradar molt. Va quedar d'un color preciós, estava boníssima i era refrescant, fet que va anar molt bé perquè va coincidir amb els dies que feia calor. Si ens havia agradat la combinació en salat, com seria en dolç? I d’aquí va sortir la idea.
És un cake molt suau i esponjós que guarda la humitat. A l’endemà està igual de bo i, si el combineu amb xocolata, encara ho està més.

Avui és l’aniversari de la Sandra, així que aprofitem per desitjar-li moltes felicitats! Que passis un molt bon dia i que els desitjos que demanis al bufar les espelmes es compleixin.

Ara toca anar a veure el que han preparat la Judith, la Laura i la Paula.





Ingredients:
90 g d’oli de gira-sol
130 g de sucre (integral de canya)*
195 g de remolatxa cuita (la podeu trobar a les neveres dels súpers)
400 g de farina*
1cp bicarbonat
1cp llevat Royal
1 poma
2 ous *
Crema de cacau amb avellanes* (tipus Nocilla)

*Eco
cp: cullerada de postres


Preparació:
Escalfar el forn a 180º.
Triturar la remolatxa amb una part de l’oli i reservar.
Barrejar el sucre amb els ous, afegir el puré de remolatxa i l’oli restant. La poma ratllada i la farina, el bicarbonat i el llevat, fins que quedi una massa homogènia.
Passar al motlle i enfornar fins que estigui fet. Si veieu que, passada una estona, us queda torrat i encara no està fet, tapeu-lo amb paper de plata fins que s’acabi de fer.
Deixar refredar i servir acompanyat de la crema de cacau.

27 comentaris:

Sònia ha dit...

Combinacio guanyadora, sense cap dubte! M'encanta la remolatxa als cakes dolços... es un red velvet al natural ;-)
Et queda un trocet?
Un petonas

Pumuky ha dit...

Ostres, de remolatxa i poma... el tastarem, que fa molt bona pinta!!

Petons!

Mercè ha dit...

Amb ingredients de qualitat, per força ha de sortir un bon pastís. Fa una pinta boníssima!!! Petons.

Yves ha dit...

Quina gana m'ha agafat!!!!!!!!!

Mònica Tarradellas ha dit...

Ha d'estar molt bo, i el color també és interessant! El provarem de fer!

Su ha dit...

Hala, toca apuntar "usar la remolacha en dulces". Y con chocolate, si puede ser... Un besote.

Palmira POM ha dit...

Tinc pendent la remolatxa als dolços, m'han dit moltes vegades que és com el carbassó, quedan textures molt suaus i húmedes. a més la remolatxa sempre dona un toc de color, apa, com la Su, a la llista de pendents!!!
Per quan torni a tenir forn perque si, ens tornem a mudar!!!! Ens fa molta mandra però com qu'Itàlia no m'ha agradat gens, segur que el nou destí ens farà molt feliços... encara que no sigui Barcelona!!!
Petonets,
palmira

Unknown ha dit...

acabo de veure la llum!! si amb la remolatxa surt un cake boníssim, amb la melmelada com pot quedar?

Rosa Ballerina ha dit...

M'encanta!!! Quina bona pinta i els ingredients són ideals, molt del meu estil jejejje. La textura que te la trobo fantástica, una mica més humit que el pa de pessic i de gust segur que està boníssim.

Petonets!!!

Eva ha dit...

Ohhh mmm!!! tinc una remolatxa a la nevera esperant ser convertida en cake, perquè vaig veure una recepta i em va cridar molt l'atenció. Aquest pastís vostre també fa una pinta tremenda!!

Bon Tiberi ha dit...

Ja sé com camuflar un altre aliment!!!!
Encara no he comprat mai remolatxa cuita (de fet, ni l'he vista al super) però crec que hauria de fer-ho.
No m'imagino el gust d'aquesta combinació i el soci si que no s'ho pot ni imaginar!! Ho haurem de tastar. Ja te contaré...
Què he vist que hi ha al damunt??? Nocilla????!!!!!!!! ;DDD
Petons guapa!!

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Guau! Com sempre em sorprens, fantàstic amb remolatxa, quin coloret!
Moltes gràcies guapa, sou les millors! Quina il·lusió!
Petonets
Sandra

Mayte ha dit...

Es una ricura y me encanta la presentación, que bonita, Sandra se lo merece, es un solete!

Besos bonita.

Tapa't de tapes ha dit...

Té un color temptador... caldrà provar de fer-lo, doncs! Petons

món cosit a mà ha dit...

Quines coses més originaaalllsss!!!

Miquel ha dit...

que buena idea Monica la de usar remolacha y manzana en este cake ,te ha quedado muy bien y super apetecible
buen regalo a la Sandra
peto

Heva ha dit...

He cogido la costumbre de llevarme la remolacha a casa cuando la encuentro fresca y en lugar de cocerla la aso, manías personales, el caso es que no paro de colorear platos con ella jeje lo último unas burguer rosas que seguro que te hubieran encantado jajaja Me apunto a trocito de bizcocho con los ojos cerrados, a Sandra la he felicidato por el fb, que ya es raro en mi, estaré cambiando con la edad, no creo ;P
Besitos para todas!!!!

Judith ha dit...

No se si m'agrada més la foto, la recepta o la Nutella que hi ha a sobre!!! és una passada sister!!! molts petonets

Gemma ha dit...

Segur que la Sandra quedarà encantada amb totes aquestes receptes que li heu preparat ;)
Deu quedar semblant a un pastís de pastanaga, oi?

La Cuina Violeta ha dit...

Devia quedar ben bo aquest pastís i segur que la Sandra molt contenta...
Nani

Marta CuinaDiari ha dit...

a banda de en amanides, mai he cuinat amb remolatxa!! Qué original!! m'encanta!! Marta

Pili ha dit...

Quina bona pinta!! Mai he fet servir la remolatxa per cuinar, pero m'haure d'animar. Petons!

Pumuky ha dit...

Per fert Mònica, tens un regalet esperant-te a la meva cuina, passa't quan vulguis a recullir-lo...

Petons!

Laura ha dit...

Hola guapa, t'he descobert per casualitat al link de @blogscocina i amb el teu permis em quedo per aqui, ja que m'encanta el que veig!! M'has sorpres moltissim amb aquest cake de remolatxa, mai l'he probat en dolç i segur que està bonissim, l'hauré de tastar!! Quina meravella!! Un petonas,

Laura

dosentrebambalinas ha dit...

Quina pinta més bona té! Una recepta riquíssima!
petons

Raquel ha dit...

Wow quina pinta tan deliciosa! y la convinació de la poma i remolatxa que bona!

petonets

Catieu ha dit...

Una combinació deliciosa!!1 I la cremeta, volem la recepta!!!!
Petonets bonica