dimecres, 22 de desembre de 2010

Bones Festes i un licor de xocolata

Tic, tac, tic, tac: dos dies i comencem! Ara vénen dies d'emoció, sobretot pels més petits de casa. L' Aina està molt emocionada, però el Lluc encara no ho té molt clar, de fet li posa menjar al Tió i se l'acaba menjant ell!

Nosaltres som una família molt petita, tant els pares del Jordi com els meus són fills únics, així que sempre som els mateixos a taula; però ni són tots els que estan ni estan tots els que són. Sort que aquestes coses les "distreuen" els més petits, per sort tenim un Pescallunes i un Boletet que amb l'Aina i el Lluc ens fan passar les millors estones.

A casa cada any fem el pessebre. Abans teníem el naixement tradicional, però a l'Aina li va fer gràcia començar a fer-lo i des d'aleshores sempre el fa ella. El Jordi diu que tenim el pessebre més friki del món, la Judith també ho diu, però per mi és preciós. Aquest any ha tingut l'ajuda del Lluc i, per sort -patíem una mica- no l'ha desmuntat, encara el tenim sencer...

Tenim un pessebre que és com la cançó del Sisa, la de "Qualsevol nit pot sortir el sol". És un pessebre on tothom hi té cabuda i on hi ha una gran diversitat de personatges: l'àngel és el Buzz Lightyear, a l'estable hi ha el Paff -el drac màgic-, el Peter Pan, el Batman, el nen Jesús deu tenir el cosí petit al costat, perquè l'Aina ha posat un altre nen, també hi ha barrufets...






I no us penseu que no hi ha recepta, si que n'hi ha i una de ben senzilla. És un licor de xocolata que va molt bé per fer sobretaula, o per si ja esteu tips i directament us voleu beure les postres. També us pot servir d'idea si ho voleu fer de regal, es pot guardar dues setmanes a la nevera.

La recepta no tinc molt clar si és de la Donna Hay; la Judith em va deixar dos llibres i no sé de quin la vaig treure, el que sí que tinc clar és que la recepta original estava feta amb licor de nous, jo hi vaig posar licor d'avellana, però crec que amb la base feta hi podeu afegir el licor que més us agradi. Això sí, la recepta deia tres o quatre cullerades i jo n'hi vaig tirar molt més, perquè no es notava el gust, però això ja és segons el vostre gust.





Ingredients:
125 g de xocolata amb llet
250 ml de nata
Licor d'avellanes



Preparació:
Fondre a foc lent la xocolata amb la nata. Deixar refredar i afegir el licor d'avellanes.
S'ha de guardar a la nevera i es pot servir sol o amb gel.


Us deixo amb la cançó del Sisa:




Oh! Benvinguts! Passeu, passeu,
de les tristors en farem fum.
Que casa meva és casa vostra
si és que hi ha ... cases d´algú.

...

Ara ja no hi falta ningú,
o potser sí, ja me n´adono que tan sols
hi faltes tu ...
També pots venir si vols.
T'esperem, hi ha lloc per a tots.
El temps no compta ni l´espai ...
Qualsevol nit pot sortir el sol.



Que tingueu unes molt bones festes i gràcies per passar per Llàbiro, sempre sou benvinguts!

26 comentaris:

Yves Gerbeau ha dit...

Ostres! Per un començar... a veure, la foto del pessebre: genial! Conec com és aquest pessebre, i la foto representa sobretot la visió que deu tenir la petita de la casa!
Després, el licor de xocolata... l'haig de provar ja!
La cançó és un hit a casa vostra; ho sé; però fins ara no m'havia fixat mai en l'essència de la lletra, en qui falta, mira per on, avui ho he descobert.
I finalment: Bones festes!

Tast de cuina ha dit...

Tant és que sigui un pessebre friky o no... és genial!!!! de veritat!!!. Divertit molt divertit!!!.
El que comentes que sou una família "curta" em recorda a la meva... nosaltres tb som molt poquets!, però molt ben avinguts!!!!

El licor.. em dona la senació que ha de ser boníssim!, i me l'apunto per quan tingui invitats!, jo, soc abstèmia, per tant... no el provaré!!! :)

Molt bones Festes Mònica & family!!!
Petonets
Neus

Judith ha dit...

oooooooo! quin pesebre més maco! és súper original! ja li he dit a la princess que és el millor! és súper original! El licor de xocolata ha de ser una delicia! i espero prendre un gotet ben aviat! milions de petonets guapa!!!!!!!! ja tinc ganes de veure els 3 ninos en acció! ;P

Catieu ha dit...

