divendres, 27 d’agost del 2010

Melmelada de préssec

És la primera vegada que faig melmelada. No sé perquè sempre m'havia semblat una cosa molt complicada i, la veritat, és que no ho és gens. El resultat realment val la pena !

A casa teníem molts préssecs, ens costa bastant menjar fruita, per no dir molt, així que vaig decidir que era un bon moment per fer melmelada.
Les quantitats que hi poso són les de la recepta original; com no tenia balança, i per no perdre el costum, ho vaig fer a ull, però va quedar molt bo. Una altra cosa que vaig canviar va ser la llimona: no en teníem i hi vaig posar llima, ens va encantar, ha quedat un gust molt fi.

Així que és una recepta de melmelada una mica accidentada, per no seguir les "instruccions" però ens va agradar moltíssim !





La proporció és de 1/2 kg de sucre i el suc d'una llimona per quilo de fruita (jo hi vaig posar el suc de dues llimes, no treuen tant suc com les llimones).


Ingredients:

1 kg de préssecs
1/2 kg de sucre
El suc d'una llimona


Preparació:

Pelar els préssecs i tallar-los a trossos petits. Passar a la cassola on farem la melmelada, tirar el sucre i el suc de la llimona (llima en el nostre cas). Tapar i deixar reposar com a mínim dues hores. Durant aquest temps deixarà anar molt de suc, els nostres préssecs eren grocs i en van deixar anar molta.
Passat el temps de repòs encendre el foc i coure lentament. Quan hagi passat una hora i mitja, aproximadament, treure del foc i triturar, sense el suc, que el deixem que continuï a la cassola (a nosaltres ens agrada així, però també hi podeu deixar els trossos sencers). Tornar al foc i deixar que s'acabi de fer. Un truc per saber si la melmelada està feta és agafar una cullera amb la melmelada i girar-la, llavors veurem si ja té textura de melmelada.
Quan estigui feta ja es pot passar al pot. Nosaltres no els vam fer al bany Maria, només van sortir dos pots, així que vam fer semi-conserva: quan hem omplert el pot el tanquem i el girem del revés fins que es refredi, així fa el buit.

Amb iogurt està boníssima !

1 comentari:

Yves ha dit...

Certifico, com a expert en melmelades, que aquesta està boníssima!!!!!!