Avui toca recepta especial: la recepta del 15. Feia dies que tenia pensada la recepta. Ahir al vespre la vaig preparar: era un menjar blanc de formatge de cabra que anava amb maduixes marinades. Per solidificar-ho portava agar-agar. Com ja he dit altres vegades, la gelatina i jo no som massa amigues, així que quan vaig veure que estava fet amb aquestes algues vaig pensar que em sortiria millor: gran error! Quan s’estava refredant ja vaig veure que no anava bé i que no se solidificaria. Aquest matí s’havia amatonat.
Som diumenge així que, tot i que hi ha botigues obertes, m’he hagut d’espavilar amb el que tenia a casa.
Una de les receptes que tenia pendents era el braç de la Fabiola. El Jordi sempre m’explica que el menjava de petit i, tot i que no li agrada massa el dolç, li encanta.
Crec que és la segona vegada que jo en menjo, però repetirem!
És un pastís molt senzill i que si teniu una emergència, com la meva d'avui, us pot servir perfectament; però no per això deixa de ser suau i molt bo!
Som diumenge així que, tot i que hi ha botigues obertes, m’he hagut d’espavilar amb el que tenia a casa.
Una de les receptes que tenia pendents era el braç de la Fabiola. El Jordi sempre m’explica que el menjava de petit i, tot i que no li agrada massa el dolç, li encanta.
Crec que és la segona vegada que jo en menjo, però repetirem!
És un pastís molt senzill i que si teniu una emergència, com la meva d'avui, us pot servir perfectament; però no per això deixa de ser suau i molt bo!
Ingredients:
1 paquet de galetes rectangulars
Llet
Sucre
Calvados
Melmelada de maduixa
Per a la crema:
250 ml de llet
10 g de midó
35 g de sucre
1 rovell d'ou
1 poma
Canyella en pols
Maduixes
Preparació:
Per a la crema:
Escalfar la llet amb el sucre i la poma tallada a làmines petites. Quan estigui calenta, agafar un cullerot de llet i el barrejar amb el midó i el rovell de l’ou. Tirar la preparació a la llet que està calenta, afegir canyella en pols al gust i remenar fins que espesseixi.
Deixar refredar i guardar a la nevera.
Barrejar la llet amb el sucre i el Calvados.
Sucar les galetes, d’una en una, a la barreja anterior. Fer una base amb la galeta, a sobre crema, una altra galeta, melmelada de maduixa, galeta i acabar amb crema.
Deixar a la nevera com a mínim dues hores.
Guarnir amb maduixes al voltant i canyella en pols per sobre la crema.
33 comentaris:
Doncs aquesta super recepta té una bona pinta espectacular!! Sembla que l'haguessis pensat de bon començament, m'encanta!! El Xavi diu que has de tornar a intentar l'altra recepta, que ell és de Reus i això del menjar blanc li tira molt! jejeje
Moltes gràcies per fer l'esforç... i visca la improvisació!
Petonets
Sandra
Carai! Quina "mala pata" que en diuen això que t'ha passat! Però bueno, segur que la pròxima vegada et surt bé!!
Aquesta recepta tb es formidable i segur que està molt bona! :)
un petó
No coneixia el nomd'aquesta recepta però si que el faig a vegades i està molt bo.
T'ha quedat molt bé
Doncs t'ha quedat més que bona!! una combinació de sabors... m'estc posant les botes amb tants fresons!
Molts petonetss
Que bo.... m'agrada molt! la galeta amb la fruita queda de meravella, petons!!!
Quina ràbia fa quan no et surt bé alguna receta a la que li has dedicat tanta estona, oi? erò bé, l'alternativa t'ha quedat sensacional! No coneixia gens aquest postre i m'ha agradat molt. A més t'ha quedat molt bonic presentat!
Molts petonets bonica! :)
Hola!
ostres quin susto m'has clavat! Quan he vist SOS:braç de la Fabiola.. no se per que he pensat que algú s'havia trencat un braç...
I tu no podies ser, a no ser que tinguis nom compost.
Bé això de les gelatines.. és una mica rotllo oi? Però aquí està també la gràcia de la cuina, que s'arpén a base de "bofetades". Noia t'has sortit de conya! em semblen unes postres delicioses!!! I unes fotos, com sempre, precioses. petons i bon diumenge!
Doncs per ser improvisada, t'ha quedat molt bé! No coneixia aquest nom de Fabiola, d'on deu venir?
