dijous, 20 de maig del 2010

Sultana scones

Una de les receptes que tenia pendents eren els scones. Abans d'aquests n'havia fet dues vegades i res: quedaven durs. Finalment vaig descobrir que la pasta dels scones no és seca com la del pa, sinó que ha de quedar una mica enganxosa. Fins que no vaig fer aquests ... no ho vaig descobrir ...




Ingredients:
256 g de farina
60 g de sucre
1 sobre de llevat en pols
3 g de bicarbonat
3 g de sal
65 g de mantega
200 g de panses sultanes
250 ml de llet


Preparació:

Escalfar el forn a 220º.
A un bol, barrejar la farina, el sucre, el llevat, el bicarbonat i la sal.
Tallar a trossos la mantega, afegir-la a la preparació anterior i barrejar amb les mans -ha de quedar la metixa textura que si fossin molles de pa-. Afegir les panses i després la llet.
Passar-ho a una superfície enfarinada i treballar-ho una mica - recordeu que ha de quedar una massa tova-. Es pot afegir una mica de farina, però vigilant que no quedi una massa seca.
Estirar la massa amb un corró fins que tingui uns 2 cm, aproximadament. Tallar rodó -amb un got va bé-.
Passar-ho a una safata de forn amb paper sulfuritzat i deixar-ho coure al forn durant uns 12 minuts -han de quedar una mica torrats-.


No són com els de la Valerie però són autèntics scones.