divendres, 11 de febrer del 2011

Fritatta de verdures

Un dels plats que vaig fer divendres passat per sopar -quan vam celebrar l’aniversari del Lluc-, va ser una fritatta de verdures. La nit de Reis ja en vaig fer una i ens va agradar tant que em vaig quedar amb ganes de repetir. És una bona opció pels sopars.
És una preparació que puja molt, pel que em van preguntar si portava llevat; i la resposta és que no en porta.

He de dir que va ser un sopar col·lectiu: la Judith em va ajudar amb el menjar i va acabar fent la foto de la fritatta, i a l’Aina li va tocar fer els pastissos, quina sort que tinc! Quan fem sopars, mentre preparem el menjar, la cuina es converteix en el punt de trobada i tothom hi diu la seva, alguns volen ajudar, de vegades fan nosa... Passem estones molt divertides!

El Lluc estava molt emocionat i no parava quiet, clar que això és el que fa normalment. Quan el seu cosí petit -l'Àitor- camini ja ens podem preparar, sort que tenim a l’Aina per posar seny!





Ingredients:
8 ous
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 pebrot groc
1 ceba gran
Espàrrecs verds (aquesta vegada en conserva)
Formatge en pols
Pebre
Oli d’oliva
Sal



Preparació:
Tallar els pebrots i la ceba a mitges llunes i, després, anar tallant a trossos fins. Fregir-ho en una paella amb oli. No cal quedi fet del tot, ja que estarà una estona al forn i s’acabarà de fer.

Batre els ous –els vaig batre amb les varilles elèctriques, perquè quedessin més esponjosos-. Salpebrar-ho, afegir el formatge en pols, i les verdures prèviament fregides. Tallar els espàrrecs a trossos i afegir-los a la preparació anterior. Remenar-ho bé, passar-ho a un motllo i portar-ho al forn, prèviament escalfat a 180º. El temps dependrà de la quantitat d’ou, la millor manera per saber si està feta és clavar un punxó i, quan surti net, voldrà dir que ja està feta.



I parlant de celebracions, gràcies a la Neus i a la Carme, de Tast de Cuina, unes cuineres molt simpàtiques que ens fan arribar receptes seves i dels seus amics, a la Catieu i a l’Annie, dos sols de la blocosfera que sempre fan receptes molt dolces i temptadores, a la divertidísima Paula, que sempre ens dóna una recepta i ens treu un somriure i a l’Eri, un encant que té la mà trencada amb els detalls de les presentacions. Moltíssimes gràcies a totes per pensar en mi per donar-me un premi. Tot i que haver-vos conegut, encara que sigui virtualment, ja ha sigut un PREMI!

37 comentaris:

Judith ha dit...

I que bona estava!!! clar que venir a Llàbiro a sopar és una aposta segura!!!! Molts petonets

Yves ha dit...

Ostres, quan ho vaig menjar no sabia que era una fritatta; és més, no sabia ni què era una fritatta.
La veritat és que estava boníssim! Molt ben acompanyat d'un vinet fresquet i en un moment molt màgic. Visca el Lluc!

Anònim ha dit...

Jo tampoc sabia que es deia així! Una presentació excel·lent!
Feliç cap de setmana!

Seda de Zanahoria ha dit...

que pastel mas rico!!! no me extraña la emoción sentida, la foto muy sutil.

Bss.Cris.

Gemma ha dit...

m'encanten els pastissos salats com aquest, jo el faig molt semblat pero amb les verdures escalivades. No sabia que es digués així...

Com Gat i Gos ha dit...

Tinc un dinar d'aquí uns dies i volia un primer que pogues prepara amb temps... m'acabe de donar la sol·lució....ja t'explicarem com ha quedat.
Una abraçada

Catieu ha dit...

Quina recepta més bona!!!
Ja l'he posada a pendents. La faré segur. No tenia ni idea que es deia així "Fritatta".

I no cal que ens donis les gràcies per res. Si tens un premi és perque te'l ben mereixes.

Petonets

Pilar ha dit...

Me gusta mucho tu plato, soy una fan absoluta de las verduras y así son deliciosas. Y si encima se come en buena compañía mucho mejor.
Besos guapa y buen fin de semana

Anònim ha dit...

Té una pinta genial, l'he de fer algun dia!! Com m'agraden les trobades a la cuina, a casa meva sempre ha estat el punt de reunió... i és el que tu dius: tothom col·labora, tothom hi diu la seva... i alguns molesten! jejeje
Quina sort de família!!
PEtonets,
Sandra

Alba ha dit...

Què bona la recepta de la frittata!Realment queda molt pujada i fa molt goig.

Quina sort poder gaudir de la cuina amb la familia, eh!! Jo he de forçar a la meva mare perquè mai li ha agradat massa cuinar, i això que les coses que fa li queden boníssimes!!

