dijous, 20 d’octubre del 2011

Magdalenes dolces sense sucre

Fa temps que li dono voltes a fer dolços sense sucre i mantega. De moment amb aquesta recepta m’he estalviat les dues coses, ha estat el primer experiment, però no serà l'últim.
No és que no vulgui menjar RES sense sucre, però no n’acostumo a prendre'n normalment. Si vull endolcir alguna cosa faig servir alternatives com el concentrat de poma o el xarop d’atzavara. I de mantega, tot i que m’encanta, tampoc en vull abusar.

A casa ja he dit moltes vegades que no són de dolços, bé el Lluc sí, així que si en faig la majoria de vegades me'ls acabo menjant jo i això s’acaba notant... Aquesta vegada estic molt contenta, fins i tot a l’Aina li han agradat. Quan li vaig preguntar si canviaria alguna cosa em va dir: “no mama, no cal afegir ni treure res”, una mica més i em salten les llàgrimes! ;) Però la propera vegada crec que les faré amb un ou menys.
Al Lluc li van agradar molt; ho podeu veure a la foto: en volia menjar més! Ja us he dit que normalment “m'ajuda” amb les fotos, de vegades passen pilotes per davant, d’altres es mouen les coses i aquesta vegada es va emportar la magdalena!





Ingredients:
4 ous
100 g de concentrat de poma *
200 g de farina
Mig sobre d’impulsor químic

* El podeu trobar a les botigues de productes ecològics.
Tots els ingredients, menys l’impulsor químic, de cultiu ecològic.



Preparació:
Encendre el forn a 180º.
Posar a un bol els ous, juntament amb el concentrat de poma, i batre, amb les barnilles elèctriques, fins que quedi una massa espumosa. Afegir la farina tamisada juntament amb l’impulsor químic i remenar, amb cura.
Posar als motllos i enfornar fins que estiguin fetes.
Si us agrada també podeu afegir a la massa ratlladura de llimona o xocolata, al vostre gust.


I amb aquestes magdalenes vam preparar “Els Reptes de l’Annie”, aquí si que hi vam afegir sucre...



45 comentaris:

Judith ha dit...

jajajaj, si es que el meu LLuc és el millor! i perquè no estava el Toto, perquè sinó no et queden magdalenes per fer les fotos!!!!! jjajajajaja, tenen un apinta increíble! demà venim a esmorzar!!!! petonets

Anònim ha dit...

Un ole pels teus experiments!! Compraré això del concentrat de poma, m'estàs tornant una "addicta" al menjar natural i em fas descobrir nous ingredients!! Merci!! :D
I què dir d'aquesta maneta? Que em menjaria al Lluc, no es pot ser és guapo i dolcet! I les paraules de l'Aina són el millor regal! :D
Petonets
Sandra

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Em sembla sensacional! Jo també miro de posar-hi menys quantitat de sucre.

Anna ha dit...

jajaj corre corre que si et descuides et quedes sense fotos i sense magdalenes...!! jaja Està molt bé això de substituir el sucre, a mi m'agradaria fer-ho però mai m'hi poso... :P

Molts petonets!! :)

Catieu ha dit...

Que bones!! I sense sucre, ben sanes. Jo també he usat el pure de poma, la massa queda més amorosa però menys dolça. Ens emportem la recepta, si l'Aina no hi canviaria res....
Petonets guapes

Rosanna Guillem ha dit...

M'encanta, jo també faig bescuits, magdalenes... i tot el que puc sense greix i sense sucre. Sense greix perque podem aconseguir la textura humida amb fruita i per a què saturar el cos amb greix innecesari, i sense sucre afegit perque sóc diabètica i no puc prendre sucres simples. Utilitze normalment xarop d'agave (és diu atzavara l'agave en català????)
Provaré la teua recepta, i en vols vore alguna al blog en tinc alguna que altra.

Bon Tiberi ha dit...

