La proposta d’aquest mes de Memòries d’una cuinera ha estat el mel i mató. Un plat que, aparentment, pot semblar molt senzill de fer, però ens heu acabat sorprenent una vegada més amb les vostres propostes, moltes gràcies a tots.
De receptes amb mató en tinc unes quantes: de salades hi ha un pastís, uns espaguettis i un mar i muntanya; de dolces: els bunyols i unes magdalenes. És per això que aquesta vegada he pensat que estaria bé fer una barreja: la pizza, que a priori sembla que hagi de ser salada, però amb uns ingredients que la converteixen en un esmorzar o un berenar molt complert. O fins i tot unes bones postres.
Ens veiem el dia 1 amb el recull de les vostres propostes, si us ve de gust, encara hi sou a temps!
De receptes amb mató en tinc unes quantes: de salades hi ha un pastís, uns espaguettis i un mar i muntanya; de dolces: els bunyols i unes magdalenes. És per això que aquesta vegada he pensat que estaria bé fer una barreja: la pizza, que a priori sembla que hagi de ser salada, però amb uns ingredients que la converteixen en un esmorzar o un berenar molt complert. O fins i tot unes bones postres.
Ens veiem el dia 1 amb el recull de les vostres propostes, si us ve de gust, encara hi sou a temps!
Ingredients:
Per uns 260 g de massa de pizza *
250 g de mató
2 cullerades soperes de concentrat d’atzavara
2 cullerades soperes de llet
1 poma mitjana Royal Gala
Mel
Canyella en pols
Concentrat d’atzavara
Nous
* La podeu comprar feta o si voleu una recepta aquí en teniu una.
Preparació:
A un bol, aixafar el mató amb una forquilla. Afegir el concentrat d’atzavara i remenar. Afegir la llet –si feu una base molt prima amb una cullerada en teniu prou- i remenar.
Rentar i tallar la poma a mitges llunes, millor amb una mandolina –la que he fet servir era de cultiu ecològic, així que no l’he pelat-.
Donar la forma a la massa. Pintar la base amb concentrat d’atzavara, posar el mató, la poma a làmines i enfornar fins que quedi daurat.
Al sortir del forn, deixar sobre una reixa metàl·lica, posar les nous, la mel i la canyella.
47 comentaris:
Me encanta tu propuesta, para mi para desayunar por favor ¡que rico!!!
Normalment no m'agrada el mató, pero això té molt bona pinta, crec que m'ho menjaría!
Quina pizza més bona!!! amb la poma deu combinar molt bé!!
petonets
qué rica tiene que estar, una pizza deliciosa.
Por cierto, éste mes por causas ajenas a mi voluntad me he perdido la propuesta ;. Qué difícil me resulta en verano
besos
Que bona...aquesta la faig segur...si si per esmorzar això ha d'entrar molt be...petonets
Qué pizza más original. Me gusta mucho esta propuesta. Tiene que estar deliciosa con esa mezcla de sabores.
Me gusta.
Besos
oh, m'encanta mònica! L'única pizza dolça que he provat és la d'un restaurant de Sabadell, que fan amb xocolata... però m'apunto ràpidament a la teva proposta, exquisida! Petonet
Una pizza dolça boníssima!! M'agrada el punt de poma i les nous, que lliguen tan bé amb el mató.
Encara estic a temps de fer una recepta, però és que mira que no s'em acut res ehh... aquest cap de setmana m'ho penso, i avima si puc participar.
Petonets
Quina proposta més bona Mònica, i original! m'ha agradat molt i la farem demà per esmorzar! ara tinc la dèria de fer coses pels esmorzars, és que la meva mare amb tota la bona intenció del món només fa que comprar-nos esmorzars de pastisseria, però ens hem de cuidar! ;) petonets guapa
Nyam, nyam. Aquest mes ja sabia el que seria. Je,je. Doncs m'agrada molt com t'ha quedat. Fa molt bona pinta. La meva proposta aquesta nit.
Hummmm!!! Preciós i bó
Ho he de dir, ho saps, oi? OOOOOOLEEE TU!!! No m'hauria passat mai pel cap, la trobo genial!!!!
