Quan vaig a comprar hi ha aliments que em criden l’atenció perquè no els he vist abans -i naturalment no els he tastat mai-. Això és el que em va passar l’altre dia: tenia al davant pastanagues liles, grogues, nyàmeres (topinambur) i naps violetes i no m’hi vaig poder resistir.
Ara que vénen de gust coses calentes va bé tenir idees diferents per a preparar cremes, aquesta no porta formatge i queda un gust suau i una textura cremosa, però si ho preferiu n’hi podeu afegir. O d'altra banda podeu afegir-hi nata, al vostre gust.
Amb aquesta recepta participo a La Recepta del 15, segur que hi haurà receptes sorprenents.
Ara que vénen de gust coses calentes va bé tenir idees diferents per a preparar cremes, aquesta no porta formatge i queda un gust suau i una textura cremosa, però si ho preferiu n’hi podeu afegir. O d'altra banda podeu afegir-hi nata, al vostre gust.
Amb aquesta recepta participo a La Recepta del 15, segur que hi haurà receptes sorprenents.
Ingredients:
300 g de pastanaga groga*
120 g de nyàmeres*
1 ceba mitjana*
1 patata mitjana*
800 ml d’aigua (o brou)
Sal*
Oli d’oliva*
Portobellos (o els bolets que més us agradin)
Julivert
Alls*
Sal Maldon
*Eco
Preparació:
A la cassola, on es farà el puré, posar un rajolí d’oli i fregir la ceba tallada prima fins que comenci a agafar color. Afegir la pastanaga, les nyàmeres i les patates pelades i tallades, salar i deixar uns tres minuts a foc fort. Afegir l’aigua –o el brou– i deixar fins que quedin les verdures fetes -uns vint-i-cinc minuts aproximadament-.
Fer-ne puré i reservar.
Posar un raig d’oli a la paella i fregir els alls tallats, afegir els portobellos i quan quedin rossejats, afegir les fulles de julivert i deixar-ho dos minuts.
Emplatar amb el puré i acabar amb els bolets i una mica de l’oli de fregir-los. Posar la sal Maldon a sobre els bolets.
33 comentaris:
Ostres! m'ha encantat la foto! Vénen ganes de posar-se a dins de casa, veure les finestres entelades, sentir l'escalfor de la llar i menjar-s'ho... clar que no sóc massa de cremes, però... m'ho menjaria encantat!
A mi les cremes em tornen boja i segur que aquesta no em decepcionaria...!!
petonets
Quina pinta, i que interessants aquests nous ingredients! una abraçada!
Oh, mònica! Doncs tempta molt aquesta cremeta que has fet. Jo no he cuinat mai amb nyameres... i això de les pastanagues grogues no ho conec pas! Bona aportació al 15!
Malvada!!! ya sabes que yo por aquí no puedo encontrar esas cosas tan especiales ¡quiero!!!!
Feliz fin de semana :)
Que buena debe estar esta cremita! nunca he visto en el mercado zanahorias amarillas, las buscaré en la Boquería ;) un beso
Els del 15 estaran contents amb aquesta proposta: original i bona.
Bon cap de setmana,
Nani
Tinc ganes de tornar a comprar nyàmeres, quan les vam provar ens van xiflar! Aquesta cremeta ha d'estar d'autèntic luxe i presentada en aquesta cassoleta queda moníssima! jajaja
Moltes gràcies per participar carinyo!
Petonets
Sandra
Quina crema més maca, i curiosa! deu quedar deliciosa.
Ostres! els topinamburs es diuen nyámeres!! gràcies Mònica! fa estona que no en vaig a cap mercat.
Quins ingredients tan nous per mi, no els havia vist mai. Té una pinta fantàstica! Petons
Ideal para esta fecha! Un beso
Una crema deliciosa i ben calenteta amb ingredients originals com m'agrada tant!
Petonets,
Palmira
Què bo i què original! jo vaig descobrir les nyàmeres gràcies al meu sogre però no l'he introduït gaire a la cuina, m'agrada aquesta proposta!
Ostres, doncs jo tampoc he provat mai les pastanagues grogues (ni liles) ni les nyamares...xo aquesta crema té una pinta fantàstica! La foto és genial!!!
Petunets,
Eva.
Jo tampoc, ni tan sols sabia que hi hagués pastanagues grogues, però veient la teva foto ha de ser deliciosa. Aquesta l´he de fer :))
Petonets
No calq ue et digui que no sé que són les nyameres, però amb els teus plats sempre aprenem ingredients nous!
La foto t'ha quedat molt maca!!
ptns!!
mmm pastanaga groga, qué curiós!!! M'ha picat la curiositat i he investigat una mica amb el google i es veu que n'hi ha de molt colors i que l'original no era taronja, ara clar fins que no en trobi la compri i la tasti no pararé jajaja.
La recepta genial, te una pinta boníssima i és lleugereta així que la provaré segur, ja et diré què tal m'ha sortit :P.
Petonets!!!
Pastanagues grogues????? Això no ho he vist mai! I quin gust fan?
M'encanten les cremes de verdures i les nyàmeres són molt gustoses, de manera que aquesta crema m'encanta!
te has quedado con todos,estas zanahorias amanrillas tampoco las he visto nunca,pero el resultado de la crema es deliciosa y con un color muy bonito,buena y sorprendente aportación
peto
Que bona crema. No he probat mai les nyàmeres, haure de mirar si les trobo!! Petons
qué foto tan cálida y qué crema tan apetecible.
Besos
Que maca que queda presentada!!! A demés molt bona! Encara no he fet la teva barreja però m´agrada mes que segur!!! Muaks
Jo tampoc he cuinat mai amb nyàmeres, i pel que dius han de ser ben bones!! M'encanten les cremes, en faig almenys un cop a la setmana, m'ha agradat la idea de posar-hi bolets al damunt, ja que sempre hi posem formatge ratllat o crostonets de pa. M'ho apunto per la propera, petons guapa!
Zanahorias amarillas?? jeje ya me ves en su busqueda.. Muy rica esta cremita
Bss
Mmmmmmmm!!!!! Quin sopar més bo i calentet!!!
Siempre te lo digo, la luz de tus fotografías me chifla y además esta delicia de receta....mucho más!
Besos.
Invertar-se coses a la cuina mola però descobrir ingredients i variants com aquestes és la bomba!!!
No soy gran fan de la zanahoria, pero si me la alegras con unas setas, no me resisto. Menuda soy. Un besote.
Ara que ve el fred aquestes cremes calentes senten molt bé.
A veure si trobem aquestes pastanagues i provem a fer-la. Segur que li dóna un toc diferent.
Pastanaga groga?? Pastanaga lila?? jo surto de l'hort perquè no ho havia sentit mai!!! Una presentació d'escandol quina pintassa, amb aquest fred ve molt de gust!!
Una abraçada ;)
Nyàmeres??? Pastanagues groguesssssssssssss?? Lilessssssssssssss??? Nena, on vas a comprar??? Que vull venir amb tu!!!! No m'imagino el gust de la cremeta, però ho hauria de provar. Ja saps què et toca, no???
A l'illa ens haurem de modernitzar per quan vengui a viure el gendre perquè ens trobarà uns primitius que no tenim totes aquestes coses tan originals. Di-li que no pateixi que la consuegri (quan tengui temps) anirà a tots els mercats fins que pugui fer les cremetes de la mare.
També vull una olleta com la teva!!
Petonssssss!!
cóm és possible que no comentés la recepta?? aiaiaiaiia-visca la meva siser i la seva innovació!!!!! el que no facis tu.... :P
Publica un comentari a l'entrada