Visca la maneta del meu gendre!!
Di li que no pateixi que la suegri (és a dir, jo) ja s'ha apuntat la recepta de la mamà i li prepararà igual, igual.
I l'Aina és que no pot ser més mona!
Panko, wonton, ara aquest xarop i el concentrat de poma? Tu em vols arruïnar, eh?
Petons!

Doris mis cosillas ha dit...

Riquisimas!!! guardame un par...besos cariño.

Mayte ha dit...

Pues con lo feas que me salen a mi....voy a copiarme esta receta tuya que se ve deliciosa y si el catador oficial...ha dicho SI, yo también!! ;)

Besotes bonita.

fina ha dit...

molt bona idea:))
quina presentació tant maca i, el bloc també:))

Catarina Collins ha dit...

Que buenas se quedaran las magdalenes... Se ven con un aspecto delicioso, y muy mas sana :)
Me ya gustado de la receta.

Besitos!

Lídia ha dit...

ohh!! enhorabona pel teu èxit!!

muakis

Unknown ha dit...

No coneixia aquesta opció de posar concentrat de poma per endolcir postres... prenc nota, perquè em sembla molt interessant.

Unes magdalenes fantàstiques!!

Petons i bon cap de setmana!

Chez Silvia ha dit...

Una vegada vaig veure un pa de pessic fet com aquestes madalenes per persones que no poden pendre sucre,diabètics etc, llegía que surt molt bo!! t´han quedat la mar de be i ja veig que han tingut molt èxit! Petons i bon cds

Yves ha dit...

Xarop d'atzavara? si que s'aprenen coses en aquests blocs... ho haurem de provar!
Visca el Lluc! Segur que la magdalena la va agafar per compartir-la! És tan maco....

Roser ha dit...

Quina novetat!! Magdalenes sense sucre ni greix!! El dificil és trobar els nous ingredients, no?
Ja ho provaré ja!!
Petons

Pilar ha dit...

Mónica, últimamente tienes el traductor de lo más vago, no hay manera de hacerle trabajar, ni siquiera viendo esas pedazo de madalenas que se salen de la pantalla :D
Anda que no es listo el personaje de la manita!!!
Besos

Heva ha dit...

Jajaja la de fotos que tengo en las que asoma una manita aunque ninguna tan bonita como la tuya jajaja si es que van para artistas estos niños!!!
Que te voy a decir de la receta ¡me encanta!!!! ya estoy pensando a ver donde encuentro yo el concentrado de manzana, esto de vivir en un pueblo tiene sus incovenientes. ¿le da sabor a manzana?
Besitos

Gemma ha dit...

M'encanta la foto, es nota que en Lluc no es podia esperar per menjar la seva magdalena, je je je...
Han de quedar molt bones, i molt més sanes! ;)

Lucia ha dit...

Qué bé t'han quedat Mònica! Em sembla una idea molt bona emplear el concentrat de poma!

Teresa ha dit...

Justo yo hice el otro día unos muffins de arándanos y para "aligerar" en azúcar la receta tenía puré de manzana... Como no encontraba por ningún lado y no me daba tiempo a buscar mucho, hice una compota exprés con una manzana golden, sin añadir nada, sólo unas cucharaditas de agua a la manzana pelada en trozos, un ratito al microondas y pasado por la batidora. Tampoco usé mantequilla porque no podía usar lactosa, lo cambié por un chorrito de leche. Quedaron riquísimos!

Núria ha dit...

M'agrada molt aquesta recepta...demà si puc les provaré...si les faig amb farina integral creus que em quedaran be??
molts petons

MJ ha dit...

M'encanten les teves introduccions, no vegis amb el Lluc, crec que la meva filla Sara, és com el Lluc, l'altre dia li va pendre una xocolatina al seu germà.

Un petonet

maria ha dit...

Moni que foto mas delicada con esa manita.Las magdalenas son perfectas, que buenas.
Bsos

trifasic de baileys ha dit...

sempre va be un postre baix en sucre! aquest m'encanta!!! me l'apunto per quan tingui excessos jaja petons

Miquel ha dit...

estan muy bien hacer recetas sin azucar y te han quedado estupendas igual que la foto con la mano del Lluc genial
bon cap de setmana
peto

Anna Hallado ha dit...

