Avui és una data assenyalada a Llàbiro, estem
d’aniversari. Sembla que va ser ahir quan vaig decidir-me a “investigar” com es
feia un bloc i ja han passat dos anys.
Quan va ser el primer aniversari ja us vaig
explicar que em feia molta vergonya dir que tenia un bloc i va ser poc abans de fer el primer any
quan em vaig començar a animar a deixar comentaris a altres blocs. Si voleu que
us digui la veritat em continua costant dir que tinc un bloc, em sembla que ja
no tinc remei.
Una de les coses que m’agraden més dels blocs
és la gent que hi ha al darrere, he tingut la sort de trobar-me amb persones
fantàstiques que ja formen part del meu dia a dia.
Moltes gràcies als que passeu per aquí, espero
que continuem compartint aniversaris i receptes molts anys més.
El pastís d’avui té una part una mica
entretinguda però us recomano que el prepareu perquè les dues vegades que l’he
fet ha agradat moltíssim.
La recepta base és la del pastís de iogurt,
que agrada gairebé a tothom, però amb les petites variacions que he fet us
quedarà molt i molt esponjós.
Ingredients:
1 iogurt de gerds
Agafant l’envàs del iogurt com a mida:
2 mides de sucre *
3 mides de farina de rebosteria
1 sobre d’impulsor químic (llevat)
Amb l’envàs del iogurt: dos dits d’oli d’oliva
i la resta, fins a omplir l’envàs, llet
2 ous
Festucs
Mikados blancs
Xocolata blanca
Melmelada de gerds
175g de xocolata de cobertura
Llet
Gerds
* Jo n’he posat una mica menys però això ja
depèn de si us agrada molt el dolç o no.
Preparació:
Pelar els festucs i triturar-los. Reservar.
Fondre la xocolata blanca al bany Maria.
Pintar els mikados, la part blanca, amb aquesta xocolata i arrebossar amb els
festucs. Guardar a la nevera fins al moment de fer-los servir.
Escalfar el forn a 180º.
Barrejar el primer grup d’ingredients, la farina
millor tamisar-la, i batre amb les barnilles elèctriques.
Passar la barreja a un motlle i enfornar
durant uns quaranta minuts. Quan estigui fet deixem refredar.
Desmotllar, partir per la meitat. Posar la
melmelada de gerds, aclarir-la amb una mica d’aigua calenta, tapar amb l’altra
meitat.
Per la cobertura, segurament aquest mètode no
és molt exacte però el resultat és una cobertura més suau.
Fondre la xocolata al bany Maria i afegir una
mica de llet, mig got aproximadament, fins que s’aclareixi una mica el color. Quan
es fongui la xocolata s’ha d’anar remenant i anar afegint la llet poc a poc.
Cobrir el pastís amb la xocolata. Uns minuts
després ja podem afegir els mikados pel voltant, partits en dos trossos, només
fem servir la part que té xocolata.
Deixar a la nevera fins al moment de servir.
Abans de servir decorar amb festucs, passar-los pel colador perquè ens
quedi una pols fina, i afegir els gerds.
44 comentaris:
Mooooooooooooni!!!! Estava a punt de preguntar-te pq al facebook sortia que era el teu aniversari quan sé que és al maig... ara ho entenc tot!!! PER MOLTS ANYS!!! A mi també em costa dir que tinc un bloc (no tenim remei, no...), però hem d0anar amb el cap ben alt i tothom ha de saber les meravelles que prepares!!! Visca Coses de Llàbiro i visca tu--- i el super pastís que ens has preparat, nyam!!!
Petonarros!!
Sandra
PD: m'alegra (MOLT) ser una d'aquestes persones del teu dia a dia!! :_D
MOLTES FELICITATS!!!!!!
MOLTES FELICITATS!!!!
ET DESIGEM NOSALTRES!!!!!
MOLTES FELICITATS!!!!!!!
Felicitats Mònica per tenir un blog tant maco, tant actiu, per reconèixer que tens un blog, per deixar-nos comentaris als altres bloggers i per preparar receptes tant fantàstiques com originals.
Pel que fa al pastís dir-te que és digne dels millors dels aniversaris.
Per molts anys més!!!
PD: (A mi també encara em fa una mica de vergonya dir que tinc un blog de cuina. Què hi hem de fer!!!)
Anys i anys, per molts d'anys.
Enhorabona per aquests 2 anys de Bloc.
salut.
Moltes felicitats pels 2 anys de bloc. Amb aquest pastís és una bona manera de celebrar-ho. Té una pinta excel·lent.
A mi em costava molt al principi de tenir el bloc, però a mesura que van passant els dies, la vergonya va desapareixent, sobretot quan penso que no sóc l'única en aquest món.
Felicitats i continua així.
Una abraçada!
Moltes felicitats!!!! Carai.... Dos anys, quant detemps!!
