dijous, 26 de setembre de 2013

Enrotllats de quinoa amb bolets i ceba caramel·litzada

La última entrada, ja fa dos mesos, va ser per Memòries d’una cuinera i ara que tornem ho fem amb el mateix repte.

Cada vegada hi ha més gent que porta carmanyola a la feina i és que tot són avantatges: saps què menges, els olis que fas servir, és més econòmic. L’únic inconvenient, potser, és que l’has de preparar el dia abans però tot és qüestió d’organitzar-se ja que amb algunes preparacions bàsiques podem preparar més d’un plat.

A casa ens agrada molt la quinoa, normalment la fem en hamburgueses i alguna vegada en amanida i ens venia de gust tastar-la en altres preparacions.

Aquests rotlles són molt complerts i us poden anar molt bé com a carmanyola per la feina, per un dia d’excursió o per un dinar o sopar a casa.


Com sempre us volem donar les gràcies als qui participeu a Memòries d'una cuinera, recordeu que encara hi sou a temps si us animeu.





Ingredients:
Quinoa:
1 part de quinoa
2 d’aigua
Sal

Maionesa (sense ou, de soja):
Oli de gira-sol
Llet de soja
Sal
Oli d’oliva verge (opcional)

Ceba caramel·litzada:
Cebes
Xarop d’atzavara/àgave

Bolets

Formatge parmesà

Hummus

Tortites de blat




Preparació:
A una cassola posar l’aigua i la sal a escalfar, afegir la quinoa. Baixar el foc i deixar uns 20 min. fins que l’aigua s’evapori, retirar del foc i deixar reposar.

A casa la maionesa la fa el Jordi i, tot i que la fa a ull, la proporció seria aquesta:
1 part d’oli, la meitat de llet de soja i sal al gust.
A un pot posar la llet i la sal i anar afegint l’oli mentre ho anem treballant amb el minipimer, primer a baixa potència.
 Quan ja estem a punt d’acabar hi podem afegir una mica d’oli d’oliva verge per donar-hi més gust.

Per fer la ceba caramel·litzada tallem la ceba ben prima i la fregim, a foc baix, a una paella amb oli. Quan comenci a agafar color hi afegim el xarop i la deixem fins que ens quedi caramel·litzada.

Fregim els bolets amb oli i sal.

Agafem la tortita i l’escalfem, a la paella o al microones, la untem amb hummus, hi posem la quinoa, la ceba caramel·litzada, els bolets, la maionesa i el parmesà tallat a encenalls. Ho enrotllem i ja ho tenim a punt de servir o de guardar a la carmanyola.

34 comentaris:

Chus Castro ha dit...

Vols creure que mai he fet res amb quinoa? Amb aquesta recepta m'has donat una bona idea per provar de fer-ne. I bona idea també la maionesa amb la llet de soja. Petonets.

Marta-CuinaDiari ha dit...

Quina carmanyola més autèntica! Jo tampoc he cuinat mai la quinoa...però m'esteu fent venir les ganes de provar-la. Aquestos rotllets tenen molt bona pinta. Una abraçada i continueu engrescant-nos amb aquestes propostes tan xules! Marta

CHEZ SILVIA ha dit...

Jo si que la he cuinat però com tu la presentes mai i m´ha encantat aquest enrotllat. Petonets

Gemma ha dit...

Ei, ben tornada de nou!
M'encanten aquests rotllets, són molt originals i ideals pel tàper de la feina.
A més, la quinoa és molt sana i han de quedar molt gustosos.

Mercè ha dit...

Caram, això sí és una senyora carmanyola. De luxe, vaja. Ja m'imagino el bo que ha de ser aquests rotllets!!! :))) Petonets.

Lídia ha dit...

Quins rotllets més bons!!! Jo la veritat és que sóc una afortunada en poder dinar cada dia a casa, i a sobre a casa els pares!

petonets

Heva Hernandez ha dit...

Que cosa más rica Mónica!!! y que bien que estés por aquí, aunque sea de vez en cuando.
Un abrazo!!!!

Creo que este mes no llego al reto :(

Víctor Castillo ha dit...

Quina proposta més bona Mònica!
Jo soc dels que dia si dia també porta tupper, però en comptes de preparar-los el dia abans, en faig una bona tongada el cap de setmana, els congelo, i així cada dia tinc un tupper preparat.

M'encanten aquests enrotllats, m'hauré d'atrevir amb la quinoa, a veure quin gust té i com queda...

Petons!

gingebre ha dit...

Mmmm quina pintassa! m'encanten els enrotllats i aquests han d'estar d'escàndol! A veure si els faig i tasto la quinoa que no n'he cuinat mai.
Petons.

Montse {Rhu and Sam} ha dit...

Mai he fet servir la quinoa més enllà de l'amanida però aquesta proposta teva m'ha fet obrir els ulls!!!

