dijous, 18 de març del 2010

Gnocchi de patata

L'Aina un dia va tastar els gnocchi a un restaurant i li van agradar, jo tampoc n'havia menjat abans, així que vaig decidir que estaria bé provar de fer-los a casa.



Ingredients:

Per als gnocchi:
1/2 kg de patates
300 g de farina
1 ou
Sal
Pebre

Per a la salsa:
1 ceba mitjana
200 ml de crema de llet
1 got de vi blanc
1 cullerada de formatge en pols
Sal
Pebre

Preparació:

Dels gnocchi:
Posar a bullir les patates fins que estiguin fetes. Retirar del foc i fer-ne puré. Passar-ho a un bol, afegir l'ou i salpebrar-ho. Anar afegint la farina a poc a poc - us he de dir que pel meu gust hi havia massa farina, però el Jordi i l'Aina van dir que estava bé -; s'ha d'anar treballant amb una espàtula de fusta, al final es passa a una superfície enfarinada i s’acaba d'amassar amb les mans, perquè quedi tot ben incorporat.Fer boles de farina i estirar-les a la superfície enfarinada fins que ens quedin cilindres. Tallar-los de la mida d'uns dos centímetres. Posar aigua a una cassola i, quan comenci a bullir, tirar-hi sal. Quan bulli tirar els gnocchi deixar-los fins que pugin a la superfície, aleshores es treuen.
De la salsa:
A una paella posar oli. Quan sigui calent, tirar-hi la ceba, prèviament tallada a trossos petits. Quan estigui rossa hi afegim la crema de llet, deixar-ho uns minuts; llavors ja es pot afegir el got de vi. Salpebrar-ho i afegir la cullerada de formatge en pols, deixar-ho reduir una mica.

Ja podem emplatar els gnocchi amb la salsa i ... buon appetito !