dimarts, 14 de setembre del 2010

Tartaleta de pera amb gorgonzola

Una recepta fàcil i ràpida de fer, ideal per a un sopar improvisat com el que vàrem tenir dimecres passat. La Magda havia de venir a sopar un dia, però no teníem dia concret. El Jordi la va trucar pel matí i va dir que sí; així que calia pensar alguna cosa que fos ràpida, però que quedés bo i fos una mica diferent.


La combinació de pera i gorgonzola és genial però que ho digui jo no té mèrit: el gorgonzola calent ens encanta: a les pizzes, fos sobre una torrada ... I amb pera encara no l'havíem tastat mai.






Ingredients:
Base de pasta brisa
Ou
Llet
Gorgonzola
Pera

La proporció és d'un ou per cada 100 ml de llet.

No hi vaig posar sal, el formatge ja n'és prou de salat. Però això ja és al vostre gust.


Preparació:
Cobrim el motllo on fer les tartaletes seguint les instruccions del fabricant (posar al forn fins que estigui una mica cuit i retirar).
Quan la pasta ja estigui mig feta hi posar-hi el farciment: la pera, sense pelar, ben neta, tallada a tires de mig centímetre aproximadament. Anar intercalant la pera amb el formatge.
Barrejar la llet amb l'ou (amb el minipimer) i repartir-ho a les tartaletes.
Ja es pot enfornar fins que l'ou sigui cuit - puja com si fos un suflé però quan es tregui del forn tornarà a baixar-.