Un pastís genial per a celebrar-ho! I que no et faci vergonya dir-ho! Més d'una persona voldria tenir el teu blog :)))
Petons bonica
El mes que ve Chez tambe estara d'aniversari i seran 3 anys! no tingues vergonya, tens un bloc de categoria...m'emporte un troçet de la tortá. Un beset i felicitats!
Per molts anys!!!! I per molts anys et puguem continuar llegint! ;)
Aquest pastís em sembla fantàstic per aquesta celebració! Una recepta de tota la vida, versionada i amb una presentació excel·lent!!!
Petons!
Ohhhhhh, dios mío, qué cosa más bonita! Me ha encantado esta tarta, es preciosa, y además, me encantan los ingredientes que lleva. Tiene que estar deliciosa!
Y ahora, muchas felicidades, Mónica!!! Yo te descubrí no hace tanto, y me encanta tu blog :) Espero que éste te siga trayendo muchas cosas buenas y que cumpla muchos más ;-)
Felicidades!!!!
Besos y buen finde!
per molts anys!!!! un pastis ideal per l'ocasio!!! t'ha qqudat fantastic ehhh!!! petons
Moltes felicitatas!!!! T'ha quedat un pastís ben lluent però sobretot molt bo, m'ha agradat el punt dels gerds.
Esperem veure't per aquí molts anys més!!!
Petonets
Felicidades mi niña!!!! y yo que no se cuando es mi cumpleblog, yo tampoco tengo remedio :S ¡Dos años!!! y que manera de celebrarlo, yo tambien uso la receta del bizcocho de yogurt mucho y a partir de ella hago variaciones pero como la tuya ninguna ¡me has dejado sin palabras de bonito que te ha quedado! ¡Artista!!!!
Felicitats! I aviat 3, 4, 5, 6... el temps passa volant :)
M'encanta la decoració amb els mikados!
Uauuuuuu!!! Quin pastís més xulo!!! T'ha quedat genial. Segur que estaba bo, eh??? Espero un tallet...
Moltes fecilitats preciosa!!!!, ha estat un plaer poder entrar a Can Llàbiro a veure aquestes magnífiques receptes que prepares a la teva family. I per molts anys més!!!
Petonets guapíssima
I per què t'ha de costar dir que tens un bloc, quan tens un "fill" tan magnífic!!
Felicitats! i endavant
PTNTS
Dolça
La tarta es total!!! Feliz cumpleblog de nuevo! Y que sean muuuuuuuuuuchos más!
Moltes felicitats Moni!!!! va ser una gran idea quan et vas decidir a obrir-lo perquè és preciós i està molt bé! A mi també em va costar molt dir-ho, fins que em van descobrir! jejeje i ara normalment ho diuen els altres per mi... El pastís m'ha agradat molt, sobretot això que has fet amb els mikado! petonets! :)
Dos añitos!! ya es un niño grande que nos regala un montón de cosas ricas. Esta tarta es una "señora tarta". yo me pienso quedar aquí mucho más tiempo para seguir felicitándote.
Muchos besos
Feliz cumpleblog, ya ves que comer y bloguear todo es empezar. Per molts anys. La tarta me encanta, estupendamente presentada, y el contraste del color (el rojo de las frambuesas, el verde del pistacho con el chocolate) queda chulísimo (lo siento, pero era un mensaje demasiado largo para decirlo en catalán, soc al nivell mès baix). Un petonàs.
Moltes felicitata Mònica!!!!
jo tampoc li dic a ningú que tinc un blog. A la feina no saben res, jaja!
¿Queda pastís encara? ¿qui s'ha menjat el el meu tros???
Hi torno per aquí!!
Moltes felciitats Mònica!!!! avui sens dubte és un dia molt especial, i s'ha de celebrar!!!
Que passeu un dia genial de celebració d'aquets 2 anys de blog i que disfruteu el pastís, que té una pinta tremenda!
Un petonàs
moltísssssssimes feliciatts!!!! que orgullosa estaria la ama de veure la gran cuinera que ets i lo ordenada que t'has tornat! jajajajaja, I dir-te que aquest pastís no és només xulísssssim sinò que està molt i molt bo!!!! que jo he tingut la inmensa sort de tastar-lo!!!! ;PPPP molts petonets carinyet!!!! i a per molts anys més...
Moltes felicitats per aquest segon aniversari!!! espero que segueixis així molts més i que nosaltres en poguem gaudir.
El pastís t'ha quedat preciós i segur que boníssim.
Petons
Però com et pot fer vergonya presentar un pastís tan super maravellós!!!??? :-D
Té una pinta tan professional que el podries fer passar per comprat. M'encanten els gerds, quin detall. La decoración és divina, de debó.
Per molts anys i endavant!
Petons
mooooltíssimes felicitats per aquests 2 anys de blog!!! la presentació del pastís fantàstica i segur que boníssim!
petunets,
Eva.
Moltes felicitats i per molts més anys!!!
