dimecres, 4 de març del 2015

Tàrtar de maduixes

Ara que comencem a trobar maduixes val la pena preparar-les de diferents maneres però si us he de dir la veritat com més ens agraden a casa són ben senzilles per això hem fet aquesta proposta de tàrtar, que és el que us proposàvem a Memòries d’una cuinera.

Moltes gràcies als qui heu participat a Memòries d’una cuinera, ben aviat tindrem el recull a punt i la nova proposta.






Ingredients:

Maduixes 
Taronja 
Xarop d’atzavara 
Melmelada de mango

Xocolata blanca 
Xili en pols 
Wasabi en pols



Preparació:

Fondre la xocolata blanca. Agafar una mica de xocolata blanca amb una cullera i donar-hi la forma que vulguem. Escampar el xili en unes i el wasabi en unes altres porcions. 
Reservar a la nevera fins que quedi compacte.

Rentar les maduixes, treure la part verda i tallar a daus petits. 
Tallar la taronja per la meitat, fer-ne suc. 
A un bol posar les maduixes, el suc de taronja i el xarop d’atzavara i reservar, com a mínim un parell d’hores.

Colar les maduixes i servir-les amb melmelada de mango. 
Servir les maduixes amb el suc a part i una mica de xocolata blanca.

dimecres, 28 de gener del 2015

Mandonguilles de tofu amb garam masala

Sempre havíem fet mandonguilles bastant tradicionals i ara ja tocava començar a experimentar, aquestes són de tofu i amb uns sabors molt llunyans. Si, ja ho sé, molts dieu que el tofu no té gust, que no us agrada, tasteu aquestes mandonguilles i ja veureu com canvieu d’opinió. 

La nata que hem fet servir també és vegetal, de civada que m’agrada molt per cuinar, té molt bona textura i agafa molt bé els gustos de les espècies i condiments. 

Aquestes mandonguilles les hem fet per Memòries d’una cuinera però estic convençuda de que repetirem ben aviat. 

Moltíssimes gràcies als qui participeu a Memòries i ja ho sabeu, encara esteu a temps d’enviar-nos una recepta de mandonguilles, pot ser una que ja tingueu publicada.






Ingredients:
Per unes 15 mandonguilles

450g de tofu
1 c.p. de garam masala*
25g de crackers
1 rajolí d’oli d’oliva

250ml de nata d’avena (o la de la vostre elecció)
190g de tomàquet triturat o sofregit de tomàquet

Oli vegetal, el nostre de cacauet
Farina
Sal
Garam masala

Arròs basmati
Coriandre fresc

* barreja d’espècies: coriandre, comí, canyella, pebre negre, cardamom negre, clau d’olor, pebre de caiena, gingebre, pebre blanc, anís estrellat, llorer, nou moscada i macis.





Preparació:
Treure l’embolcall del tofu i deixar a un colador mentre preparem la resta dels ingredients.
Una vegada ho tenim tot preparat eixugar el tofu amb paper de cuina, tallar a daus i el triturar-lo juntament amb les crackers i una cullerada de postres de garam masala. Afegir un rajolí d’oli, sigueu prudents, més val haver-ne d’afegir, amb poc n’hi ha prou, i rectifiquem de sal si cal. Triturem novament però poc temps, just perquè ens quedi una massa que puguem treballar amb les mans.
Donar forma de mandonguilles, enfarinar i fregir en oli calent fins que estiguin daurades. Retirar i deixar sobre paper absorbent.

A una paella o cassola amb un rajolí d’oli escalfem el tomàquet amb la nata i garam masala al gust, aneu tastant, penseu que pica. Deixar uns cinc minuts a partir de que comencin a sortir bombolles. Afegir les mandonguilles i deixar cinc minuts més.

Servir amb arròs basmati i coriandre fresc.

dijous, 25 de desembre del 2014

Trufes de cheesecake

En aquests dies que estem en que tot està engalanat, tothom treu les millors viandes i sembla que els àpats no s’hagin d’acabar mai unes trufes és una bona opció per una bona sobretaula. Aquestes són lleugeres, no embafen gens. També us poden servir en cas d’uns convidats imprevistos, es preparen en un moment.
Aquesta és la nostra proposta per Memòries d’una cuinera. Ja sabem que són dates on tots estem més enfeinats del compte per això us volem donar, encara més, les gràcies als qui participeu.

Que passeu unes molt Bones Festes!

 



Ingredients:
100g de formatge de cabra, en rull
Mel (o l’endolcidor líquid que preferiu)
Melmelada o coulis de maduixa o fruits vermells
Galetes digestive (amb 3 n’hem tingut prou)




Preparació:
Passar el formatge a un bol i afegir la mel, o l’endolcidor que preferiu, barrejar amb una forquilla fins que quedi ben integrat i deixar reposar una estona a la nevera fins que torni a quedar compacte.
Retirar de la nevera, donar forma de rodona.
La melmelada ha de ser una mica líquida sinó us costarà de posar a dins. Us anirà bé rebaixar-la una mica amb aigua i escalfar-la a un cassó. Si ho preferiu podeu fer servir un coulis que és més líquid. Passar la melmelada a una xeringa o un estri que tingui aplicador. Fer un forat a la bola de formatge, afegir la melmelada, tapar el forat i reservar.
Posar les galetes a una bossa de plàstic i amb el corró aixafar –les. També ho podeu fer amb un robot però aquesta és la manera més ràpida.
Passar les boles de formatge pel melmelada i les arrebossem en la farina de galeta. Reservar a la nevera i treure uns cinc minuts abans de menjar-les.