Aquesta és la primera entrada d’aquest any i volia que fos amb la recepta per a Memòries d’una cuinera. Aquest cop no volia deixar-la per l’últim dia.
La meva proposta no porta ous ni làctics: està feta amb llet d’ametlles i tapioca per espessir, compres d’aquelles que fas i guardes per fer experiments. Només l’havia fet servir una vegada per fer natilles de xocolata i us he de dir que el resultat m’ha agradat molt.
Com que em semblava que afegir tapioca a la llet era poca cosa, vaig fer un acompanyament: una salsa de maduixes i un crumble, fet a la paella. Si us decidiu a fer aquest crumble tingueu en compte que cal tenir els ingredients preparats amb antelació i posar-los en el mateix ordre, perquè sinó es cremarà, que és el que em va passar a mi. És el que té anar improvisant i apuntant les mesures.
Moltes gràcies als qui participeu al Memòries i, si encara no us heu decidit, penseu que encara hi sou a temps.
Ingredients:
Per a les natilles
½ l de llet d’ametlles *
1 branca de canyella *
12g de tapioca
No porta endolcidor perquè la llet portava sucre, mireu els ingredients i tasteu-la abans, si és poc dolça pel vostre gust afegiu endolcidor al gust.
Per a la salsa de maduixots:
9 maduixots
Xarop d’atzavara al gust*
Per al crumble:
50 g de farina d’ametlla
1 cullerada sopera de xarop d’atzavara*
30 g de margarina vegetal *
Canyella en pols*
1 polsim de sal*
*Eco
Preparació:
Rentar i tallar els maduixots, passar-los a un bol i afegir el xarop d’atzavara. Reservar.
A una cassola, posar la llet d’ametlles i la branca de canyella. Quan comenci a fumejar, afegir la tapioca i remenar fins que comenci a espessir, retirar la canyella i passar-ho als recipients. Deixar refredar i guardar a la nevera un mínim de dues hores.
Posar el maduixots amb el xarop a un cassó i deixar fins que comenci a bullir, quan comenci a reduir el suc, retirar del foc, passar pel minipimer, deixar refredar i guardar a la nevera fins al moment de servir.
A una paella, posem a torrar la farina d’ametlla. Quan comenci a agafar color, afegir la canyella, la sal i la mantega. Quan s’hagi desfet, afegir el xarop d’atzavara. S’ha de remenar tota l’estona, quan afegiu el xarop, amb molt poc temps n’hi haurà prou. Retirar del foc, deixar refredar i reservar a la nevera fins al moment de servir.
La meva proposta no porta ous ni làctics: està feta amb llet d’ametlles i tapioca per espessir, compres d’aquelles que fas i guardes per fer experiments. Només l’havia fet servir una vegada per fer natilles de xocolata i us he de dir que el resultat m’ha agradat molt.
Com que em semblava que afegir tapioca a la llet era poca cosa, vaig fer un acompanyament: una salsa de maduixes i un crumble, fet a la paella. Si us decidiu a fer aquest crumble tingueu en compte que cal tenir els ingredients preparats amb antelació i posar-los en el mateix ordre, perquè sinó es cremarà, que és el que em va passar a mi. És el que té anar improvisant i apuntant les mesures.
Moltes gràcies als qui participeu al Memòries i, si encara no us heu decidit, penseu que encara hi sou a temps.
Ingredients:
Per a les natilles
½ l de llet d’ametlles *
1 branca de canyella *
12g de tapioca
No porta endolcidor perquè la llet portava sucre, mireu els ingredients i tasteu-la abans, si és poc dolça pel vostre gust afegiu endolcidor al gust.
Per a la salsa de maduixots:
9 maduixots
Xarop d’atzavara al gust*
Per al crumble:
50 g de farina d’ametlla
1 cullerada sopera de xarop d’atzavara*
30 g de margarina vegetal *
Canyella en pols*
1 polsim de sal*
*Eco
Preparació:
Rentar i tallar els maduixots, passar-los a un bol i afegir el xarop d’atzavara. Reservar.
A una cassola, posar la llet d’ametlles i la branca de canyella. Quan comenci a fumejar, afegir la tapioca i remenar fins que comenci a espessir, retirar la canyella i passar-ho als recipients. Deixar refredar i guardar a la nevera un mínim de dues hores.
Posar el maduixots amb el xarop a un cassó i deixar fins que comenci a bullir, quan comenci a reduir el suc, retirar del foc, passar pel minipimer, deixar refredar i guardar a la nevera fins al moment de servir.
A una paella, posem a torrar la farina d’ametlla. Quan comenci a agafar color, afegir la canyella, la sal i la mantega. Quan s’hagi desfet, afegir el xarop d’atzavara. S’ha de remenar tota l’estona, quan afegiu el xarop, amb molt poc temps n’hi haurà prou. Retirar del foc, deixar refredar i reservar a la nevera fins al moment de servir.
41 comentaris:
Com sempre ens portes una recepta original, deliciosa i sana... t'he dit mai que ets una crack?