Que bonic Mònica!! Per mi aquests són els més autèntics. Aquest any l'Annie ha participat al concurs de pessebres de l'escola i l'ha fet amb ous. A veure si tinc un moment, li faig la foto i el penjo.
El licor més fàcil impossible i molt original.
Pel que fa a la cançó precisamnet a l'escola han fet un Lip dub amb la versió dels Manolos, així que porto dies i dies escoltant-la i cantant-la a casa. Que bonica!!!
Una abraçada

Ingrid ha dit...

Aquests són els pesebres més genials del món!!m'encanta!
Et desitjo un molt Bon Nadal!!!!
Un petó enorme

elsfogonsdelabordeta ha dit...

M'encanta aquest pessebre, el de ma cosina (que també té nen) també accepta tots els personatges del món! I lo maco que és?
I aquest licor... mmmmmm!!
Petonets i bones festes!!
Sandra

Alba ha dit...

jaja!!com hem rigut amb el pessebre. Mai n'havia vist cap així d'original i "multicultural"!!
La recepta em sembla boníssima, l'he de provar que sembla ben facileta!!

Molts petonets i moooolt bones festes!! :)

Coses de Llàbiro ha dit...

Yves: ahhhhh, veus, la cançó té un missatge amagat.;)

Neus: No el provaràs? T'en guardes un gotet abans d'afegir el licor, serà com una mena de Cacaolat més cremós.;)
Moltíssimes gràcies i que passeu unes bones festes vosaltres també!

Judith: tic, tac. Falten hores!

Catieu: a veure si no em perdo el pessebre de l'Annie!!!

Ingrid: gràcies guapa. Igualment.

Sandra: a mi m'encanten així i ells el fan amb tanta il·lusió.

Alba: i això només és un troç. Tenim a la Wendy del Peter Pan fent el pi, un elefant que surt d'un pou, un click amb un rinoceront a coll...

Molts petonets!

la gemmota ha dit...

oh! quina entrada més bonica, familiar i nadalenca! I que xulo el pessebre fet a 4 mans pels teus nens...que bé que s'ho deurien passar!
Nosaltres també som poquets però ho celebrem ben celebrat! i així és com han de ser les coses, perquè el Nadal és bonic si es pot compartir amb qui estimes!
Bon Nadal!!!!

Linda Susan ha dit...

Licor de choclate, esto debe ser una bomba, qué bueno!!! Feliz NAvidad y un beso.

Mari ha dit...

I love the chocolate recipe!

Have a merry christmas and may the new year be full of blessings.

Gemma ha dit...

Quin licor més original, i molt apropiat per Nadal :)
Bon Nadal i feliç 2011!

antonia ha dit...

feliz Navidad!
besos

Dolça ha dit...

Curta o llarga la família és sempre la família!
El licor fa patxoca, miraré de provar-lo..
Bones festes
PTNTS
Dolça

La cuina de l'Eri ha dit...

Un pessebre d’allò més maco, divertit, ... Què be s’ho deurien passant fent-lo. Aquest licor me l’apunto per que ha d’estar boníssim. Gràcies i Bones Festes!

StHilari ha dit...

ideal per a una d'aquestes llargues sobretaules d'aquests dies .... Bones festes !!!

Loreto ha dit...

Que genial!!! me ha encantado :), gracias por tu visita por Sabores de colores... asi conozco tu blog :)

Un besotee y felices fiestas

aina.c.p ha dit...

hola mama soc seguidora teva ha ha ha.

Marina ha dit...

Un bloc fantàstic i unes receptes meravelloses. Gràcies per passar pel meu. T'afegeixo als meus bloc preferits sense dubtar-ho!
Bona entrada d'any!
Petonets!

La chica de la casa de caramelo ha dit...

Licor de chocolate! Qué bueno!! Yo quiero probarlo! Me quedo para seguirte. Un besazo y FELIZ AÑO!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Passo per aquí per desitjar-te feliç any nou...i de pas m´emporto aquesta recepta tan bona...petonets

Mercè ha dit...

Uau, quin licor més original i bo!!
Feliç 2011!

Coses de Llàbiro ha dit...

Moltíssimes gràcies a tots pels vostres comentaris, em fan molt feliç!:D

Asela Masià ha dit...

Aquest licor l'haurem de tastar, té una pinta exquisita. Que acabes de passar bé els dies que queden de festa, que els reis vos porten molts regalets i que tingueu un feliç any nou 2011. Una abraçada!

Tita Cocina ha dit...

Que pecebra tan original. y el licor tiene una pinta espectacularr, con tu permiso copio la receta.
Bss, abrazos y muy feliz año nuevo, el que venga cargado de alegrìas.
Tita

roser ha dit...

Hola, m'agrada molt el teu blog, tens unes receptes bonissimes!! en aquesta, però, tinc un dubte, quan licor d'avellana hi poses??!! merciii i fins aviat!!