dimecres, 28 d’abril del 2010

Assignatura pendent 2: Sara

El pastís preferit del Jordi i meu és la Sara. A finals de març va ser l'aniversari del Jordi i em vaig animar a fer-la.
En una altra ocasió havia provat de fer la crema de mantega, amb rovell d'ou, però la veritat es que no em va agradar. A l'estiu uns amics ens van donar la recepta que fan els seus avis i aquesta vegada si que ens va agradar, i molt. Tot i que el próxim cop la repetiré amb més mantega i amb canvis a la base, en lloc de fer una Genovesa faré pa de pessic.




Ingredients:
Genovesa:
6 ous
1 llimona
200 g de sucre
20 g de mantega
200 g de farina

Crema de mantega:
200 g de mantega
1 got amb quatre dits d'aigua
4 cullerades soperes de sucre
Cacau en pols

Ametlles filetejades



Preparació:

Genovesa:
Batre els ous juntament amb el sucre fins aconseguir una massa esponjosa; afegir la ratlladura de la llimona -per això vull canviar la base, queda més atapeïda i amb gust a llimona-, la mantega -és millor desfer-la- i, finalment, la farina. Barrejar poc a poc.

Untar un motlle amb mantega, espolvorejar amb farina, tirar el preparat i coure al forn suau.

Crema de mantega:
Posar l'aigua al foc, afegir el sucre i bullir fins que quedi un almívar, no massa espés.
Treure del foc i afegir la mantega - si es vol es pot tirar cacau en pols per donar gust de xocolata-Deixem refredar.

Ametlles filetejades:
Torrar-les al forn, vigilant que no es cremin (s'ha d'estar força pendent).

La preparació que vam fer nosaltres era: mantega amb cacau al mig i, a sobre, crema de mantega sense gust. Finalment hi vam posar les ametlles filetejades i, després, el vam reservar a la nevera fins a l'hora de menjar.