Com a dia 15 que som toca la recepta del 15, a hores d’ara molts de vosaltres ja la coneixeu perquè té molt èxit i es que no podia ser d’una altra manera amb la Sandra i el Xavi al darrere.
La proposta d’aquest mes és escabetx, a casa sempre el fèiem de sardines però aquesta recepta ja la tinc i per tant tocava canviar! La primera idea va ser fer verdures però al final em vaig decidir pels alls que ve l’ hivern (i que vingui aviat o en trobarà fosos) i l’all és un bon antibacterià que ens ajuda a combatre els processos infecciosos de l’aparell respiratori.
És un escabetx tipus aperitiu i els alls no piquen gens. Tampoc patiu que no anireu matant als vampirs per l’olor d’all, queda un escabetx suau.
I avui és un dia molt especial perquè el Xavi, el súper amfitrió de la Recepta del 15 fa anys!!!!!!!!
Per molts anys Xarvly (no és un error, es que li hem canviat el nom, això dels rul·los de la Flecher té aquestes coses...).
Ingredients:
2 cabeces alls*
4 cullerades d’oli d’oliva
125g d'aigua **
125g de vi blanc
Pebre negre en gra
1 cullerada postre farigola
2 fulles de llorer
Sal
Pebre vermell dolç
Vinagre de vi blanc
* Els alls haurien de ser tots de la mateixa mida, aproximadament. Els que vaig fer servir n’hi havia que eren molt grans, si no és perquè eren ecològics m’hauria pensat que eren mutants, i els vaig partir per la meitat.
** Si us heu de menjar l’escabetx en pocs dies potser amb aquesta aigua n’hi ha prou però si voleu que us quedi ben cobert n’haureu d’afegir un altre got, és el que vaig fer jo.
Preparació:
A una paella hi posem els alls pelats amb l’oli i els grans de pebre, quan comenci a agafar temperatura, els alls no han de quedar rossos, hi tirem el vi, esperem dos minuts i afegim l’aigua (el primer got) ,el llorer i la farigola. Ho deixem bullir fins que els alls comencin a quedar tous – ara és el moment de decidir si volem afegir més aigua-. Afegir un rajolí de vinagre i el pebre vermell. Deixar fins que els alls estiguin tous. Esperar a que es refredi i guardar a la nevera.
2 cabeces alls*
4 cullerades d’oli d’oliva
125g d'aigua **
125g de vi blanc
Pebre negre en gra
1 cullerada postre farigola
2 fulles de llorer
Sal
Pebre vermell dolç
Vinagre de vi blanc
* Els alls haurien de ser tots de la mateixa mida, aproximadament. Els que vaig fer servir n’hi havia que eren molt grans, si no és perquè eren ecològics m’hauria pensat que eren mutants, i els vaig partir per la meitat.
** Si us heu de menjar l’escabetx en pocs dies potser amb aquesta aigua n’hi ha prou però si voleu que us quedi ben cobert n’haureu d’afegir un altre got, és el que vaig fer jo.
Preparació:
A una paella hi posem els alls pelats amb l’oli i els grans de pebre, quan comenci a agafar temperatura, els alls no han de quedar rossos, hi tirem el vi, esperem dos minuts i afegim l’aigua (el primer got) ,el llorer i la farigola. Ho deixem bullir fins que els alls comencin a quedar tous – ara és el moment de decidir si volem afegir més aigua-. Afegir un rajolí de vinagre i el pebre vermell. Deixar fins que els alls estiguin tous. Esperar a que es refredi i guardar a la nevera.
38 comentaris:
me encantas los ajos. Con lo cual confitados ni te cuento. Bss guapa.
M'encanta Moni i al nostre Xarvly també! (al final amb Y... ho hauré de canviar! jajaja)!! Em sembla un aperitiu genial... i encara que diguis que no serveix per espantar vampirs jo me'n prendria uns quants, que ja saps que estem plenvoltats d'éssers maligines!!
Visca tu, visca els teus alls... i visca els Rul·los!!
Petonets preciosa i moltíssimes gràcies per participar!!!!!
Sandra
Bona ideea per tenir alls tot l'any!!!
Molt bona proposta! Sempre que faig escabetx hi poso alls per donar-li gust, però mai se m'havia acudit de fer-lo només amb alls...
Ha de ser perfecte per un aperitiu molt original ;)
No se m'havia acudit escabetxar els alls i aixó que es un dels ingredients bàsic del escabetx.
Mol bona idea.
Petonets
jaja qui no s'ha trobat amb alguna verdura tan deformada que ens hem preguntat si era mutant...!! jaja Aquests alls tenen MOLTA bona pinta! :D
Petonets!
jajajaj a mi la veritat es que m'agrada que els alls piquin, però bueno, la provaré igualment!