Rosa Maria ha dit...

No n'he menjat ni cuinat mai. M'hauré d'actualitzar. Sort que tindrem un bon repertori de receptes per fer carmanyoles

Ester de la Fuente ha dit...

M'encanta la quinoa!!! Sempre la faig amb verdures, però aquesta idea m'ha agradat molt! Queda molt original i segur que boníssim, la quinoa no falla ;)

Raquel ha dit...

Ben bons i ben originals aquests enrollats, jo la quinoa només en amanides, posaré en práctica aquesta proposta :)

Cristina ha dit...

Quina cosa més bona!! S'haurà de provar! Només de llegir l'entrada ja se m'ha fet la boca aigua... i al veure les fotografies ja ni t'ho explico... boníssim!

Petons i bon cap de setmana!

Palmira http://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/ ha dit...

Noia, aquesta recepta sembla feta per mi!!! La quinoa en casa no falta mai, i moltes vegades la completo amb un altre cereal... pero aquesta combinación amb les tortites de blat es fantàstica, em sembla perfecta!
Gràcies per compartir aquesta gran idea!!
Petonets i bon cap de setmana,
Palmira

Carmeta Rusquilleta ha dit...

Boníssims aquests enrotllats!! Tots aquests tipus de plats amb farciments de pasta m'encanten. I la quinoa és molt exotica! Petonets!

Eva Macià ha dit...

Jo només he provat la quinoa un cop, i el sabor em va encantar tot i que he de millorar el punt de cocció. Aquests enrotllats han d'estar boníssims, i a més força exòtics!

Su ha dit...

Aquí en México la quinoa se encuentra con mucha facilidad, en España no te creas que la encontraba yo con mucha asiduidad... Estupendo emplatado y sorprendente tartera... Un besote.

abril ha dit...

Una opció molt sana i nutritiva que a mès ens omplirà la panxa amb gust. Jo encara no he probat la quinoa, però en tinc ganes, i aquesta recepta em sembla molt bona idea.
Bon cap de setmana!!!!!!

Roser Quina delícia ha dit...

A mi també m'agrada molt la quinoa i aquesta recepta em sembla molt original!! M'ha encantat! petons

Isabel Morenisa ha dit...

Hola!!
Que rollitos tan apetecibles, desde luego que así da gusto llevar la fiambrera al trabajo.
Los probaré.
Gracias por compartirlo.

Gemma Vilabrú ha dit...

Doncs la quinoa encara no l'he provat mai, bé, la veïna me'n va donar mitja bossa de farina amb la qual vaig provar de fer un pa que va anar directe a les deixalles :( Mai m'havia passat res semblant, n'he arribat a menjar de dolents però aquest era immenjable, dur com una pedra, jeje! Així que tinc quelcom pendent amb la quinoa, jeje! Moltes gràcies per la recepta, té més bona pinta que el meu pa!
Petons i bon cap de setmana, ja se't trobava a faltar! ;)

nee s ha dit...

Quina bona pinta i qué bonica la foto!!! A mi el moment tupper em fa molta peresa, prefereixo dinar tard i arribar abans a casa, o esmorzar millor i menjar algo de fruita al migdia.
La teva proposta però te molt bona pinta i és molt original, així que potser la faig algun dia a casa per dinar, això sí, res de tupper, que ocupa mig bolso xd jajaaj

Petonets!!

Pili ha dit...

Delicios! En faig molt sovint quinoa per dinar, aixi que em guardo la idea! Petons

Judith ha dit...

Ets una crack sister! i la reina de la quinoa!!!! Uns rotllets molt bons que segur que estan boníssims a l'hora de dinar. Petonets

Teresa ha dit...

Hauré de provar amb la quinoa, no l'he cuinat mai, aquesta proposta la trobo ideal per a fer-ho!me'ls emporto!

Linda Susan ha dit...

Me ha encnatado esta receta. La apunto!

Catieu ha dit...

Jo la vaig descobrir la primavera passada en un curs monogràfic de quinoa. dona molt de joc, a part de les bones propietats que té.
Una bon aproposta, si senyor.
Petonets bonica

Mònica Tarradellas ha dit...

Haurem de provar la quinoa!

Mònica Tarradellas ha dit...

Haurem de provar la quinoa!

Sònia ha dit...

M'encanta la quinoa! A casa no en falta... als meus fills els hi encanta amb salsa de tomaquet, imagina't si els hi poso aquesta delicia.
Un petonas

Miquel ha dit...

caray Monica en esta forma la quinoa mola mas,estupenda combinacion.
peto

M Glòria ha dit...

Quina carmanyola més sana i bona!!!

PTNTS
Dolça

Marina A.F. ha dit...

Una deliciosa manera de preparar la quinoa!