dilluns, 4 d’octubre del 2010

Dulce de leche

La setmana passada va ser l'aniversari de la Judith, la meva germana. Fa dies li vaig demanar si faria el pastís però, com que suposo que va veure que a mi em feia gràcia fer-lo, em va dir que el fes jo. I jo, la mar de feliç perquè feia dies que li donava voltes a la cosa!

Fa temps la Judith em va dir que havia tastat una Sacher amb dulce de leche a dins; jo, que ho recordava, vaig pensar que estaria contenta si li feia aquest pastís, no ben bé una sacher, que ja n'hem fet d'altres vegades, però havia de ser alguna cosa semblant. Així que vaig agafar la recepta del dulce de leche i divendres al vespre vaig començar ... Unes hores més tard havia acabat !


Ingredients:
1 litre de llet sencera
350 g de sucre *
1 vainilla **

* El sucre jo el vaig fer servir blanc, però si en poseu de moré, o meitat i meitat, quedarà un color més pujat.
** Vaig substituir una petita part del sucre per sucre vainillat.

Preparació:
Escalfar la llet amb el sucre i la vainilla. Portar a ebullició i mantenir-ho a foc suau. S'ha d'anar remenant, constantment, amb una cullera de fusta.

Aquestes són les instruccions originals. Quan ja portava una bona estona i veia que no avançava massa la cosa vaig pujar el foc, sense deixar que bullís, i la cosa ja va anar agafant color.

La quantitat es redueix bastant i jo, que el vaig deixar més estona del que tocava, encara es va reduir més. S'ha de tenir en compte que quan es refreda queda més espès i, a mi, ja em va quedar espès calent ... L'endemà tenia una mena de toffee, boníssim, però no era una crema. Curiosament, no em vaig preocupar gens, ho arreglaria ! El pastís l'havia de tenir acabat pel dissabte a la tarda així que havia de quedar més líquid. Solució: escalfar 200 ml de llet i desfer tot el dulce de leche. Resultat: crema perfecta per a untar i un gust fantàstic. A la Judith li va agradar mooooooooooooooooooooolt!
Així que ja sabeu, l'ingredient principal del dulce de leche no és la llet, sinó la paciència ! Però veient que a la Judith li va agradar ho tornaria a repetir les vegades que fes falta.

6 comentaris:

Judith ha dit...

i que bo que estava!!! ets la millor cuinera i germana! t'estimo moltíssim!
per cert, avui l'he afegit al iogurt grec de postres i estava bonisssssssssssssim!

..... ha dit...

quina enveja m'esteu donant...el meu aniversari és per l'Abril i el sant no cal que us el recordi!!!

Coses de Llàbiro ha dit...

Judith: jo també t'estimo moltíssim però com a millor germana i cuinera empatem !

Mònica: prenem nota ! ja,ja,ja.

Molts petons !

Ana ha dit...

Pues seguro que tenía que estar muy rica, eso si un bombazo, auqnue para una sacher siempre hay u nhuequin mas...jejeje.
Besos

Coses de Llàbiro ha dit...

Pues si Ana, bombazo, bombazo. Ya lo dijimos en la cena, mucho dulce de leche se va a tener que compensar ... ¡Una tentación!
Besos.

Yves ha dit...

quin disseny del bloc més xulo!