dimecres, 2 de març del 2011

Bunyols de bacallà

Tenia moltes ganes de menjar bacallà. Quan veia que havíeu fet alguna recepta us ho deia i ara ja no podia esperar més!
Una de les receptes que tenia ganes de fer era la de bunyols de bacallà. És un peix que m’agrada moltíssim i feia temps que buscava la recepta. Al final he fet servir la que feia la meva mare, mirant a la seva llibreta la vaig trobar i immediatament vaig recordar que li sortien molt i molt bons! Ara faltava veure com em sortirien a mi, perquè no recordo haver-ne fet massa vegades, de fet crec que aquesta és la segona.

La recepta és molt senzilla i vaig deixar la pasta preparada el dia abans; tot i que no ho vaig fer expressament, sinó per motius d’organització...

Quan els vaig fregir vaig pensar: mira, et queden aixafats d’un costat, semblaran ovnis. Els vaig girar i s’inflaven de l’altre costat, aleshores sí que vaig creure que havia aconseguit fer bunyols!

Ja estem pensant de què els farem la propera vegada, algun suggeriment?

Per cert, a casa vostra no guardaven el julivert dins un pot de vidre amb aigua? Jo ho recordo sempre així.



 


Ingredients:
Per a 100g de bacallà (dessalat)
1 cullerada de farina
1 cullerada d'aigua
All
Julivert
Impulsor químic

2 ous
Sal
Oli



Preparació:
Posar al minipimer el primer grup d’ingredients, els rovells i, si fos necessari, la sal. Triturar. Quan estigui llest afegir-hi les clares a punt de neu. Barrejar amb compte fins que quedin ben incorporades i quedi una massa homogènia.
Fregir en abundant oli calent. Agafar una cullerada de la pasta i abocar-la amb compte (baixa i desprès puja a la superfície). Girar de l’altre costat. Quan quedin rossos ja es poden retirar, deixar sobre paper absorbent.

40 comentaris:

Judith ha dit...

ooooooooooooooooo! amb el que ami m'agredn el sbunyols de bacallà!!! suposo que m'has guardat un., oi???? petnets guapa

Marina ha dit...

T'han quedat de professional, eh? Així rodonets...Mmm! Quina gana que m'has fet venir... Em sembla que n'hauré de fer ben aviat... I jo, com la Judith, que no ens en guardes un....? ;)
Petonets!

Anònim ha dit...

T'han quedat perfectes!!!! No n'he fet mai, i és que m'agraden des de fa un parell d'anys... digue'm rara! jajajaja
M'apunto la recepta, que si és de la mama segur que és la millor!!!
Petonets bonica!
Sandra

garlutti ha dit...

Con lo que me gustan y lo poco que los puedo hacer por mi marido ...son una delicia y te han quedado perfectos ..besos MARIMI

el taller de cuina ha dit...

Ei es nota la quaresma!!! aquests bunyols t'han quedat perfectes!!

Cook me tender ha dit...

No sabes bien como nos gusta el bacalao en mi casa!!
Y los buñuelos en concreto, cosa que yo tengo pendiente de hacer ^.^ mientras mi madre los va friendo se los vamos robando! jeje Besos!

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Hola!
És veu que la recepta era de la mateixa escola que la meva mare. T'han quedat fantàstics!

anirac ha dit...

jo també sóc una fan del bacallà...de fet de petita m'encantava la quaresma perquè sempre menjàvem bacallà els divendres :-)
els bunyols t'han quedat maquissims i segur que est`ven molt bons !

Catarina Collins ha dit...

Se quedaran tan prefeitos... Me encanta los bolinhos de bacalao. E que delicia que devem ter ficado : )

Besitos

Silvia ha dit...

Me han encantado tus buñuelitos de bacalao y me tientan mucho. De momento me he desquitado con este pescado, lo cené ayer. Pero no descarto hacerlo en breve :)

Besos.

Unknown ha dit...

Tinc a casa bacallà, potser els faig,que estan boniissims!

Petons guapa

Anna ha dit...

Que bons! m´encanten, una bona idea per sopar!
Gràcies per visitarme!
Anna

Miquel ha dit...

deliciosos los buñuelos de bacalao y te han quedado medida bocadito que es la medida idonea para saborearlo.Las proximas semana habra mucho bacalao por la blogesfera
peto
miquel

Anniki ha dit...

A mi tb mencanta el bacallà i els bunyols no en són una excepció! Justament aquest matí li deia a la meva mare que un dia havia de fer bacallà de quaresma i tb bunyols, o sigui que tindré en compte la teva recepta! T'han quedat genials :))

Asela Masià ha dit...

A mi també m'encanta el bacallà, és un peix molt fi i senta bé a tothom. He fet mandonguilles amb bacallà, però no bunyols. Voldria provar la teua recepta, algun dia la faré. Una suggerència de bunyols; has provat els de carabassa? Ara venen les falles a València i hi ha parades de bunyols de carabassà per tota la ciutat, estan deliciosos amb xocolate. Però jo no n'he fet mai. Tinc moltes ganes de menjar-ne. Un beset.

sole | puragula.wordpress.com ha dit...

la verdad es que te salieron divinos los buñuelos! y la foto es hermosa, con el solcito que les pega, me encanta!

Mayte ha dit...

A mi los buñuelos de bacalao me fascinan!!

Y siii todas las hierbas frescas recien cortaditas siempre las pondo en vasos de cristal, ayer mismo llegue a casa con flores de calabaza y ahí están :D

Me anoto tu receta, a mi me encantan...de garbanzos y chícharos!

