Avui és l’aniversari de la Laura i com que la tenim molt aficionada a fer mousses no hi ha hagut cap dubte a l’hora de triar quin plat li prepararíem. Suposo que ja la coneixeu però sinó no deixeu de passar per Coure coulants i veureu quines receptes i quines fotos que fa.
A casa ja sabeu que els dolços costen una mica i si afegim que anem eliminant alguns ingredients que no ens acaben d’anar del tot bé l’elecció semblava difícil però hem trobat la solució perfecte: una mousse que no està feta ni amb làctics ni amb ous però que la textura si que la té de mousse.
Laura, moltíssimes felicitats, et desitgem que siguis molt i molt feliç i que ens continuïs fent gaudir amb aquestes preparacions tan bones que fas.
I ara toca anar de passeig per casa de la Judith (El món de Juju), de la Paula (Bon tiberi) i de la Sandra (Els fogons de la Bordeta) a veure què li han preparat.
A casa ja sabeu que els dolços costen una mica i si afegim que anem eliminant alguns ingredients que no ens acaben d’anar del tot bé l’elecció semblava difícil però hem trobat la solució perfecte: una mousse que no està feta ni amb làctics ni amb ous però que la textura si que la té de mousse.
Laura, moltíssimes felicitats, et desitgem que siguis molt i molt feliç i que ens continuïs fent gaudir amb aquestes preparacions tan bones que fas.
I ara toca anar de passeig per casa de la Judith (El món de Juju), de la Paula (Bon tiberi) i de la Sandra (Els fogons de la Bordeta) a veure què li han preparat.
Ingredients:
Per a la base i la superfície:
100g de melindros**
70g de xocolata de cobertura
30g de margarina vegetal*
2 c.s. de suc de taronja*
Per a la mousse:
1 tassa (250 ml)de nous pelades
5 c.s. de xarop d’atzavara*
8 c.s. de suc de taronja*
Per a la crema de taronja:
2 taronges de suc*
2 c.s. de xarop d’atzavara*
1 ½ c.p. de tapioca
**O el que tingueu per casa: magdalenes, pa de pessic.
*Eco
Preparació:
Posar a remullar les nous cobertes en aigua durant dues hores.
Per a la base-superfície:
Fondre la xocolata amb la margarina i el suc de taronja al bany maria. Afegir als melindros triturats i remenar fins que quedi una barreja homogènia. Estendre la preparació al fons del motlle, que prèviament haurem folrat amb paper de forn, i pressionar.
Per a la mousse:
Treure l'aigua de les nous i triturar-les amb el xarop d’atzavara i el suc de taronja, ens ha de quedar una textura cremosa. Posar la mescla sobre la base anterior i repartir bé amb una cullera. Congelar tapat amb film transparent.
Amb la resta de la barreja dels melindros els estenem amb un corró i ho tallem de la mateixa mida que la base, embolicar amb film transparent i congelar.
Quan anem a servir-ho treure-ho del congelador, amb uns deu minuts abans n’hi ha prou (si us en sobra el podeu guardar a la nevera tancat a un recipient i us conservarà la textura de mousse), i preparem la salsa:
A una un cassó posem el suc de taronja, el xarop d’atzavara i la tapioca i ho deixem fins que comenci a bullir. Retirar del foc i reservar.
Servir el pastís amb la salsa de taronja calenta.
32 comentaris:
Quin bon regal, Mònica!! La Laura deu sentir-se molt feliç. A més, una recepta molt original! No hi cuino mai, amb tapioca, em fa com por... boníssima mousse!
Saps que ets la bomba o no t'ho he dit mai? Segur que aquesta mousse eco és fantàstica!!
Petonets carinyet
Sandra
fantàstica mousse que li has preparat Mònica! estarà molt contenta quan ho vegi! un fantàstic regal! petons
t'admiro per com et superes per aconseguir la mateixa textura de les postres habituals amb altres ingredients, ningú diria, veient la mousse que no porta ni ous ni làctics.