Doncs més fàcil impossible, no?
I estupendíssimes pels seus ingredients.
Així que... a la saca!!!

Un petó

Su ha dit...

Yo tengo un problema similar: a mi Barbas el dulce no le tira y a mí sí, pero no debo. Aunque yo sí uso azúcar las veces que hago dulce, siempre intento que haya más gente para comerse el "producto" de mis esfuerzos. Me gustan tus magdalenas, yo lo único que quitaría es... el bollito del papel. Un besote.

Carme i Omar ha dit...

T'han quedat molt boniques i segur que delicioses.
Mai he comprat ni el concentrat de poma ni el xarop d'atzavara, ho haurem de tastar. Gràcies per donar-nos aquestes alternatives tan saludables.
Petons

Cristina ha dit...

Perfectes! Una bona alternativa ésclar que si!

La Cuina Violeta ha dit...

Tinc xarop d'atzavara fet de l'any passat i no sé donar-li sortida. Amb aquesta recepta m'has donat una idea.
Bon cap de setmana,
Nani

Anònim ha dit...

Hola bonica,
No havia sentit a parlar mai del concentrat de poma. Serà qüestió de provar-ho a casa. Jeje, aquest nens els hi encanta ajudar amb l'atretzo, són genials! Els meus ara no es queixen tant, al principi em deien -ja hi som amb les fotos!, encara que ho també he guanyat en rapidesa!
Una forta abraçada.

Asela Masià ha dit...

T'han pujat molt bé aquestes magdalenes. Tenen molt bona pinta. Jo també vaig buscant sempre productes naturals i intente eliminar el sucre i els greixos, per això faig molt poques coses dolces, no les veig necessàries (realment el cos no me les demana, però amb això dels blocs, sempre hi ha temptacions per a mirar i acabes fent-ne alguna, he he). Tindré en compte la teua recepta. Besets.

Cristina ha dit...

Sort que vas anar ràpida a fer les fotos, el que no corre vola!!!!!

fresaypimienta ha dit...

Que buena idea el eliminar el azúcar y ponerle concentrado de manzana, que delicia !!!!! un beso

el taller de cuina ha dit...

Doncs t'han queadt genials, i amb tan pocs ingredients! a viam si trobo el concentrat de poma i les faig.
La foto, amb en Lluc birlant la magdalena, preciosa!!

Carmen ha dit...

Yo he usado agave muchos años, y ahora uso un producto que se llama sucaflore, me va genial en todo, es acalórico y soporta el calor.
Tus magdalenas se ven ricas. bs

marianna franchi ha dit...

Ma qunato son belli!!! Un abbraccio e buonissima giornata

Palmira POM ha dit...

Un experiment molt interessant, l'haurem de tastar molt aviat!
Petonets,
Palmira

Luisa Morón ha dit...

me gusta esta receta sin mas me la anoto a ver cdo. la hago. Bss

Ague ha dit...

Una idea genial,el concentrat de poma per sustituir la sucre,m'encanta.
Prenc nota d'aquesta delicioa.
Un petó molt gros.

Unknown ha dit...

Sense sucre? ja mateix em robo la recepta... són perfectes! Un petó

Alba ha dit...

Jo també intento treure sucre i mantega, però ja veus que no ho aconsegueixo massa. M'agrada massa la pastisseria i no sempre és fàcil fer modificacions.
Tu ho has fet molt bé amb les teves magdalenes, però. La foto amb la ma del Lluc dóna garantia de qualitat, jeje!!

Molts petonets bonica!

Salomé ha dit...

Pero que buenas y sin azúcar... como no entiendo bien supongo que usas compota de manzana, las voy a hacer este fin de semana! Besos

Rosilet {Sugg-r} ha dit...

Me encanta la foto! Aunque no me enojo si encima me guardas una magdalena!
Un beso!