Un besiño :D

Pilar ha dit...

Mónica qué ricos!!. me encantan los buñuelos y te han quedado tan bien hechos que sería una cena perfecta. yo los hice el domingo, y tuve la santa paciencia de hacer alioli. La semana que viene pongo mi receta, que es muy parecida a la tuya.
Mil besos guapa

antonia ha dit...

los buñuelos buenísimos, pero es qeu la foto me ha enamorado...
besos

Tania ha dit...

el bacallà és un dels meus plats preferits, així que els bunyols també!!! Mmmmmm....vull uns quants!!!

Anònim ha dit...

Ummmmm que bons!Que bé t'han quedat. El bacallà m'agrada moltíssim. Tinc bacallà a la nevera que s'està dessalant i em sembla que en faré bunyols, m'en has fet agafar ganes.
Petonets!

Cristina ha dit...

Deliciosos...t´han quedat perfectes...ensumo l´olor dels bunyols...

Bon Tiberi ha dit...

Quins bunyolets més ben fets!! T'han quedat perfectes!! Ains...amb la gana que tenc...ufff...i si mossego la pantalla??!!! ;) Un petó!!

Yves ha dit...

Fantàstic! M'enanten els bunyols! Fins ara la Loles ens donava una pasta que comprava al mercat de stjust, boníssima; però abans de seguir amb aquella pasta hem de provar els teus bunyols!!!!

Per cert, il.lustra'ns als poc coneixedors... Què és un impulsor químic???

Unknown ha dit...

Què bé t'han quedat!! i què bons que són.
Mira que a mi em surten fatal els bunyols! ho intento de nou amb la teva recepta.
petonets!

La cuina de l'Eri ha dit...

Doncs t'han quedat perfectes, com la foto. I si, a casa també guardaven el julivert en un pot de vidre amb aigua..
Jo sóc una mica mandra i compro la pasta feta! a un bon lloc això si! Petonets maca!

Ana ha dit...

Que buenos!!! Me encanta el bacalao, es muy versatil. Los buñuelos no los he hecho nunca, me que do con la receta. Seguro que lo intento pronto.
Besos

Maduixa ha dit...

ummmmmm que bonsss!!! i que macos que t'han quedat! jo no sé si m'agraden tant pel bacallà, que sincerament ho dubto per que no és un peix que no m'agrada massa , o per l'all i julivert, n'estic convençuda. Demanes idees, jo et diré que l'ultim cop que els vaig fer va ser amb el lluç esmicolat d'una cua que m'havia quedat soltera, i van quedar boníssims. Prova-ho. :-)

Ara fa molt temps que no ho faig, lo de posar el julivert en aigua per que el tinc en testets, però tens raó que ho he vist fer sempre. Ara, ves en compte que tinc entès que l'aigua és tòxica. No aprofitis els tronquets.

petonets, guapa :-)

Gemma ha dit...

T'han quedat perfectes! Jo no hi poso les clares a pnt de neu.. el proper cop ho provaré ;)

Com Gat i Gos ha dit...

Bona idea, hem va quedar una mica de bacallà de fer la BRANDADA del Santi Santamaria i ara ja se com l'aprofitaré.
A casa els pares sempre he vist el julivert en un pot amb aigua com tu dius, però a casa nostra si el posem així es fa malbé (No se pq)... al final hem optat per picar-lo quan arriba de la botiga i guardar-lo al congelador, llest per ser utilitzat...
etons

SUSANNA ha dit...

Hola guapa tu

i que bons que son,...hum...ara fa dies que no en faig,...

mil petonets Susanna

maria ha dit...

Te han quedado realment bonitos y deben estar más que delicosos, son una pasada. Me encanta el bacalao, de cualquier forma
Unas fotos preciosas, un beso

Alba ha dit...

Mònica, quina pintassa que tenen aquests bunyols. A mi sempre m’han agradat molt els de bacallà i el julivert els queda tan bé.

Jo, igual que la maduixa, tinc el julivert en test. Quasi no s’ha de cuidar i així mai falta!!Quan ve el bon temps, també tenim alfàfrega i orenga. Val molt la pena que l’alfàbrega al súper va molt cara ;P!

Molts petonets!!

Ernestina Causse ha dit...

En mi tierra esto es la esencia de la Semana Santa. Un beso

Ingrid ha dit...

Sempre m'han xiflat els bunyols de bacallà! i això que el peix sol és del que menys menjo pk no m'agrada gaire, però en bunyol y amb aquest julivert.... Deliciosos!
Molts petonets guapa

tots a la cuina! ha dit...

Però quins bunyols més macos!!
Ténen un color perfecte, i segur que han de ser de nota!
Fins aviat.

Nenalinda ha dit...

Ummmmmmmmmmmm divinos wapa ,me encantan los buñuelos de bacalao y como solo me gustan a mi no los hago nunca.
Me llevo un platin para la cena.
Bicos mil y feli finde.

fresaypimienta ha dit...

Que perfección!!! estos buñuelos han quedado de lujo, y que bonita fotografía! a mi me encantan los buñuelos de bacalao !!! por cierto yo también guardo el perejil en un bote de cristal con agua ;) muchos besos

Fe-i*ká ha dit...

Te han quedado de fábula...perfectos, los probare; yo lo preparo con patata y estos los hago seguro. La foto me ha gustado mucho.
***Besos.

Teresa ha dit...

T'han quedat perfectes!!! i segur que boníssims! agafo la recepta, a casa ens agraden molt!
petó