Segur que a la Laura li encanta.
Petonets
Quines mossegades més temptadores!!! i la mousse és veu super!!
Sempre innovant... i jo prenc nota! petons
Pues si le gustan las mousses, con la tuya va a estar feliz, porque es una delicia de las buenas
Besos
Puc dir què l'he tastat i està boníssima??? ets the best sister!!! petonets
Doncs has encertat que m'ha encantat. Tant el postre, com el detall, com el repte de fer una mousse sense fer servir els típics ingredients i amb un resultat tant espectacular. Un petó ben grós i moltíssimes gràcies.
Tu sempre original, bravo! doncs m'agrada la teva proposta... te molt bona pinta!
Ostres, quin berenar més bo!!!!!! Jo en vull!
La foto mola, mola molt!
Felicitats Laura!
Una delicia de lo més tentadora,mare meva,na Laura deu esta encantada.
Molts de petonets guapa.
Esa luz es preciosa!! Me encanta, siempre te lo digo pero es que son una belleza esas fotos y la receta de lujo, ideal para la homenajeada!
Besos.
Un regal deliciòs i molt tentador a més! M'encanta com t'ha quedat sense làctics o ous a més a més que no és sempre senzill :o)
Petonets,
Palmira
Quanta dolçor per la fiestera eh!!! ja m´agradaria a mi tenir pastissos de tota mena!!
Això d´aquest ingresdient que no se ni dir, no ho había sentit mai, el que s´apren en aquests passejos!!!
Una mousse molt interessant. Petonets
Que pinta tiene!!! me gusta el chocolate, me encanta con naranja y las nueces ummmm Tengo que comprar tapioca ;)
Buenos días!!!
La taranja dona un sabor molt bo a les postres, m'agrada el que li has preparat a la Laura.
Bon cap de setmana
Un petonet
Monica divino¡¡ un regalo hecho asi es sublime¡
me encanta
bon cap de setmana
peto
Qué bueno. Tiene que estar riquísimo. La foto está genial. Besitos.
Després de totes les receptes tan bones que heu fet per a la Laura haurem de celebrar-ho entre tots eh.
Sou unes bones amigues.
Nani
Xocolata, nous i taronja, una combinació fantàstica!
La Laura estarà encantada amb aquest homenatge que li heu fet :)
Un regalo dulce y delicioso, no se puede pedir mas!!
Bss
Que suerte la de Laura, seguro que la ha encantado
Feliz semana
Blanca deJUEGO DE SABORES
Mónica, a mi els lactics no me cauen bé i dels ous vaig fugint tot el que puc, per això aquesta mousse me sembla que caurà pronte...
Gràcies per compartir.
Petons
Ja pot estar ben contenta la Laura amb unes amigues com vosaltres!
Amb lo que li agraden les mousses, aquesta segur que li encanta!
ptns!!
Caram, quina delicia de mousse, tot i que jo a casa hauria de canviar les nous per... ametlles? per que tinc un alergic!! Petons
Això són amigues!! I amb una recepta tan bona com aquesta. Un petonet
madre mía que rico! con esta base de melindros con chocolate y esa mousse de nueces con el aroma de la narnaja....ummmm tremendo! un beso
T'estàs tornant una experta en receptes "sense..." Ets una crack!!!
Ha de ser bónissima!!!
Petonets guapa
Me parece una mezcla deliciosa y tu presentación me encanta. Besos
Quin regal més dolç!!!!! Així dóna gust complir anys!!!!! :)
Avui he descobert el teu bloc i els ulls s'han clavat a aquest mousse: es veu fantàstic!!! M'encanta! A casa no tenim problemes amb els ous o la llet però sempre va bé tenir recursos "sense" :)
Salutacions
www.bruixesalacuina.blogspot.ch
Publica un comentari a l'entrada