La minestra és el plat que us proposàvem a Memòries d’una cuinera, nosaltres vam aprofitar per fer-la per un sopar.
Tot i que a la foto la podeu veure separada, la gràcia és anar trobant gustos i textures diferents a cada mossegada. La base es de braç de patata, a sobre hi ha els pèsols i, per acabar, les carxofes cruixents.
Moltes gràcies als qui ja ens heu fet arribar les vostres propostes. Els que encara no us heu decidit... si us animeu, encara hi sou a temps.
Ingredients:
2 patates grans bullides
1 pastanaga gran
Mongeta verda (millor de la rodona)
2 carxofes
Farina
Pèsols (els nostres eren congelats)
Pedro Ximénez
Sal
Pebre (és més bo acabat de moldre)
Oli d’oliva
Preparació:
Aixafar la patata amb una forquilla. Estendre film transparent -nosaltres ho vam fer sobre l’estoreta de fer sushi- i, amb l’ajuda de les mans, fer una base de patata, mirant que quedi una base ferma i sense espais buits.
Posar la pastanaga tallada a tires llargues i la mongeta. La pastanaga i les mongetes bullides o escaldades si les voleu més cruixents.
Amb molt de compte anar cargolant fins que quedi un rotllet. Guardar a la nevera -ho podeu preparar d’un dia per l’altre-.
Quan es vulgui servir, treure de la nevera el rotllet i preparar la resta dels ingredients.
Pelar la carxofa i quedar-se només amb la part més tendre, tallar-la per la meitat i tallar làmines primes. Arrebossar en farina i fregir en abundant oli calent. Retirar del foc quan estiguin rosses i tirar una mica de sal en escates (també ho podeu fer en el moment d’emplatar).
A una paella amb poc oli abocar els pèsols, salpebrar i quan hagi passat uns cinc minuts tirar el Pedro Ximénez, deixar fins que es redueixi fins a la meitat. Penseu que ha de quedar una mica de suc per poder acabar el plat, no han de quedar uns pèsols secs.
Tallar el braç i passar a una paella amb poc oli, amb poca estona per cada costat n’hi haurà prou. Ha d’estar molt calenta la paella per anar bé.
Emplatar amb una base del braç de patata, els pèsols amb la reducció i acabar amb la carxofa cruixent.
35 comentaris:
Pues es de los platos que no sabes donde mirar y estás paseando el tenedor por todo el plato decidiendo por donde empezar porque todo te gusta ;)
Yo ya tengo mi recetita, solo me falta pasar las fotos y escribir la receta
Besos
La minestra més original només podia ser teva, quina bona idea el braç de patata! M'encanta
Petons
Sandra
nena!!! d'estrella michelin!! ni la ruski!!! m'ha encantat aquesta minestra desestructurada....així qualsevol li diu que no a menjar verdureta! petons...ja estic esperant el proper repte!! jiji
Mola molt la foto! Té molt bona pinta i s'allunya de la clàssica minestra, però sense perdre l'essència. Felicitats!
M'encanta aquesta foto !!! La barreja de textures i colors és de restaurant de categoria.
Aquesta versió la prepararem ben aviat, dilluns publicarem la nostra, menestra italiana :o)
Petons,
Palmira
Rica, sana y con una presentación 10
Bss
Quan era petita odiava la minestra i ara de gran la cosa no ha millorat. Per fer la recepta d'aquest mes he hagut de posar imaginació ja ja ja però de ben segur que si em serveixen un plat tan ben posadet com aquest no em quexaria pas, només obriria boca per mejar. Amb carxofeta cruixent nyam nyam
M'ha encantat la teva proposta, molt original!!petons
muy original esta minestra de verdures by Monica
me gusta
peto
Mare meva, quina delícia! Els gustos tradicionals reformulats amb, ja em permetràs dir-ho, aquesta petita obra d'art. Gràcies per la proposta! Petons
Ohh qué original!!! M'agrada molt la combinación que has fet de diferents textures.
Jo aquest mes em sembla que al final serà que no, n'he fet dos dies per sopar però em va ser impossible fer-li una foto maca, a veure si abans del 28 en torno a fer.
Petonets!!
Crece que és la minestra més original que he vist mai. M'agrada la idea de les diferents textures separades, i sobretot que no sigui guisada, mai m'han agradat les verdures guisades i trobo que guanyen molt més en sabor així com tú la presentes.
Petonets i bon cap de setmana
Boníssim!!! un plat ben cotidià però que agrada molt a casa.
Bon cap de setmana, bonica!
uauuu quina minestra més original si sembla sushi! segur que era deliciosa!
feliç cap de setmana
Quina bona pinta!Penso fer-lo aviat, quan tingui un compromís, que aquest plat vesteix molt i em farà quedar bé.
mercii
Petonets
Muy original. Me parece un puntazo de propuesta. Esos guisantes y las alcachofas se ven de muerte. A ver si me da tiempo a preparar una receta. Besos.
Por fin la preparé, ayer lo conseguí aunque creo que mi menestra aun se aleja más del original que la tuya, que por cierto esta genial, me encanta el juego de texturas que has conseguido :)
Lo dicho, creo que de esta me echáis del club de cuineras :S El lunes te la enseño. Feliz fin de semana!!!!
Molt original aquesta minestra i sense dubte molt bona!! Un peto i bon (i fred) cap de setmana!
T'ha quedat un plat perfecte! M'encanta la recepta i només mirant les fotos ja es veu que deu d'estar molt bo!
petons
M'agrada molt la teva proposta...jo la veritat no m'acabo d'inspirar i no crec que ho aconsegeuixi...però m'ha encantat la teva!
Original, delicioso y con una presentación de lujo!!!
Mil besos.
Una versió de minestra molt original. En prenc nota de la idea ;-)
Olé, olé, olé la consuegri!!! Quina presentació més xula que has fet de la minestra. Si és que ets una crack. Veig que la meva nena menjarà bé!!
Petons!!
Olé, olé, olé la consuegri!!! Quina presentació més xula que has fet de la minestra. Si és que ets una crack. Veig que la meva nena menjarà bé!!
Petons!!
Quina prsentació més xula!!! M'agrada molt la idea de fer un plat tan senzill i presentat the luxe!! ;P ets un crack. Petonetsssssssssss
Quina menestra mes elegant, m´agrada la presentació i tot i sent diferent a totes les que he vist, és autèntica menetra. Felicitats! Petonets
M'encanta la teva aportació, molt original i molt vistosa!
Fet així, has convertit un plat humil en un plat de diumenge ;)
ohhhhh...m'encanta la presentació Moni!!! Em xiflen els braços de gitano de patata!!!!! nyaaaaam
Els nens segur que van disfrutar de valent...i menjant verdures!
Petunets,
Eva.
Un pastis de patata farcit de minestra... Oh! fantàstic! Dóna la sensació que menges alguna cosa més que verdura, oi?
Quina menestra més originaL! sembla com un sushi de menestra!!
ptns!!
Apa, com has fet una super minestra. M'agrada molt.
Per a gaudir-la amb els ulls tancats. Dijous la meva.
Una abraçada,
nani
Mare meva, aquesta és una menestra de les que diríem de cuina d'autor. Què bona i què original. Enhorabona!
Qué original y uno de mis platos favoritos!
A mode sushi és fantàstic!!! ho provaré amb una recepta que tinc penjada amb patata ceba i cansalada ;-)
Moltes gràcies per comentar al meu blog, així he vingut a parar el teu! Ja sóc seguidora! ;)
Aquesta minestra té una pinta fabulosa, m'ha encantat! Queda anotada :)
Una abraçada!
Publica un comentari a l'entrada