Tot i que encara falten uns dies, ara pocs, pels tradicionals canelons de Sant Esteve a Llàbiro hem avançat una mica la data per no arribar l’últim dia al Memòries d’una cuinera.
Com sempre moltíssimes gràcies a tots els qui participeu, ens trobem el dia 1 amb el recull de les receptes.
Aquests dies ens trobarem amb menjars força pesats, la majoria de les vegades, és per això que nosaltres hem volgut fer una versió una mica més lleugera, sense carn però no per això menys gustosa.
El farcit es pot preparar amb un dia d’antelació per guanyar temps i mentre fem la beixamel podem preparar les plaques, en poca estona tenim una bona plata de canelons.
Com sempre moltíssimes gràcies a tots els qui participeu, ens trobem el dia 1 amb el recull de les receptes.
Aquests dies ens trobarem amb menjars força pesats, la majoria de les vegades, és per això que nosaltres hem volgut fer una versió una mica més lleugera, sense carn però no per això menys gustosa.
El farcit es pot preparar amb un dia d’antelació per guanyar temps i mentre fem la beixamel podem preparar les plaques, en poca estona tenim una bona plata de canelons.
Ingredients:
Per uns 20 canelons
500 g de seitan
2 cebes mitjanes
3 alls
1 safata de xampinyons
Pinyons
2 llesques de pa de motlle
Llet
Oli
Sal
Pebre
Beixamel
Moixernons secs
Plaques de canelons
Formatge
Preparació:
A una cassola posar a escalfar l’oli, afegir els alls tallats per la meitat. Quan es comencin a daurar hi afegim la ceba tallada a mitges llunes, uns minuts després afegir els xampinyons tallats a quarts i el seitan tallat a daus. Quan comencin a agafar color els xampinyons tirar la sal i el pebre. Afegir els pinyons i deixar coure a foc mitjà fins que la ceba estigui feta.
Sucar les llesques de pa de motlle amb llet.
Amb el robot de cuina triturar el rostit i les llesques de pa. Reservar.
A la beixamel, no puc posar la recepta perquè sempre la faig a ull, afegir els moixernons i, quan estiguin una mica hidratats, triturar amb el minipimer.
Preparar les plaques dels canelons, posar el farcit. Passar a una safata del forn, a la que hi haurem posat uns trossets de mantega, tirar la beixamel i el formatge ratllat. Coure al forn durant 20 minuts.
A una cassola posar a escalfar l’oli, afegir els alls tallats per la meitat. Quan es comencin a daurar hi afegim la ceba tallada a mitges llunes, uns minuts després afegir els xampinyons tallats a quarts i el seitan tallat a daus. Quan comencin a agafar color els xampinyons tirar la sal i el pebre. Afegir els pinyons i deixar coure a foc mitjà fins que la ceba estigui feta.
Sucar les llesques de pa de motlle amb llet.
Amb el robot de cuina triturar el rostit i les llesques de pa. Reservar.
A la beixamel, no puc posar la recepta perquè sempre la faig a ull, afegir els moixernons i, quan estiguin una mica hidratats, triturar amb el minipimer.
Preparar les plaques dels canelons, posar el farcit. Passar a una safata del forn, a la que hi haurem posat uns trossets de mantega, tirar la beixamel i el formatge ratllat. Coure al forn durant 20 minuts.
Us desitjo bones Festes i un molt feliç 2012! Ens veiem l’any que ve!
Aquí teniu una mica del nostre pessebre, diferent, no?
Aquí teniu una mica del nostre pessebre, diferent, no?
35 comentaris:
Bon Nadal i Bones festes!
Nena t'han quedat de revista!!! :D I tens tota la raó, després de l'embaf d'aquests dies una proposta més lleugereta ve de perles!! :) Que passis un Nadal i unes festes genials, un petoneeet! :D
M'encanten Mònica! Un deu!
Que tingueu molt Bon Nadal!
El seitan pot ser tan o més gustós que la carn. I per aquests dies d'àpaats contundents, em sembla una gran proposta.
La foto t'ha quedat preciosa!
Bon Nadal i bones Festes!
La receta fabulosa, como todas las tuyas :) y el belen ¡me encantan!
Un besazo!!!
MMM!!! no he tastat mai el seitan, però per la pinta ja me'ls menjaria, espero que passeu molt bon Nadal i que la resta de dies de l'any encara siguin millors! un petonàs guapa!
Ostres quina pinta més bona Moni!!!! just avui n0he dinat en la casa on estavem convidats :)
Que passeu unes molt bones festes!! i tant que ens veiem a la tornada!!!!
