dissabte, 28 de gener del 2012

Truita amb... pel Memòries d'una cuinera

Aquest mes al Memòries d'una cuinera us proposàvem truites. N’heu fet de molt variades: dolces, salades, les presentacions, els ingredients. Com sempre és un plaer comptar amb la vostra participació i veure la gran varietat que pot sortir d’un plat concret. Moltes gràcies als que hi participeu, estem molt contents i cada mes trobem cares noves! 

Aquesta és la segona vegada que fem aquesta truita. La primera vegada va ser una truita amb el que hi havia a la nevera i, com que ens va agradar molt, vaig pensar a fer-la pel memòries, i no serà la última vegada que la preparem. 

Tot i que els ingredients s’han de preparar per separat no us portarà molta feina, si ja teniu el pebrot escalivat amb antelació. 

Us posaré els ingredients però no les quantitats ja que a casa no coincidim ni amb els ous que posem a les truites. 






Ingredients:
Ous*
Pebrot escalivat**
Formatge de cabra, de rul·lo (millor el que no té “pell”)
Bolets
Cibulet

Xerès

Oli
Sal


*A casa els comprem ecològics.

** El podeu comprar fet o, com nosaltres, posant-los a una safata que pugui anar al forn regats amb una mica d’oli i una mica d’aigua al fons de la safata. 
Ho deixem al forn a 200º, fins que estiguin fets, anant donant voltes de tant en tant perquè no es cremin. 



Preparació: 
Batre els ous i passar a una paella amb una mica d’oli. Ens ha quedar forma rodona, si la paella està molt calenta serà més fàcil. Retirar del foc i reservar. 
A una paella amb oli calent hi fregim els bolets. Afegir sal i, a mitja cocció, tirar un rajolí de xerès. Deixar fins que el líquid s’hagi reduït gairebé del tot. 
Fregir els medallons de formatge fins que quedin una mica daurats. 
Posar de base la truita, posar el pebrot, tirar una mica d’oli i sal. Afegir el formatge i els bolets. Tancar la truita i tirar el cibulet.

53 comentaris:

Bet ha dit...

Quina delícia de truita!! m'encanta tot el que porta, i de pebrot escalivat sempre en tinc... ja no dic de formatge... Oitan que la faré! petonets i bon cap de setmana! :)

Judith ha dit...

ja estava patint sister!!! jajajajjajaja. Quina cosa més bona. Per què no ens heu convidat a dinar avui??? jijijiji. Molts petonets reina meva

Patry ha dit...

Mare meva, quina truita més bona!!! ñam!
Petons

Anònim ha dit...

Jo li trec el formatge da cabra i llavors et faig la ola, ok? No, va... te la faig igualment que te la mreixes! :P
Gràcies per partic... ai no! que em torno a confondre! :P
Petonets bonica!
Sandra

Pilar ha dit...

Pedazo de tortilla rica,rica. Cambio el queso por otro y me puedo comer 2 ó 3 yo solita.
Besos guapísima, feliz finde

Núria ha dit...

Que bona....aquesta setmana crec que caurà ...molts petons

Roser ha dit...

Una truita farcida ben complerta!! Una idea que no se m'havia ocorregut i em sembla molt bona i perfecta per posar-hi el que més t'agradi o el que sobri per la nevera...me convençut! jejejjej
Petons i bon cap de setmana

veto ha dit...

Que buena idea rellenar esta tortillita.....

Besos.

Lucia ha dit...

Justament ahir vaig estar torrant pebres a la xemeneia! i ara tenc un tupper ple i tu publiques una recepta amb prebes torrats! estem conectades!

Cogollos de Agua ha dit...

En cuanto mi marido acabe con mi ordenador (que no quiere andar), cuelgo la mia, vamos a ser las últimas. Me encanta el relleno que le has puesto tiene que estar deliciosa.
Un beso

Catieu ha dit...

Que original!!! M'agrada molt la idea, serà un dels sopars de la setmana vinent.
Ahhh!!! Felicitats pel Memòries. Ja tinc ganes de veure tot el recull...
Petonets guapa

Ingrid ha dit...

Una pinta total de bona!!! aquest farcit m'ha conquistat!!!!Genial!
Ptonetss bonica!

Unknown ha dit...

És perfecta aqueste truita!!! Amb formatge de cabra que m'agrada de qualsevol manera fins i tot amb pell ;-)

Petonets

Anna Hallado ha dit...

Doncs independentment de les quantitats, és una truita de campionat. Boníssima! Al menys a mi m'ha encantat.
Petons

Bon Tiberi ha dit...

No m'ho puc creure: la meva consogra ha publicat abans que jo la truita!!! Aiaiaiaiaiaia, estic perdent facultats!!
M'encanten els pebrots, però no sé perquè no m'acaben de caure bé. Però és igual, jo me'ls menjo, després pateixo però que me quiten lo bailao!!
A mi em pots donar el formatge que retira la Sandra, jo m'ho menjo tooooooooooot!!
Petons!

Anònim ha dit...

quina idea mes bona, igual que aquesta truita! m'encanta el farcit :P
un peto

la gemmota ha dit...

uau! quina bona idea, i quina bona pinta! m'aùnto la proposta!

Els ous sempre ecològics i de gallines felices! sí senyor!!

trifasic de baileys ha dit...