Petonets
Sandra
M'agrada molt aqueste proposta, jo soc molt de berenars o esmorzars contundents però equilibrats i la combinació d'avui em sembla senzillament perfecta, a més a casa sempre podem encontrar una mica de massa de fer pà :o)
Gràcies per l'idea,
Petonets,
Palmira
Sensacional! Tinc una pizza semblant al blog, però amb ricotta enlloc de mató i sense la poma... la teva versió encara m'agrada més!
Es leer Mató y me planto,me gusta en todas las preparaciones que veo...Esta pizza es una delicia.
Un saludo
Una proposta ben curiosa i atractiva. M'encanta la mel, me la menjo a cullerades si fa falta. Les pizzes són boníssimes i el formatge també em torna boig...
Hauré de fer el possible per provar-la, ni que em piquin els dits!
Uauu!! Quina gran idea! Te que estar bonissim! Petons
se ve muy bien, lo que no sé aún qué es, es el requesón... hace tiempo que busco el equivalente por acá y no sé si es la ricotta o qué...
un aproposta encantadora... pizza dolça!! segur que a casa tindrà molts seguidors...
Bonisima aquesta pizza!! Ideal per rematar un sopar lleuger. Petonets
Bona idea!!!!
La trobo super original:))) Que bona!
La teva proposta dolça es molt temptadora. La poma casa molt be amb el mato.
Un petonet
Que suggerent Mònica... Em sembla que aquesta proposta la farem molts... Petons
Pizza dolça??? M'agrada la idea!
Veig que tornar a sortir el nostre amic: el concentrat d'atzavara. Mira que ens dona joc, eh??
Apuntat pel dia que em vulgui fer un autohomenatge. ;DD
Petons!
una proposta de pizza en postres genial!! coneixia la de xocolates, pero amb mel i mató m'agrada mooolt més! petons
Hay que ver, cuántas dulcerías, primero las galletas y ahora esta pizza, tus niños te estarán haciendo la ola cuando vayas por el pasillo. Un besote.
Se ve bien rica esta pizza. La manzana el mató y la miel casan a la perfeccion.
Bss
Virginia "sweet and sour"
A la propera li poso poma a la clotxa...oi que el mató lliga molt bé amb la massa de pizza.Qui ho havia de dir?
Sembla que hagi d'estar deliciosa! és una combinació de sabors molt atrevida!!
no havia sentit mai això del concentrat d'atzavara!!
quina passada de recepta sister!!! tampoc m'esperava veure una pizza aquest mes i mira tu per on tu l'has fet!!!! molts petonets
QUé idea tan buena! Esta seguro que en casa nos la comemos toda todita!
Feliz domingo Moni!
uyyyyy! estos sabores me apasionan, delicioso! Un beso
Hola Llàbiro,
Ando de nuevo por aquí y me apetecía venir a saludarte.
Quedas invitada a unas albóndigas que he preparado para cenar.
Me pongo al corriente de lo que ha pasado por tu cocina y tomo buena nota de las recetas que has elaborado.
Un cordial saludo.
Kui_Netes
:)
Qué rico y que buena idea. Me parece estupenda. Enhorabuena.
Quina proposta tan original. M'encanta la combinació amb poma i nous.
Petons
Uhmmm!!! Quina proposta tan bona. M'encanta!! Molt original!!!
Petonets guapa
Una delicia total...me fascina, con manzana...ñam!!!
Mil besos.
Qué bona i original!! t'ha quedat genial i segur que boníssima!!
petons!
Això ha d'estar boníssim!!!!
Petunets,
Eva.
Això té molt bona pinta! No se m'hauria passat mai pel cap posar mató a una pizza! És una idea genial! :D
Una pregunta, pq poses el concentrat d'atzabara? Això no és aloe vera?
(M'encanta el blog!)
Quina pizza més original, mai he testat una pizza dolça...
Un petonet
un pizza súper diferente. Para el desayuno genial. Bss
Ostres, m'havia perdut aquesta pizza dolça, què bona!!!
Petonets
atrevida proposta... me la quedo!!
Ui! Aquesta me l'havia perdut! Quina passada Mònica. Aquesta apuntada la primera de la pila! Petonets!
M'encanta aquesta pizza dolça!! Què bona.
Publica un comentari a l'entrada