Avui, tot i que vaig una mica tard, és dia 15 i per tant ens toca La Recepta del 15. Aquest mes ens proposaven un ingredient, com deien ells, molt depuratiu que després d’aquests excessos ja ens anirà bé.
Tot i que hem tingut un matí amb “cavallitus”, a casa en diem així, i vermut amb els Bolets, encara ens ha quedat una mica de gana per tastar aquest bunyols.
Les carxofes ens agraden molt, en truita, arrebossades, al forn i moltes més receptes que descobrirem, si la última vegada ja en van recollir 90, quantes en tindran aquesta?
Per fer aquests bunyols he seguit la recepta dels de bacallà i els he fet amb cors de carxofa congelats, d’aquesta manera és una recepta que podem fer tot l’any.
El romesco també l’hem fet a casa, aquí hi trobareu indicacions per fer-la, però és una de les moltes receptes que faig “a ull”.
Tot i que hem tingut un matí amb “cavallitus”, a casa en diem així, i vermut amb els Bolets, encara ens ha quedat una mica de gana per tastar aquest bunyols.
Les carxofes ens agraden molt, en truita, arrebossades, al forn i moltes més receptes que descobrirem, si la última vegada ja en van recollir 90, quantes en tindran aquesta?
Per fer aquests bunyols he seguit la recepta dels de bacallà i els he fet amb cors de carxofa congelats, d’aquesta manera és una recepta que podem fer tot l’any.
El romesco també l’hem fet a casa, aquí hi trobareu indicacions per fer-la, però és una de les moltes receptes que faig “a ull”.
100 g de cors de carxofes *
1 cullerada sopera de farina
1 cullerada sopera d’aigua
Llevat químic
Sal
2 ous
Oli
Romesco
*Són uns tres cors, aproximadament.
Preparació:
Al robot de cuina hi barregem els cors, la farina, l’aigua, la sal, el llevat i els rovells de l’ou.
Muntem les clares a punt de neu.
Barregem, amb compte, les dues preparacions.
Agafar porcions de la preparació i fregir-les en abundant oli calent. Retirar i deixar sobre un paper absorbent.
Servir els bunyols acompanyats del romesco.
50 comentaris:
Tenen molt, però que molt bona pinta aquests bunyols! I amb la salseta romesco ja, em poso les botes!
Boníssims!
Moltes gràcies per participar :)
Petonets!!
Saps que els provaré? Ho saps? O potser millor que me'ls facis tu un dia... jajajajaja M'encanten Moni, són simplement deliciosos!! i el romesco també m'agrada molt, sembla que hagis pensat en mi! :P
Moltes gràcies per ser-hi sempre carinyet!
Petonets
Sandra
Me encanta tu propuesta, estoy deseando ver la recopilación porque no tengo mucha costumbre de comer alcachofas y seguro que salen muchas ideas, de momento la tuya y la de Judith son de 10!!!
Un besote
Quina delicia! Amb la salseta ja és sublim!
ja em pots preparar un tuper per demà, sinó no tindras galeets! jajajajajajajja. amb el que a mi m'agraden els bunyols!!!!! petonets
Doncs a casa tb ens agraden molt les carxofes i amb bunyols, han d'estar boníssimes!!
Una aportació genial :)
Petons maca
Nyamnyamnyam, què boníssim!
Just fa uns dies em mirava en un magnífic llibre de cuïna com fer bunyols de fruites i salsa romesco.
M'han quedat tantes ganes de probar-ho que potser començo per aquestes carxofes!
+ petons
Ostres... quina bona pinta!! Segur que estan boníssims!
Boníssims!! Els bunyols de carxofa ja em semblen molt bons, però acompanyats de salsa romesco... impressionants! Petons
M'encanten els bunyols i m'encanten les carxofes... Per què no n'he menjat??????
T'he molt bona pinta!
Que bonos han de ser...molt original...petonas
Ohh m'agraden moltíssim els bunyols, no sé com no se m'havia acudit abans! i la combinació amb la salsa romesco... de vici, de VICI!! petonets guapa!
Ja veig que passarà, que em passarè un mes menjant carxofes...
Petonets.
Quina pinta tant bona!!! tinc els dolços pendent de fer però aquest van darrere, o davant!
Una proposta ben bona!
Nani
Quins bunyols!!! i segur que sucats amb romesco estaven d'allò més bons!
petonets
Olé la meva consogra!!!!!!
Vaja quin diumenge més complet que heu tengut. Serien molts de punts positius per a la nostra relació familiar que pogués provar aquests bunyols!
Tenen una pinta fantàstica.
Petons!!
Impressionant!!! M'encanten els bunyols, les carxofes i el romesco.... mmmmm... M'encantaria fer una sucadeta ara mateix!!!
Un petonas
Sònia
Els bunyols tenen una pinta excel.lent a més de ser molt originals i amb aquesta salseta, son pura tentació :o)
Petonets,
Palmira
No se m'hagués acudit fer bunyols. És el que tenen aquestes convocatòries que t'obren la ment respecte un ingredient. Per cert, amb aquestes quantitats quants et surten aproximadament? Petonets
Ohhh quina bona pinta!!! La veritat és que mai he tastat bunyols de cap tipus que jo recordi, i menys salats, però els teus tenen una pinta irresistible, me n'han fet venir moltes ganes, jeje.