Juass que bo!! amb escalivada i formatge. Em dones aixo per sopar i vinc cada dia!! jaja petons

Palmira POM ha dit...

Una pinta molt bona i un sabor encantador amb el pebrot escalivat :o)
I amb tantes altres dies, ja tenim feina :o)
Petonets,
Palmira

Laura ha dit...

Mònica, aquesta truita deu estar deliciosa perquè els ingredients m'encanten i tot junt. Ummm,la provaré.

Gemma ha dit...

Je je je... m'encanta això de truita amb... És una truita que a casa fem sovint a final de setmana, per fer net de nevera. I a vegades surten combinacions tan bones com aquesta que tornes a repetir! ;)

Cristina ha dit...

Aquestes truites són fantàstiques em recorden amb sandvitxos emparedats que hi pots posar de tot i tot hi queda bé i bo sense mirar i mesurar els ingredients...T´ha quedat sensacional.

Heva ha dit...

Pero que rica!!! En un momento una cena de 10 :)
Besotes!!!

Luisa Morón ha dit...

para una cena o no cena es una delicia esa tortilla rellena. Bss

Yves ha dit...

Una truita ben diferent!

Mercè ha dit...

Que bona aquesta truita farcida!! :)
Petons!

Chez Silvia ha dit...

M´agrada aquesta truita i el farciment també!!!! aviat veurem totes, quines ganes!!!petonets.

Tapa't de tapes ha dit...

Carai, tu! Quina senyora truita... ! Jo en diria truita pelegada. La combinació escalivada - formatge ja és brutal, i amb bolets encara més. I a per si fos poc, ous ecològics! Fantàstica proposta. Petons

Miquel ha dit...

me gusta esta tortilla y su interior mas,buena idea
peto

Su ha dit...

Vaya, te ha quedado de lujo asiático, con ese grosor de crep y ese relleno... Una foto preciosa, y seguro que una tortilla deliciosa. Yo creo que no me saldría un emplatado tan bonito, soy fan de las tortillas gruesas. Un besote.

Montse de Sants ha dit...

Una truita-crep deliciosa, amb un farciment que m'encanta! Així ha de ser més capritxosa i vàlida per aprofitament. Un encert! Molts petons Mònica!

el taller de cuina ha dit...

Un farcit deliciós!!!! jo no li trec res, me la pots fer tal qual!!
petonets

La cuina de l'Eri ha dit...

Oh! quin farcit més bo!! Vaja que has fet una combinació d'allò més bona!!! PEtons

Mayte ha dit...

Una delicada y sabrosa tortilla!!!

Ñammmmm!!!

Besotes.

margot ha dit...

Me gusta como te ha quedado tu tortilla, así abierta queda genial.
No me acordaba que ya había enviado una receta de tortilla,tengo la cabeza liada, je je.
Os invito a participar al concurso de verduras si os apetece.
Besos

La Cuina Violeta ha dit...

Quin tros de truita! Només veure-la me la menjaría.
Nani

la cocina de frabisa ha dit...

Que apetecible, maaadre, me encantan ese tipo de rellenos en las tortillas francesas, te ha quedado súper apetitosa.

un besazo

Neus ha dit...

Quins ingredients més bons, aquest formatge de cabra es altament irresistible.

un petonet

Joaquina ha dit...

Aquest farcit es genial, uns molt bons ingredients... petons,

Ernestina Causse ha dit...

Vaya pinta! Una delcia, qué hambre! Un beso

esborrar ha dit...

Amb formatge de cabra! mmmm!
Marta

Alfons ha dit...

aixó és un festival amb truita inclosa!! espectacular!!

Clara Quins fogons! ha dit...

Uauuu! Una truita-fajita! ;)

Maria Jose-Dit i fet ha dit...

Espectacular!! ha de quedar una truita deliciosa...un petonet

Anònim ha dit...

Fantàstica! Ja m'aniria bé avui per dinar!
Feliç cap de setmana i cuida't del fred. Una abraçada bonica!

Chef Daniel Deywes ha dit...

Me deu uma fome em ver essa receita ....


abraço
Daniel Deywes
http://feitonahora.blogspot.com

fresaypimienta ha dit...

Una tortilla fantástica y además con productos ecológicos!!! yo ando loca buscando siempre productos ecológicos y aunque tengo que dar muchas vueltas para encontrar los ingredientes, el resultado lo merece! un beso

Anònim ha dit...

Ummm... les truites m'agraden totes i la teva te una pinta fantàstica, debia estar boníssima amb el formatge de cabra...
molts petons!

Bet ha dit...

Felicitats al petit príncep!! :)

MJ ha dit...

Quin goig que fa aquesta truita, amb un farcit de luxe. I moltes felicitats al Lluc.

Un petonet

Carme i Omar ha dit...

Aquesta truita és tot un luxe, deliciosa combinació d'ingredients i preciosa presentació.
Felicitats al Lluc!!!
Petons

Miquel ha dit...

felicitats per LLuc i els pares
peto

Asela Masià ha dit...

M'encanten aquestes truites farcides, són més ràpides que els creps i resulten boníssimes. Amb aquests ingredients que porta ha d'estar deliciosa. La foto ha quedat molt bé, molt colorida. Un beset.