Tenia ganes de fer algun menjar dolç per Nadal, de fet tinc moltes ganes de fer galetes, però tot arribarà. Buscant, buscant vaig trobar una recepta de pastís de fruites i ho vaig tenir clar (anava a posar l'enllaç, és de bbcgoodfood però l'han tret!).
Em va agradar el color torrat que tenia, clar que vaig adaptar els ingredients. Un dels ingredients que portava era el "black treacle", vaig estar buscant i deia que és una mena de melassa fosca i que donava el color fosc que tan m'havia agradat, ja us dic ara que el vaig substituir per concentrat de poma i estic contenta de com va quedar.
Un altre dels ingredients que em va cridar l'atenció va ser la barreja d'espècies, jo hi vaig posar la de "cinc espècies" i no us penseu que les tenia totes, ja que la barreja és força curiosa. Quan vaig tastar el pastís anava dient: "oi que fa gust a Nadal?", el Jordi reia, però jo estic tota emocionada perquè per a mi és un pastís amb gust a Nadal.
Per decorar, vaig posar fondant, la recepta original portava massapà i fondant. Quan vaig fer fondant vaig dir que mai més en tornaria a fer, va ser la primera i última vegada, i ara que el vaig comprar ja fet, he dit que mai més el tornaré a fer servir, quin drama!!!!!!!!!! Quan torni a fer el pastís, que tinc clar que repeteixo, el guarniré diferent, potser només sucre llustre i ja està.
Ingredients:
200 g de mantega
200 g de sucre morè
3 ous batuts
1 cullerada sopera de concentrat de poma
200 g de farina especial per a rebosteria
1 cullerada de postres de "cinc espècies"
2 cullerades de postres de llevat químic
3 pomes petites
200 g de sultanes
Preparació:
A un bol, posar les sultanes, cobrir-les amb aigua i reservar-les.
Escalfar el forn a 180º.
Desfer la mantega; incorporar-la a un bol, juntament amb el sucre i els ous, i batre uns minuts. Afegir el concentrat de poma, la farina, les espècies i el llevat. Batre fins que quedi una barreja homogènia.
Tallar la poma a trossos de la mida, aproximada, de les sultanes (la recepta original deia ratllar la poma). Escórrer les sultanes i incorporar-les amb la poma a la barreja anterior. Barrejar amb una cullera fins que quedi ben repartit.
Posar mantega i espargir la farina a un motllo (dóna per un de 20 cm). Posar la barreja i deixar al forn durant uns 50 minuts, aproximadament.
Deixar refredar abans de decorar.
I aquesta és la meva aportació a HEMC, que aquest mes va de receptes de Nadal!
41 comentaris:
Ja em pots fer lloc a taula pel dia de Nadal! però quina cucada de pastís! el vull tastar ja! ummmmmm, petonets
Més nadalenc impossible! Gran presentació!
A veure si el tastem...
No sé si té gust a Nadal o no.. però la presència és totalment Nadalenca!!!...
T'ha quedat espectacular!
Ha valgut la pena la feinada q porta fer-lo, oi?
Petonets
Neus
ah!, la foto com la Judith, Genial!, sou unes artistes!! :)
Us he de confessar que ja l’he testat i estava genial... un bocí de Nadal en cada queixalada.
Quina bona pinta! Quin sabor té el gust a nadal? :P jeje, jo crec que per a cada persona seria diferent, però ho trobo una manera molt original de descriure aquest dolç :).
És una pena que no tornis a utilitzar el fondant, t'ha quedat preciós, molt espectacular!
Petonets!
Judith: doncs quedem per Nadal!;)
Yves: moltes gràcies! Ja et guardarem un tros.
Neus: moltes gràcies guapa!
Toti: gràcies.;)
Nee: Tens raó. A casa no tenim per costum menjar pastissos de fruita per Nadal però mira, és un pastís que em fa pensar en Nadal.
Petonets.
Quina cucada!!! T'ha quedat molt bonic i té una pinta molt bona.....
Doncs t'ha quedat molt bonic. La veritat és que al fondant li has de trobar el punt... però jo de moment prefereixo comprar-lo fet.
Molts petonets
Té una pinta fatàstica i una decoració genial! Jo no sóc gaire fa del fondant tampoc... però reconec que queda maco, maco!
Petonets
Sandra
On compres el concentrat de poma?
Trobo que la decoració amb fondant t'ha quedat genial, però porta força feina, oi? Jo també prefereixo una decoració més senzilla, amb sucre de llustre segur que queda molt bé ;)
I el pastís, ha de ser boníssim, i amb gust de Nadal! Je je je...
Mai ho he fet i per supost mai ho he comprat. Prefereix fer altres decoracions, ademes, em resulta molt empalagos. de totes formes esta molt xulo i molt nadalenc. bessts
Qué bonic t'ha quedat, sembla de pastisseria selecta. Deu estar boníssim amb els ingredients que porta, i especiat, que li donarà un sabor diferent, nadalenc.
