Aquest mes les noies de Film&Food ens proposaven un repte de Halloween, s'havia de fer un dolç i oferir-lo a un altre bloc. A casa no celebrem aquesta festa, nosaltres fem la castanyada. No m'agradaria trobar-me d’aquí uns anys un 4 de juliol qualsevol o tallant un gall d'indi el dia d’acció de gràcies i que els meus néts em preguntin què era la castanyada.
Per seguir amb la tradició he escollit els nostres dolços típics d’aquests dies, els panellets. Espero que a la Laura de Un laboratorio en mi cocina li agradin.
Per seguir amb la tradició he escollit els nostres dolços típics d’aquests dies, els panellets. Espero que a la Laura de Un laboratorio en mi cocina li agradin.
L'altre dia vaig rebre un mail de la Núria, que havia llegit la recepta de les magdalenes sense sucre i em va demanar si creia que els panellets quedarien bons amb concentrat de poma. Vam quedar que faria la prova i li diria. Els panellets ens van agradar, però crec que s’haurien de modificar les quantitats, ja li vaig dir a la Núria que tastés la pasta abans de fer els panellets. Crec que pel concentrat de poma que hi vaig posar es podia afegir més ametlla. També us he de dir que el meu pare els va tastar i li van encantar!
La recepta dels que porten sucre és la que vam fer amb la Judith l'any passat, l'única diferència és que no hi he afegit l'ou a la pasta.
Com que no som molt de panellets els he fet més petits i amb els ingredients de sobre molts. Són panellets sorpresa perquè de fora alguns semblen iguals, però tenen ingredients diferents, alguns a dins també.
Ingredients:
1/2 kg d'ametlles en pols
350 g de sucre
150 g d'aigua mineral
Pinyons
Coco ratllat
Ametla molta
Cacau pur en pols
Crocant
Boletes de xocolata al pebre rosa
1 rovell d'ou per pintar
Preparació:
En una cassola, barrejar l'aigua i el sucre. Posar a foc mig fins que arrenqui el bull i deixar-ho bullir fins aconseguir textura de xarop. A continuació, abocar les ametlles en pols, i remenar sense parar amb una cullera de fusta de 2 a 5 minuts més, fins que la pasta quedi ben lligada i es desenganxi. Retirar-ho del foc i deixar-ho refredar. Deixar reposar la massa a la nevera durant un mínim de 2 hores. Un cop es vulgui treballar, s'ha de deixar a temperatura ambient durant una estona, per poder-ho fer millor.
Donar la forma i afegir els ingredients que es vulguin, pintar amb rovell d'ou (els de pinyons i si voleu els d'ametlla). Enfornar a 200º fins que estiguin rossos.
Donar la forma i afegir els ingredients que es vulguin, pintar amb rovell d'ou (els de pinyons i si voleu els d'ametlla). Enfornar a 200º fins que estiguin rossos.
Les varietats que he fet:
Pinyons sencers
Pinyons en pols
Ametlla en pols
Farcits de crocant i arrebossats amb ametlla
Arrebossats amb cacau (quan surten del forn)
Coco
42 comentaris:
Toda una delicia!! y lindas fotos. Me encantan estos ducecitos Españoles.
Bss
Tita
Que bonics t'han quedat! i la foto és preciosa, ja saps que és la meva debilitat!.
Jo l'any passat em vaig estrenar amb aquestes postres i avui he comprat els ingredients per fer-los, encara que no es sap mai quan una tindrà temps, jejejeje!
Una abraçada i bon cap de setmana!
Em venen ganes de tastar-los! Petits m'agraden potser així en pots tastar més.
A la teva famila sou els reis dels panellets, eh? entre tu i la Judith feu ombra a qualsevol! M'agradem aquets que feu de disseny!!!
Una bona idea, panellets sorpresa. T'han quedat molt bonics i segur que deliciosos.
Petons
T'han quedat preciosos, Mònica, i el de pinyons ben arrebossat!
Com m'agrada Novembre i els panellets!!!!
+petons
Caram! t'han quedat perfectes! semblen de pastisseria! Felicitats!
Jejeje...ja et veig tu d'àvia tallant el gall jejeje iaia Mònica jejeje.... Molt bona!! Però tens tota la raó. Està a les nostres mans conservar les tradicions pròpies. Nosaltres també som de Castanyada...
Uns panellets deliciosos!! Molt originals aquests sorpresa!! Nosaltres ens hi posarem aquesta tarda...
Petonets guapíssima
Jo els faré aquesta tarda!!! t´han quedat millor que a les pestisseries:))) Bona castanyada!!!!
Digues que sí, així evitem la muuueeette de les nostres estimades tradicions que poc a poc es van perdent! Visca la Castanyada, els teus néts, els teus super panellets sense sucre... i sobretot visca tu, tururú!!
Petonets reina!
Sandra
T'han quedat molt bons!!