Un petonàs guapíssima!
Molt bon Nadal!!!
Una proposta molt original! i boníssima!
El pessebre és d'alló més original, també m'agrada molt!
Que ho passeu molt i molt bé tots plegats, i que gaudiu molt de la cuina d'aquests dies. Esperem les vostres cróniques amb candeletes.
Una forta abraçada!
jaja! que bo el pessebre...aquí tothom hi ha volgut posar de la seva part, no?!?!
M'apunto la recepta dels canelons, tot i que fins que ma mare segueixi fent-los, dubto que per St.Esteve fem aquests de seitan...
BON NADAL!!
Aixi m'agrada, que em donguis idees de plats vegetarians!!! aquest amb seita segur que m'encantaaa!! petons guapa i bon nadal!
Una recepta deliciosa i molt original. Però per original el pessebre!!!
Bones Festes!!!
Annie i Catieu
Molt i molt interessant.
Bones Festes!
Una alternativa molt i molt interessant, me l'emporto per ben aviat!!!
Bones Festes i petonets,
Palmira
Quina alternativa més bona!! per què no hi eren avui a taula??? d'aqests n'hagués tastat un!!! jajajajajajja. Molt bon Nadal guapuss, us estimo!!!!!
jo mataria per un canelo d'aquests... desprès de tant de menjar sembla que es l'unica cosa que em vindria de gust! genial la recepta :)
bon Nadal
Hummm.
Els canelons espectaculars i el pessebre m'encanta t'ha quedat molt multicultural.
Bones festes.
Buenísimo! Felicidades!
Molt bones festes!!!!!!!!
Una opción buenísima y esas bechamel tiene que estar para ponerle un piso,
Me encanta tu Belén, es auténtico :D
Muchos besos
De luxe!! m´ha agradat molt la teva proposta...feliç any nou, petonets
Sóc una fan absoluta del vostre pessebre, ho saps oi? jejejeje
Els canelons tenen una pinta fantàstica, jo avui he fet una beixamel amb tòfona... queda genial amb un toc diferent, oi? Un OLE gegant pels teus canelons originals!!!
Petonarros carinyet
Sandra
Fantàstics!! Canelons de seitàn, és ben bé una molt bona idea! I segur que també agrada als més carnívors, amb aquesta pinta... he he. Petons!
Ahir va ser el dia de menjar canelons a casa nostra, mmm com vam disfrutar!!!
Aquests canalons que tu has fet tenen una pinta... pero no he probat mai el seitan, algun dia ho fare.
Petons
Qué canelones más ricos, dios mio.
Feliz Navidad para ti también, guapa.
Espero que estéis pasando genial estas fiestas en familia.
Besos
¡Qué pinta! ¡Deben estar deliciosos estos canelones! Te deseo todo lo mejor para este nuevo año que está a punto de llegar! Besos. :)
Veient aquests canalons hauré de tastar el seitan.
Un feliç 2012!
Nani
Unc canalons genials!!!! Petons guapi!!!
Olé, olé i olé la nostra Moni!!!!
Encara tenc el seitan a la llista de pendents!
Ja sabia que faries uns canelons alternatius. M'encanten!!
Molt xula la foto: és veuen uns nuvolets reflexats!
I el pessebre...què dir del Pessebre?? Això sí que és ser alternatius! Encara flipo amb el Batàngel!
Petons!
Bones festes guapíssima i millor 2012.
Aquesta proposta teva vegetariana m'ha encantat.
Un petonàs, Esther
P.d. La foto com sempre genial i el pessebre, Més!!!!!
No sóc massa fan de les biocoses (seitan, tofu...) però cal reconèixer que aquests canelons fan mooooolt bona cara! i quina foto!!
Nosaltres aquesta vegada em fallat, i ni a darrera hora...
MOlts petonets i si no parlem, bon any bruixeta!!!
Hola Mònica, quins canelons més bons, els moixernons li deuen donar un gust extra molt bo. Després d'un mes sense entrar en els blocs, he hagut de buscar un momentet per entrar a desitjar-vos un any nou ple de felicitat, amor i salut. M'encanta el teu pesebre, el trobe molt original. A veure si l'any que ve comença amb menys estrés, perquè aquest mes no he tingut un moment de tranquil·litat. Besets.
Que delicia de plato! aprovecho para desearos un feliz año! un besito
Feliç 2012 i els millors desitjos per a tots els teus. Brindis!!!
Quina combinació més original!
Monica,
Se quedaran con una pinta extoardinaria. Un bueno Natal y Feliz ano de 2012 para ti y la tuya familia.
Besitos!
Publica un comentari a l'entrada