Quin pastís més "xulo"! El gust a Nadal no l'he notat per l'ordinador, però la presència no pot ser més nadalenca. Enhorabona!!M'encanta! Paula. bontiberi.blogspot.com
Carai, que rebonic! No ets la primera que tot i haver preparat el fondant, prefereix comprar-lo...però ja veig que ni aixñi vols tornar a fer-lo servir...vaja1 amb lo bonica que et va qeudar la tarta!
No sé si té gust a Nadal però l'aspecte el té! Felicitas!
Mónica...
Es el primer cop que arribo al teu reconet, i de ben segur que em veuras sobint quan acabi la bogeria del Nadal que em porta de bolid :P....
M'encanta la teva aportació per l'edició d'aquest mes del HEMC nº 49, per cert...
¿Una cullereta de "cinc especies"? no se el que és, però m'interessaria saber-ho, aquest pastís m'agradaria prepararho a casa amb la nena.
Petonets...
Catieu: gràcies guapa!
Ingrid: no, si el problema no és que no em sortís bé, és que vaig fer molt merder.
Sandra: jo ho trobo molt dolç però m'agrada com queda.
Gemma: a les botigues de productes ecològics, suposo que les de dietètica també n'han de tenir.
És de "Cal Valls" i està boníssim com a substitut del sucre amb les infusions i el iogurt. He fet aquest pastís amb fondant però no acostumo a posar-me sucre.
Lola: queda maco i com que sabia que el Jordi no en menjaria no el vaig "enganxar" així que es podia retirar perfectament.
Asela: la veritat es que em va sorprendre el gust.
Paula: ja,ja,ja. Deurien ser les ganes de que fos un pastís de Nadal!;)
Gemmota:queda maco però tela...
Petita cuina:gràcies per venir i per la feinada de l'HEMC.
La barreja de cinc espècies: ja ve preparada i porta: fonoll, anís, canyella, pebre negre i clau.
Ja m'explicaràs!
Per què dius que no tornaràs a utilitzar fondant? si t'ha quedat molt bé! un pastís molt nadalenc i el tall té molt bona pinta.
petons!
Quin pastís més bonic i nadalenc!! Senzillament, fantàstic!!
No sé quina marca vas fer servir de fondant, però la Wilton està molt bé... més que res per si t'animes un altre dia. ;)
Petons!
todo un pastel digno de estos dias y muy buena decoracion muy trabajada
petons
miquel
Ana: gràcies. Ara dic queno però potser el torno a fer servir!;)
Mercè: no era Wilton, no recordo la marca. El vaig comprar a Gadgetcuina, és la única marca que tenen.
Miquel: moltés gràcies.
La pinta y las cinco especias me han conquistado. Buenísimo..
Doncs t'ha quedat preciós! M'encanta el toc de color vermell i l'interior té pint ade ser deliciós!!
La foto ha quedat genial!
EM sembla que jo també vull provar el Nadal amb aquest pastís!! :P
Molts petoneeets!!!
ara que l'he probat puc afirmar que està bonisssssssssssssim! hi haurà per Nadal, oi??? ens ha encantat!!!! ets la millor. petonets
Linda:la verdad es que lo de las cinco especias es sorprendente!;)
Alba:vinga anima't que està molt bo!
Judith:i tant que n'hi haurà!:D
Mooooooolts petonets!
Doncs t'ha quedat molt bonic! i més aspecte de Nadal impossible :-)
Ara, t'entenc i comparteixo amb tu el sentiment vers el fondant. Potser no n'estem d'acostumats, o estem malacostumats a un altre tipus de rebosteria més suau. Has provat de fer servir pasta de xocolata, o de massapà, enlloc de fondant? es treballa gairebé com la de sucre però millor. :-)
un petó, bonica
ostres, sempre m'havia preguntat quin gust té el nadal!!!
Espectaculaaaaaaar y seguro que rico rico.
Bicos mil wapa.
Mmm, que xulo!!! quin pastís més nadalenc!!
Maduixa: gràcies pels consells.:D
Enric: estic molt contenta de veure't per aquí!;)
Nenalinda: gracias guapa!
Vermells: mooooltes gràcies.
La encuentro super linda.
Podrías detallar que contiene la mezcla de 5 especias?, presumo que es el lebkuchen que usamos aqui y tiene un marcado sabor a navidad.
Un beso.
Kako: la mezcla de cinco especias lleva hinojo, anís, canela, pimienta negra y clavo.
Besos.
está perfecto! no sé qué te habrá pasado con el fondant (yo nunca lo he usado), pero te ha quedado impecable!!
besos
Més que una recepta,.... és tota una felicitació nadalenca !!.... de 10!
Una abraçada
Carai! que elegant que t'ha quedat!!!
Antonia: que es muy pegajoso...
Alfons: moltes gràcies!
Albota: gràcies pel teu comentari. Ara et faig una visita.;)
Que maco!!!
Jo vonc am la Judith el dia de Nadal. ajaja.
Petons.
mmmmm quina bona pinta Déu meu! un altre dia ho podríem tornar a fer.
Hola!
Ara mateix acabo de descubrir el teu bloc gràcies a l'Hemc.
Has fet un pastís preciós. No sé quins problemes has tingut amb el fondant, però ets una artista. Moltes felicitats!
Una abraçada,
Publica un comentari a l'entrada