I l'agar agar a vegades pot ser molt punyetera :(
doncs no se si prefereixo que t'hagi sortit malament!!!! ha d'estar boníssima aquesta Fabiola!!! petonets guapos!!! (us estic esperant per berenar!!!!!!!)
Muy rico, muy rico, con las fresas.
Un beso.
Quina sort que tenen al Bolet que tastaràn aquesta meravella. Quina ràbia que fa quan surt malamente la recepta oí? Peró bé, de tot s'apren!!
Petonets maca,
Esther
Doncs per ser improvisat, t'ha quedat genial!!! si que tens recursos...
Ara hauràs de tornar a intentar fer el menjar blanc, segur que el proper cop funciona.
Petons
Vaja, quina mala sort, però bé, l'alternativa d'última hora també té un aspecte molt tentador. És el primer cop que sento això de braç de Fabiola, i, tot i reconèixer que el primer cop que ho llegeixes sona una mica macabre, té molt bona pinta, m'agrada la combinació d'ingredients.
Molts petonets!!
Quina rabia q les coses no surtin com un voldria.
Pero al final t'has sortit prou be.
Petonets
Mai ho he provat, però ha de estar molt bo! Ja saps que si és dolç ja m'agrada. Petons
Malgrat que no era el que tenies previst t'ha quedat un postre ben lluent!
Petonets
Yo suelo utilizar agar-agar y el resultado es menos consistente que la gelatina, pero mejor así porque me encanta la opción que nos has presentado, me gustan mucho las fresas tal cual pero tu receta la tengo que probar porque se me hace la boca agua según voy leyendo!!!
Un besote
Deliciosa Fabiola...jo em quedo amb aquestes postres.
PD. El llibre de les encasades,sí, és el que tu m´has comentat...
Quin braç més xulooo!!!
Sabies que la meva àvia en solia fer un al seu estil i jo sempre havia pensat que això de Braç de Fabiola era un invent seu (la meva mare també ho deia, eh!!? Fa poc vaig descobrir que la pobra dona no s'ho havia inventat ;PP Pobreta!!
El teu t'ha quedat espectacular, però no esperava menys d'una "rulera" com tu. Petons!!
Jejejeje....ets un cas com un cabàs jejeje.... Però veus sempre hi ha una part positiva, ara ja sabem la recepta del braç de la Fabiola que pinta boníssim.....
Si t'explico jo com va acabar tot......jejeje.....demà......
Petonets
No ets la única que té problemes amb la gelatina...Haha! M'encanta aquesta proposta, ehh? Un tallet, si us plaaauu!
Gràcies per participar!
Petonets!
Pues tiene que estar buenísima, la pinta es buenísim ;)
Besos
Per ser improvisades t'han quedat unes postres fantàstiques. Qui deuria ser la Fabiola?
La verdad es que a mi me cuesta mucho la grenetina, tengo una hermana que es una estrella con ella...pero a mi...me voy con cuidado cuando la uso porque o me queda dura como palo o floja, y es que tiendo a cambiar todo...de orden y cuando va tibia pongo fria y viceversa...un desastre!!
Pero bueno ya saldrá algo bueno tu no te preocupes que este postre a mi en lo personal me ha fascinado mucho más por las fresas...y el cariño que le pones :D
Besiños!
Se ya quedado con un aspecto fantástico... So pode tener ficado bueno : )
Besitos
Quina bona improvisació!
A seguir lluitant amb la gelatina!
Quina gràcia! Fa temps que no sentia a parlar del Braç de Fabiola. Nosaltres a casa el fèiem amb galetes maries rodones i les enganxàvem amb una cremeta de mantega, sucre i cafè i després el cobríem de coco ratllat. Petons!
Doncs aquesta recepta d'emergència me l'anoto perquè és d'allò més resultona!! :)
Petons!
Sembla super fàcil i te molt bona pinta, no havia sentit a parlar mai del pastís Fabiola, ves per on!!!
P.d: entrebancs amb l'anisakis superats, ja estic de tornada-
petons
Las mujeres siempre teneis un plan B por si falla algo y hoy te ha salido muy bien me gusta esta combinacion
peto
miquel
Ep!!!
Aquesta no la sabia jo i me l'enduc que ultimament tinc massa emergéncies a la cuina :-S.
I si a sobre us la menjeu ben agust no es pot demanar mes a una recepta.
Un gran petó.
Jo també m'emporto la recepta per si tinc una emergència... o no!
Te una pinta moolt bona i sembla ideal per quan vols fer un bon postre i ràpid!!!
Publica un comentari a l'entrada