dijous, 9 de desembre del 2010

Crema de xocolata blanca (per untar)

A l'Aina li agrada molt la xocolata blanca, de fet l'altre dia em va dir: "mama, he pres una decisió. Ara sempre menjaré xocolata blanca, la xocolata amb llet ja no m'agrada tant". I què volíeu que li digués si té 9 anys, doncs "Em sembla perfecte".

Uns dies enrere vaig trobar al bloc de l'Eva aquesta recepta. La vaig trobar per casualitat, de fet tinc la impressió que això dels blocs és com una mena de joc de l'oca infinit: vas saltant de bloc en bloc. El que més m'agrada és que sempre tens premi, sempre hi trobes alguna cosa interessant. Després vaig veure la mateixa recepta al bloc de la Nenalinda, us recomano que el visiteu si no el coneixeu, i em vaig acabar de convèncer per fer-la.
El millor de tot és que la va fer l'Aina i les dues estàvem molt contentes, no és que fos la primera recepta que fem juntes, però sí la primera que fa l'Aina al foc.

Suposo que si substitueixes la xocolata blanca per xocolata amb llet ha de quedar igual de bo, no?





Ingredients:

La quantitat és per fer un pot de 400 g.
180 g de xocolata blanca*
150 g de llet condensada**
90 g de mantega
25 g d'ametlles en pols ***


* L'Eva diu, a la seva recepta, que fem servir una bona xocolata blanca, jo la vaig fer servir ecològica, perquè és la que compro normalment i perquè les meves experiències fonent xocolata blanca del súper, encara que siguin de marca, són desastroses!

** La vaig posar descremada, ja que em semblava que la barreja amb la mantega i tot plegat seria massa fort.

*** La recepta original (Nutella i Nocilla) porta avellanes. La Nenalinda també ho va fer amb avellanes.



Preparació:
Fondre la xocolata blanca juntament amb la mantega en un cassó a foc lent i anar remenant amb una cullera de fusta.
Afegir les ametlles i continuar remenant sense retirar-ho del foc.
Afegir la llet condensada i remenar. Queda com un oli per sobre, així que s'ha de remenar fins que quedi una textura de crema.
Ja es pot passar al pot i deixar refredar -si es que podeu esperar! L'Aina ho va haver de tastar al cap de pocs minuts-.

26 comentaris:

Nenalinda ha dit...

Ummmmmmmmmm divinaaaaa verdad en casa no se tarda nada en terminar el tarro ya sea con almendras o avellanas esta de vicio.
Muxas gracias por nombrarme en la receta.
Bicos mil wapa.

Coses de Llàbiro ha dit...

Gracias a ti!
Nos hemos cruzado: estaba mirando tus galletas!!
Besos.

Ingrid ha dit...

Que bona aquesta crema!! m'encanta la xocolata blanca, sempre m'he preguntat pk no feien Nocilla completament blanca, pk és una cosa tremendament bona!
Enhorabona a la teva filla!
Molts petons

Judith ha dit...

ualaaaaaaaa! però quina súper recepta avui! si et dono un pot me l'ompliu? això si, per mi de xocolata amb llet!!!! petonets

Gemma ha dit...

Caram, amb aquesta ajudant de cuina tan jove segur que et va quedar una crema boníssima! Ideal per sucar les torradetes d'esmorzar. Ja veig que l'Aina t'ha sortit ben llaminera ;)

Els meus plats ha dit...

Aquesta la provarem segur. Si la veu el Rubèn no podrà esperar molt. Hummm sempre m'ha agradat més la xocolata blanca.

Bon Nadal!!!

Ague ha dit...

Deliciosa,quina bona pinta que te aquesta xocolate blanca¡¡¡
la tenc que fer¡¡¡
un petonet ben gross.

Catieu ha dit...

Ui que bé!!! Nposaltres varem fer una recepta de "nocilla" blanca i la veritat no ens va convèncer gaire. A l'Annie també li xifla la xoco blanca. Me la guardo.....

Miquel ha dit...

yo no soy ya una criatura,!quina pena! pero te aseguro que esta receta me la comia a escondidas
petons
miquel

Alba ha dit...