A més, de carxofa sembla que hagin de ser més lleugerets, i només porten una cullerada de farina, el tema del fregit... saps si es poden fer al forn? :P
Molts petonets!!!
directamente a pendientes,no digo mas
petons
Pero que cosa tan rica nos has hecho Mónica, me parece una delicia
Besos
Quin encert acompanyar les carxofes amb romesco, lliga tant bé amb les verdures.
Petonets
Una manera ben diferent de menjar carxofes, m'agrada.
Moni, una meravella de recepta, jo no soc molt de bunyols pq normalment es fan de bacallà i no m'agrada, peró amb carxofes em sembla perfecta.
Un petonet
Ondiaaa! que bo han de ser Moni!!! mira que m´agraden però mai els he fet!!!m´enporto la recepta!!! Muaks
Monica,
Que pinta mas buena se ya quedado... Una conbinacion prefeita : )
Besitos!
Esa luz de tus fotos me embriaga, junto a los buñuelos, el color, vida a tope...el aroma casi me llega y me mata de gusto :D
Besotes!
quin aperitiu més bo!! m'agrada molt l'acompanyament amb el romesco!! els sabors són bonissims!! sempre que faig una calçotada, com que no m'agraden els calçots, m'alimento de carxofes amb romesco!! jeje petons
Quina passada de recepta... originals i realment viciosos han d'estar aquests bunyols amb la salseta.
Molt bona si senyora :)
Que bons!!! Una bona idea bunyols.... sucats al romesco ja irresistibles!!!
Ahhh!!! Nosaltres també en diem "cavallitus" jejeje.....
Ptns
Molt bé, molt bé! Una idea molt bona i amb la salseta li deu anar de meravella.
Petons
Ayyy nena, pero qué ricos.
Yo también te mando un tupper para que me envíes unos pocos... o 100... o 1000..., jaajaj.
Te han quedado geniales.
Besos
Aquests bunyols tenen que estar per començar a menjar i no parar!! I amb el romesco, un acompanyament molt deliciós!
Petons
Quina proposta més bona i més original! Han de quedar uns bunyols boníssims i amb la salsa de romesco troba que combinen molt bé.
Laura: en surten uns 15 però agafant les porcions amb la cullera sopera, així que són bastant grans.
Nee: no els he fet mai al forn, s'haurà d'intentar.
Me encanta esta combinación......
Besos.
Me encanta esta combinación......
Besos.
Es veuen deliciosos. I acompanyats amb la salsa romesco... Ha de ser una delícia pel paladar.
Una abraçada!
La alcachofa no es santo de mi devoción, pero lo mismo en buñuelo me ponía a comerlas y me quedaba sola... De tapa o de cena. Ñam. Un besote.
Ooooooh, que bons, em recorden a casa, la mare en feia tot sovint. Hauré de demanar-li que el proper dia que hi vaig me'n faci, bé, els faré jo perquè ella no ser si ja se'n veurà en cor, encara que ja cuina una mica, el braç va millorant. Però de totes maneres menjar a casa la mare sempre seran una altra cosa. Gràcies per la recepta, sempre fas memòria de coses que tens quasi oblidades.
Una forta abraçada i que passeu una feliç semana, guapa!
No se m'hagues acudit mai fer bunyols amv carxofa! quina bona idea, tenen una pinta tremenda :P
Vaig a donar-li un cop d'ull a la salsa, que es de les meves preferides!
M'encanten!!!! i els penso fer ben aviat!!! quanta feina que se m'està girant!!
Vaig veient que tu ets de les meves, fem moltes receptes "a ull" i el romesco n'és una.
Petonets
Quina bona pensada, tenen molt bona pinta! ara mateix en menjaria un :P
Una abraçada ;)
Vaya bocadito tan rico!!
Estos buñuelos tienen muy buena pinta y quiero hacerlos inmediatamente, pero tengo una duda . Las alcachofas se han de picar o dejar enteras? y otra duda, ¿si las alcachofas son frescas, las hemos de freir un poco antes de mezclarlas con el resto de ingredientes?
Gracias
Que buena idea, que buena idea y que buena idea!!!! buñuelos de alcachofa, debe estar tremendo! ya sé que vamos a probar este fin de semana ;)que tengas un buen fin de semana, un beso
Las alcachofas las puse en el robot con la harina, yemas, agua, levadura, así quedaron trituradas pero si lo prefieres las puedes cortar pequeñas y añadir a la masa.
Si las utilizas frescas mejor cortarlas y no triturarlas. También las puedes escaldar un poco o unos minutos al vapor, así quedaran más tiernas para hacer los buñuelos.
Espero que te gusten!
Que original!!!
Me quedo dando un paseo por tu blog y siguiendote...
Besos
Publica un comentari a l'entrada