Petonets
Molt interessant! Sóc poc experimentada en els escabetxos, te molt bona pinta. Petonets guapa!
si senyora!!! els alls han de quedar molt interessants en escabets! ja e pots preparar un tuper, i aquesta tarda fem intercanvi!!! petonets princess
Abans de res, m'encanta la foto que has fet avui, es preciosa i els tons m'agraden mlt!
I els alls en escabetx genials. jo sóc de les que demano els del rostit de pollastre, sempre m'han agradat mlt tot i les conseqüències, jeje!!
Molts petonets guapaa!!
Segur que estan molt bons aixi.
Petons maca
Es veritat, a la cuina es fan servir molt i d´aquesta manera han de ser bons i es conserven!!!Muaks
Aquests són els alls que queden cruixents i no piquen? Jo en vaig menjar una vegada fa molts anys i estaven molt bons, així que em sembla una recepta genial i molt ben presentada. Besets.
No m'agrada massa l'all només el regust que deixa en alguns plats... pero per mejar-ne així sol no, de tota manera pot ser que així d'aquesta manera que l'has fet tu, li trobi el punt. T'ha quedat molt bo.
Petonets
qué bonita foto Moni. Y los ajos me parecen increíbles, una receta buenísima
Besos
que lindo! hoy estuve viendo varias recetas de escabeches en distintos blogs pero esta es la que más me sorprendió, ¡con ajitos! ¡me encanta!
Quina recepta!!! M'encanten els alls i d'aquesta manera deuen ser caramelets... mmmmm...
Un petonas
Sònia
m'he de preparar uns quants per tenir-los de back up a la nevera. Són genials aquests alls!
Un petó,
Esther
Haurem de provar-ho, als de casa meva els hi agraden molt els alls!
Que bona aqeusta recepta! els alls m'agraden, però no suporto que repeteixin! suposo que d'aqeusta manera que dius que no piquen han de ser deliciosos!! m'ho apunto! petons
Jo que soc una adicta als alls, prenc bona nota de la recepta!! Que bons. Aquest repte de l´escabetx ens ha fet rodar el cap però ha valgut la pena, veig cosetes orignals com aquests alls. Molt bona proposta. Petons,
Una idea genial, Monica. Me parece muy original.
Yo este mes no he podido participar, así que estoy viendo vuestras recetas y creo que os han quedado estupendas.
El mes que viene nos vemos.
Besos
Monica me ha gustado y me la apunto asi no se me hubiera ocurrido
peto
Repeteix en veu alta...la Paula és bona nena, la Paula és bona nena, la Paula és bona nena...ja????
A les estaques!!! Agafeu-les!!!! Què venen els vampirs!!! I els alls en escabetx de la Moniiiii, tots menjats!!
Crec que sí, definitivament, avui estic un poc rareta.
Com he llegit no sé on, però ho ha dit la nostra Sandruski, tot és escabetxable. Mai se m'hauria ocorregut això dels alls en escabetx però m'ha agradat molt la idea.
La foto molt xula!
Petons rulera!
Me acabo de enamorar de esa fotografía, de esos ajos y sobre todo de mi especia consentida, la pimienta!!! :D
Mil besos!
Molt originals!!! I a sobre dius que no piquen. M'encantaran segur.... Això de tastar!!!!
Bon cap de setmana guapa!!!!
Oleeee alls amb escabetx!! m'agrada molt la idea... mai havia pensat en fer-los, han d'estar molt bons!! i com bé expliques són molt saludables!!!!!
Una fotografía preciosa y una excelente idea para conservar los ajos!!!! besos
Una propuesta superinteresante de la que tomo buena nota.
Un beso
Vaya par Judith y tú!! Me encantan vuestras propuestas. Me apunto las dos. Petonets y gracias por tu visita. Alicia
Una proposta fantàstica per aquest mes!!!
Petonets
Qué buenos! Mi hijo y yo siempre nos peleamos por los ajos, del escabeche o de donde sea.
Así que, seguro, que tu receta la preparo. Además, con esa pinta tan apetitosa...
No els he provat mai els allets escabetxats, però tenen molt bona pinta!!
gràcies per participar!
Petonets!
Me encanta la propuesta de este mes, y si el escabeche es vegetal mejor todavía. Las chicas de los rulos estais... ;P
Besitos
En Xarvly està encantat amb les seves Àngels, q són uns sols! Mooooltes gràcies!! :-D
Ostres!
Ostres!
Ei!
No n'havia sentit a parlar mai, d'alls escabetxats. Confitats sí, però escabetxats mai...
Jo en sé d'una que se n'alegrarà molt, d'aquesta recepta: li encanten els alls i adora el vinagre! ;-)
Una abraçada!
Publica un comentari a l'entrada