La teva filla i jo ens portariem molt bé, jo em quedaria amb la xocolata amb llet i ella la blanca, jiji!! :)
M'ha encantat aquest recepta. Al curs de pastisseria ens van explicar la de greixos que porten les cremes de xocolata industrials però clar, jo no estava disposada a prescindir-ne perquè estan ben bones! :P Així que la teva alternativa em va de perles!! :)

Molts petonets!

Rosa Ballerina ha dit...

Així que aquesta es la recepta de Nocilla casera! Té molt millor pinta que la que es pot trobar als comerços, segur que també deu estar molt més bona.
M'apunto la recepta, amb el teu permís, que l'he de probar, jeje.

Petonets!

Bon Tiberi ha dit...

Hola! Totalment d'acord amb el que dius, anant de bloc en bloc he vengut a arribar al teu...i m'ha agradat molt el que he vist!! Aquesta crema ha d' estar boníssima!!I el nom del bloc molt original, he llegit perquè és diu així, i m'ha encantat. Un 10 per la teva filla! Una abraçada. Paula. bontiberi.blogspot.com

Chez Lola ha dit...

Jo pense com la teua nena, la blanca la millor. Gracies per la recepta!!

Ernestina Causse ha dit...

Si hay algo que me pierde es el chocolate blanco. Gracias por la receta. Un beso

Visc a la Cuina ha dit...

La provaré de fer a casa, segur que serà una delícia!

Unknown ha dit...

MMMMmmmmmm quina delicia!!!, xocolataaaaaa!!!,jejejejeje, la meva perdició!.
Felicita a l'Aina!, a veure si seguirà els teus passos!!!.
Ah!, una foto genial!
Petonets
Neus

garlutti ha dit...

RICA ...RICA .. MUY RICA ,, saludiños MARIMI

Coses de Llàbiro ha dit...

Ingrid: a mi em passava el mateix!

Judith: t'espero!:P

Gemma: La veritat es que li encanta la xocolata, a la que pot en menja.;)

Eva: jo la trobo més dolça però m'agrada tant la xocolata que en menjo de tots colors!

Ague: gràcies guapa. Ja m'explicaràs.

Catieu: a veure si aquesta us agrada més.;)

Miquel: però la xocolata no té edat!!!

Alba: jo tampoc puc deixar de menjar Nutella, en menjo cada dia.:D

Nee: ja m'explicaràs si t'ha agradat!

Paula: moltes gràcies, ens va quedar grabat aquest nom.

Lola: petons guapa!

Linda: a mi es que el chocolate me gusta todo, una que es débil!

Visc: espero que us agradi.

Neus: gràcies, li diré que estarà contenta!;)

Garlutti: gracias y bienvenida. Ahora te visito.


Molts petonets i bon cap de setmana!

fresaypimienta ha dit...

Mare meva quina crema mes bona!!!! em recorda a quan era petita, jo era de les es menjava la part "blanca" de la "nocilla"!!!! imagino que aquesta feta a casa deu ser brutal! un petó

antonia ha dit...

me apunto! pero soy de las que sustituirán el chocolate blanco por el chocolate con leche
besos

Alfons ha dit...

amb aquesta iniciativa, crec que aviat tindràs no un "piche" sinó un xef de cuina a casa
Una abraçada

Roger ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Asela Masià ha dit...

Hola, Mònica, gràcies per visitar el meu bloc. Com que acabe de començar, les vostres visites i comentaris m'animen molt. Pel que fa a la teua recepta, encara que molt calòrica, tot s'ha de dir, és una temptació, sobretot una es queda satisfeta quan la prepara a casa i veu el resultat, veritat? I si tens nens a casa i els agrada, encara més. Besets.

Coses de Llàbiro ha dit...

Fyp: jo ara menjo més Nutella però també em menjava la blanca!!!!!;)

Antonia: pues ya me contarás!

Alfons: si li agrada cuinar ja em dono per satisfeta. La meva mare feia igual amb mi.:D

Asela: fins aviat, doncs.

tots a la cuina! ha dit...

Mmmmmm...senzillament irresistible!
Fins aviat!

Coses de Llàbiro ha dit...

Tots: moltes gràcies. Fins aviat!;)