Nosaltres també hem fet 2 anys aquest any i a mi també em costa dir que tinc un bloc a gent que no forma part d'aquest món, molts tenen opinions una mica rares sobre aquest tema dels blocs ;o(
Un pastís genial a més m'encanta la combinació de gerds i de xocolata!
Molts petonets,
Palmira
Moltes felicitats, moltes felicitats...lalalalalalalalala...(això ho has de llegir cantant, perquè encara que mai he sabut cantar estic cantant)
Jo tampoc dic que tenc un bloc. Quina vergonya!!! I quan conec a algú que em coneix personalment i em llegeix em "pega" un telele.
Com ja t'ha dit la Sandruski, encantada de formar part d'aquest dia a dia!! A més, ara ja som consogres!! ;DDDDD
Petons!!
Per molts anys. M'agradaria al segon amb aquesta alegria!
Nani
Moltes Felicitats!!! ara ja veig de que és l´aniversàri, em pensava que era teu!!ja ja!! El pastís m´ha encantat i com dius la Judith molt bo!!!! hauràs de fer un altre per tastar-lo. Petonets guapi!!!
Primer felicitats i segon dir-te que tens raó que val la pena la gent que hi ha al darrera els blocs de cuina.
Encantada de passejar pel teu bloc i per totes les teves aportacions.
Una presentació molt original i la recepta amb les variacions no ens la podem perdre.
Bon cap de setmana
Felicitats!!!!!
J saps que mencnta la xocolata blanca! Estava boníssim!!!
FELICIDADES por el blog y por tu trabajo en él, es exquisito Mónica.
Un pastel divino!!!
Gracias por compartir tu cocina!
*.* Mil besikos!
moltes felicitats!! I que en siguin molts més!!
T'ha quedat un pastís genial, que que estar bonissim!
Petons
Sense paraules. Un pastís de 10, el faré (o ho intentaré) seguríssim!!! :D :D :D Moltíssimes felicitats, i pensa que tu justament hauries d'anar proclamant que tens un blog, perquè hi penges coses tan bones com aquest pastís i això és motiu d'orgull! :D
Un petonet guapa :)
Felicitats! M' ha encantat el guarniment amb mikados...genial!
dos añitos ya, pero que bien. Me quedo contigo como persona, una tarta estupenda. Bss
MOLTES FELICITATS MÒNICA!!!!
Aquest pastís té una pinta sensacional, i el toc dels mikados m'encanta!!
A mi també em segueix costant dir que tinc un blog, i al facebook no publico mai ni una sola de les entrades...això del màrqueting no és lo meu!
Petons i a seguir fent receptes tant boniques com aquesta!
Moltes felicitats moni! i què millor que celebrar-ho amb aquest super pastís, perquè fa un goig...!! ha d'estar boníssimmm!
Joooo, vinc molt tard..he estat una mica desconectada aquests dies però millor tard que mai, no? així que: MOLTÍSSIMES FELICITAAATS guapíssima!! M'encanta que decidissis fer un bloc tot i que et costés i et costi. Així t'he pogut conèixer i decobrir una cuinera i persona fantàstica! :)
El pastís t'ha quedat preciós! el pa de pessic de iogurt jo el faig molt smeblant. Només afageixo usn sobrets del mercadona que porten bicarbonat i una altra cosa.
Molts petonets bonica!! :)
llego tarde,pero llego, muchas felicidades y para muchos años mas y estoy contigo que lo mejor son las personas que hay detras de los blogs,todos geniales.
Me ha encantado este pastis y la decoración,todo una maravilla
moltes felicitats
Mooltes felicitats guapíssima!!! Encara recordo el dia que hem vas enviar un missatge dient-me qui eres...casi moro de la vergonya ;)
mai he caigut a fer el pastís de iogurt amb altres gustos (sempre amb iogurt de llimona), aquest teu promet molt....crec que caurà en pocs dies....tinc un monstruito que està a punt de fer 2 anys (com el teu blog).
Una abraçada molt forta!!!
Moltes felicitats pel bloc, jo crec que també estic a punt de fer un any, no sé ni quan vaig començar... El pastís té una pinta espectacular, m'encanta com l'has decorat. Besets.
Mòni, jo soc molt aficionada a aquest pà de pessic, m'ha encantat la decoració que l'has fet. Prenc nota. No t'ho creuràs peró ara mateix estic preparant un...
Un petonet
Moltes felicitats!!! Aquesta entrada me l'havia perdut! Quin pastís més vistós! i que n'ha de ser de bo!
No et pensis, quan jo dic que tinc un blog també tinc la sensació que per dins pensen que estic una mica boja, però res, potser són ells que són massa normals.
Una forta abraçada i endavant, que no saben que darrera tot això està ple de gent molt especial i que saben gaudir un munt de la vida!
Petonets, guapa!
Moltes feicitats pels 2 anys! Per molts anys més!
http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Publica un comentari a l'entrada