Molts petonets i molt bon cap de setmana!!

Coses de Llàbiro ha dit...

La fritatta normalment queda més prima, com una truita, però amb aquest motllo va quedar així pujada.

Rosa Ballerina ha dit...

Doncs quan he llegit el títol no m'imaginava això, jeje, m'ha sorprès positivament, m'esperava verdura en tempura o una cosa per l'estil xD.
M'agrada la idea del global de la recepta, el pebrot no, jeje, però segur que també estaria boníssim amb alguna altra verdura :P.

Petonets!!

Miquel ha dit...

te una pinta bonisima, me gusta
bon cap de setmana
peto
miquel

Ingrid ha dit...

Una fritatta tremenda!! queda preciosa , té una presència molt xula, molt esponjosa i ben pujadeta. Segur que estava de vici
Molts petonetsss

el taller de cuina ha dit...

No havia sentit a parlar mai de fritatta, és com un flam, no? m'ha encantat i la provaré!

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola,
és boníssima.. la vaig fer una vegada amb format pla com dius, i ens va agradar molt, però m'agrada molt més amb aquesta presentació!!!
El millor però! la companyia de la família!Tens tota la raó, crec que el millor premi es haver-nos conegut encara que virtualment. Petons i bon cap de setmana,

Bon Tiberi ha dit...

No havia sentit dir mai això de fritatta, però m'ha agradat molt. Aquesta recepta va a la carpeta de pendents!! Ja imagin el dia que la faci, diré amb cara d'interessant...he fet una fritatta de verdures...je,je!! Com m'agraden els vostres blocs (em refereixo al de les dues germanes) Un petó i bon cap de setmana, Paula

Silvia ha dit...

Qué monada de pastel y qué rico relleno. Algo sensacional.

Besos y feliz fin de semana.

María ha dit...

Mónica te ha quedado genial, nunca había visto una fritatta tan chula. Me encanta la foto, felicidades Judith.
Un besazo

Marina ha dit...

Ostres, quina pintassa! I ha d'estar boníssima amb aquestes verduretes...Quina delícia...
Petonassos!

Mayte ha dit...

Una fritatta espectacular, me ha encantado la presentación!!!

Rica, rica...muchos besiños y bonito fin de semana!

sole | puragula.wordpress.com ha dit...

está muy bonita, muy delicada la frittata. ¡quién pudiera ver al dúo dinámico en la cocina! jajajaj
¡Para la próxima una foto juntas!

Noelia ha dit...

un pastel delicioso,,.. me apunto la receta
un saludo desde
www.lasguisanderas.com

Ana ha dit...

Mónica, nunca había visto una fritatta tan bonita, como salio ese escalonado.
Que bueno tener amigos cerca para poder celebrar momentos tan mágicos, ademas con afición a la cocina.
Miles de besos

Ernestina Causse ha dit...

Te ha quedado perfecta!!!

Nenalinda ha dit...

Divinooooooooooo wapa y seguro que rico rico no hay mas que ver la foto.
Una receta y presentacion de 10 points.
Bicos mil y feli finde.

Helena ha dit...

M'encanta aquesta recepta, és una molt bona manera d'introduir les verdures al plat.
Petons! ;)

Fran Amenábar Ch. ha dit...

Que rico! Se ve muy bueno!!
Sabes que en Chile no existe ese tipo de rúcula.. aquí hay una que es más grande y para colmo la envasan cuando, a mí parecer, ya está pasada: grande y amarga....

Ni semillas del tipo de rúcula que tienen en europa he podido conseguir.

Saludos de espacio culinario, chile

Fe-i*ká ha dit...

Me encanta este plato, tomo nota ...el resultado es magnifico y tiene que estar delicioso.
Besos y hasta pronto!!!

fresaypimienta ha dit...

Que original esta Fritatta!!! es muy curioso como sube sin levadura, la verdad es que la presencia es fantástica, una cena ideal! un beso

Unknown ha dit...

Deliciosa fitatta y con una presentación divina. un saludo.

antonia ha dit...

menuda presentación! queda genial, me encanta la foto
besos

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Caram...caram... això no ho havia vist mai!
Saps que només de veure'l ja sento l'olor. Quina presentació.s'haurà de provar

Mercè ha dit...

Carai, jo tampoc sabia que es digués així! I t'ha quedat la mar de bonica!! Sempre menjar un pastís salat de verdures, sembla que ens entra més per la vista que no les verdures soles al plat, oi? :)

Coses de Llàbiro ha dit...

Moltíssimes gràcies pels vostres comentaris.

Rosanna Guillem ha dit...

Esta fritatta té una pinta escandalosa,no me la puc perdre!!!!!

Mari Nuñez ha dit...

Luce divina la fritatta. Debe ser exquisita. La foto muy bonita.

Un saludo :)