Nosaltres avui fem soparet de festa de Halloween i dilluns per la nit castanyetes i panellets! jo ho celebro tot :)
Moltes gràcies per participar!!!
Un petó!
Moni! t'han quedat de luxe els panellets!!
Visca la castanyada!!!
bon cap de setmana
Unos panellets preciosos y toda una delicia!
Esta versión sin boniato no la había visto todavía, así que tengo otra receta de panellets pendiente.
Un beso y feliz finde,
Palmira
Uns panellets que fan vindre salivera.
Que vaigin de gust.
Bona castanyada
Que deliciosos, te felicito.Besos estaremos en contacto, chaooo.
Jo també els prefereixo petits :)
I si porten sorpresa, mol millor!
T'han quedat molt cucos Moni!
Jo avui també faré els meus.
Visca la castanyada!!!
Que ricos Mónica y variados ummm ¿entonces probaste con el concentrado de manzana? ¿Qué proporción usaste aproximadamente? esto de hacer experimentos tiene sus riesgos ;P
¡Feliz castañada!!!
Al meu chicot li agraden molt els panellets, i ara mateix m'he adonat de que tinc tots el ingredientes -o molts d'ells- per fer-los. ¡Ñam! Un besote.
Deliciosos panellets, yo también los hago una medida más pequeña de la habitual! un beso
Oh! qué bonitos te quedaron. Si necesitas ayuda para tomarlos llámame y voy volando, este año me he negado a hacer nada típico de éstas fechas; todo engorda una barbaridad.
Besos
Així petitons són un perill vas menjant sense adonar-te´n!
mira que arribes a ser alternativa!!! si es que ja dic jo que tinc la sort de tenir la millor sister del món!!!! encara en queden?????? petonetssssssssss
Una delicia molt tentadora,t'han quedat molt bonics¡¡¡
Un petó molt gros i bon cap de setmana preciosa.
Nyam! el formato boleta m'agrada molt en dolcet o en salaet!
Qué bonita foto!!!!!y los panellets tienen que estar estupendos!!!!
Bonica!!
Què bé que al final arribessis!! :)
M'han agradat molt. La foto és brutal, m'encanta i les variants d'interiors i exteriors me'ls apunto!!AIxò dels pinyons en pols ha de ser genial perquè no t'ho deus esperar pel format i de cop li trobes el gustet. El que no se si faria seria això del concetrat de poma... :P
Jo avui, celebro al castanyada! ;)
Molts petonets i bona castanyada!!
Mmmm... que bons! i una foto fantàstica!
Yo quiero una ración como esta, bueno no, mejor dos :-)
¡Te han quedado geniales!
Pues nosotros aunque no somos de aquí, nos gustan los panellets...si te quedó alguno los recibimos con agrado!
Un beso!
A veure si el Sr. Blogger avui es digna a publicar el comentari.
Ahir deia que volia dos o tres panellets de cada tipus...ja ho sé, ja ho sé, ja no en queden. Si Blogger no em fes boicot sempre me n'hauries guardat!! Grrrr!!!
M'ha agradat això dels pinyons en pols. Idea apuntada!
Petons
Hola guapa! Em sembla molt be que defenssis les tradicions d´aquí, jo et recolçaré tot i que jo i em renyaràs soc de decorar la casa amb carbasses, veure pelis de por però això si menjant panellets i castanyes!! ^.^ Jo al final també m´he animat i he fet panellets, era la primera vegada i em penso fer mes aquest any!! Petonets
deliciosos estos panellets me encantan yo tambien los hago pequeños 15 gramos cada uno y asi es mejor.
Buena foto y seguro que aun te quedan alguno para poder seguir la fiesta
peto
Em semblar molt be que mantinguis les tradicions! nosaltres em fet les dues, castanyada y una mica de Halloween... :D
Els panellets brutals.. com m'agraden!
Un petó
Mònica, comparteixo els teus sentiments. Visca la castanyada! ;)
I els panellets t'han quedat, perfectes!!!
Petons!
Deliciosos. Tienen una pinta estupenda.
Besos
100% d'acord amb tu, Moni, jo sóc de castanyada!! :D jaja T'han quedat uns panellets moníssims, així tan petitons!! jeje
Un petonet!!! :D
Mónica, quina meravella de panellets. Segur que han agradat i la foto t'a quedat amb una llum molt tendre, perfecta amb la recepta.
Un petonet
He vingut ...
Em va agradar molt ... ...
Sí, vaig a tornar ...
Un petó de Nita.
Bona nit.
Muy buenas opciones, más pequeños y con sorpresa, todos los años digo que los voy a hacer, pero al no ser muy tradicionales por aquí se me pasa, la pinta es estupenda, bs
QUins panellets mes tentadors!!!
Sort de la publicació del recopilatori de les noies de Film and Food, no trobava la meva ofrenda...snif ;(!Ara que ja la he localitzat, la veig genial ;). M'ha encantat!!Gràcies!!
Publica un comentari a l'entrada