Molts petonets carinyo
Sandra
M'agrada molt la vostra proposta, nosaltres també hem fet servir tapioca per les nostres.
queden molt bé i amb llet d'ametlles no les hem fet mai!çPetonets,
Palmira
Quina proposta mes diferent i deliciosa segur!!! Petonets
A mí en general me salen las natillas para estrellarlas, y eso me arredra a la hora de ponerme a la labor... Pero viéndote a ti, no sé de qué me asusto, si parece fácil y todo... Un besote.
Doncs son molt originals!!! A veure si em poso a fer la meva recepta... Petons!!
No m'agraden les natilles, pero aquestes si!!!!
Qué original! No he provat mai la tapioca, haurem d'investigar.
para mi son muy originales estan ricas natillas Monica,me has sorprendido gratamente
bona setmana
peto
Les trobo molt atractives pels ingredients que hi has posat...Caldrà provar-la
Carai, Moni, has estat realment original amb aquestes natilles.... sortint dels clàssics però fent un clàssic. Molt be!
Tengo intención de preparar las mías mañana, tambien veganas como las tuyas jeje cuanto nos parecemos ultimamente en nuestras propuestas ;)
Un besote!!!!
Aquestes natilles SI que m'agraden, ni llet ni ous, perfectes per a les nostres intoleràncies!!!
PTNTS
Dolça
La llet d'ametlla té molts detractors per la seva dolçor, però a mi m'encanta!! En tinc a la nevera, així que potser hauré de fer ben aviat aquestes natilles!!
petonets
Estupenda opción. No puedo evitar comentar tu foto: fantástica. Me ha encantado. Un beso.
Ja té mérit fer unes natilles sense ous ni lactics!!! Com sempre et superes. No savia que la quinoa es pidia utilitzar d'aquesta manera...
Petons
una receta de 10 que te has marcado, deliciosa ;)
Salu2. Paula
Hmmmmm! Visca les natilles! M'agrada molt la foto, molt artística! Té un aire futurístic... Felicitats!
Osti Moni! natilles sense làctics ni ous!!! I qui diu que no son bones les receptes veganes? aquestes natilles han de ser delicioses!!
Petunets,
Eva.
wuau! superuixes i sense ou! increible... :-)
T'he de dir que sempre em sorprens amb els teus ingredients.
I la foto també com sempre, ben maca i artística!
ptns!!
La tapioca és en pols? Mai he espessit unes natilles així... sempre faig servir Maizena.
La combinació amb la fruita i el cruixent del crumble ha de quedar deliciosa!
Qué original!!! M'ha agradat molt això de que les natilles no portin ous, crec que ho probaré a veure si encara arribo a temps al repte d'aquets mes, que tants rovells em tiraven enrera jajaj.
El crumble sense sucre passa directament a pendents, per cert, has probat la tagatosa? per aquestes coses va molt bé i també és un edulcorant natural. Ho dic perque la seva textura és més versàtil per a aquest tipus de dolços.
Petonets!!!
M'agrada aquesta combinació d'ingredients, una sana alternativa a unes natilles normals. A més, tenen una pinta genial. Petons!
m'agrada tant que hi posis ingredients naturals i de les herboristeries, poca gent ho fa!! s'agraeix! he de provar la tapioca aquesta! genials les teves natilles! petons guapa
Genials, Mónica, unes natilles aptes per a tothom!
Una abraçada, guapa!
Que originals aquestes natilles! i aquest crumble i deu quedar d'allò més bé!! jo encara no tinc clar quina versió faré, però m'ahure de decidir ràpid perquè les volia fer aquesta tarda que tinc lliure!! ;)
petonets
tus recetas nunca dejan indiferente por lo ricas y distintas en el uso de ingredientes. Estupendas
Besos
Uhmmm!!! Una proposta ben diferent. Amb el coulis i el crumble, una temptació.
A veure si trobo el moment de preparar les nostres. Però és que les haig de fer ben diferents perquè a casa a ningú li agraden les natilles jejeje...
Petonets guapa
Unes natilles ben originals i útils per als que tenen intoleràncies. Veus, jo no hi penso mai...
Nani
Súper buenas, a mi me fascina la leche de almendra y la tapioca, un acierto total!!!
Besotes linda.
Que originals, m'encantaria provar-les!ejejej petons
Sols amb el títol ja he quedat tentada de tastar-les :). Molt bona proposta, de segur que han de ser una delicia.
Petons
Molt originals i amb una presentació preciosa, a banda de que estaran delicioses!!! M'encanta el color de la maduixa!!!
Molt originals i amb una presentació preciosa, a banda de que estaran delicioses!!! M'encanta el color de la maduixa!!!
Quina foto més maca...quina llum que has conseguit més maca.
I les natilles ??? originals i bones segur.
petonets
Hola sister!! el que no facis tu... ets ka reina dels experiments sans! jajajajajaj. Petonets
qué original! la guardo. un beso
Originales natillas de almendras! y con la textura del crumbke y el sabor de las fresas.....una verdadera delicia! un besito
Oooooh! ha d'estar super bona!! quin bon gust amb la llet d'ametlla!
Ja es temps de les primeres maduixes... unes originals natilles sense làctics i sense ou... Moooolt bones. Petons,
Ja es temps de les primeres maduixes... unes originals natilles sense làctics i sense ou... Moooolt bones. Petons,
Publica un comentari a l'entrada