Aquesta vegada pel Memòries d’una cuinera tenia molt clar el flam que volia. Un flam lleuger, sense lactis i sense ou, potser tenen raó la Judith i el Jordi quan diuen “i sense flam”.
Fa uns dies el Jordi, un pare que al seu fill li havien detectat intolerància a la llet i als ous, em va deixar un comentari donant les gràcies per aquestes receptes “sense”. Si des de els blocs podem ajudar una mica doncs millor, no?
Crec que aquesta és una recepta que pot agradar tant a petits com a grans.
El que si que us he de dir es que al desmotllar-lo se’m va desmuntar, s'esquerdava de la base, així que millor dins del recipient, la textura si que la té de flam. Potser afeint una mica d'agar-agar se soluciona. Continuarem experimentant perquè si el fem tot amb agar-agar ens quedarà textura de gelatina i no és el que busquem.
Moltíssimes gràcies als qui participeu a Memòries d’una cuinera, recordeu que teniu fins el dia 28 per fer-nos arribar les vostres propostes.
Ingredients:
500 ml de llet d’ametlles
2 cullerades soperes de cacau pur *
40g de maizena
Crocant
Xarop d’atzavara (àgave)
* el podeu trobar fàcilment als supermercats, el nostres és de la casa Valor.
Us sortiran uns 4 o 5 gots com els de la foto.
Preparació:
Posar a escalfar la llet amb el cacau. Quan estigui calenta afegim la maizena, que prèviament haurem desfet amb una mica d’aigua, tastar i rectificar amb el xarop d’atzavara si cal (o amb sucre). Afegir crocant al gust i ho deixar bullir a foc lent uns tres minuts, veurem que comença a espessir.
Passar-ho a uns motlles que haurem posat xarop d’atzavara a la base (o si preferiu caramel). Quan es refredin guardar a la nevera un mínim de 5 hores.
A l’hora de servir-lo hi podem afegir crocant per decorar.
27 comentaris:
Doncs serà sense lactics, sense ous, i sense flam, però fa una pinta boníssima!
Ja tens raó, que si des dels blocs podem contribuir a la millora de la qualitat de vida de la gent, fent que puguin menjar en aquest cas del menjar al qual molts cops no poden gaudir per intoleràncies, és fantàstic!
Petons!
Doncs em sembla una alternativa perfecte, sens dubte es veu ben bo amb quests ingredients!
petonets xxx
Te n'has sortit molt bé, ha de ser molt bo aquest flam!! Petons
I tant que van bé, aquestees receptes... no se sap mai... i a més, la pinta és deliciosa! petons!
Doncs mira, em sembla molt interesant tenir receptes alternatives com aquesta. Ademés t'ha quedat d'allò més mono aquest gotet!! :)
Petonets
mira que arribes a ser alternativa... si el iaio veiés aquest flam!!! :P Té molt bona pinta. petonets
Cada cop hi ha mes gent amb intolerancies, aixi que aquestes receptes son sempre benvingudes. Un peto!!
Jeje cada día nos parecemos másm un día de estos preparas unos espaguetis de calabacín ;P Y ahora, ¿que flan preparo yo? que sea tan sin flan como el tuyo jjjj No te digo nada, ya lo verás pero seguro que ya lo estás adivinando :D
mmm de cacau!! Te molt bona pinta, encara que un flam sense ou s'em fa molt extrany, jejje, això sí, és ideal per les persones que tenen intoleràncies a alguns aliments.
Per lo de la textura, jo provaria a afegir-li un parell de làmines de gelatina neutre, l'àgar àgar és més fort i quedaría més gelatinós.
Petonets!!
Olé por nuestra chica alternativa que quitando ingredientes hace verdaderas maravillas.
Besos
A mi m' encanta! de fet ho faig molt semblant!!
Doncs em sembla un flam fabulós!! Amb cuineres amb tanta imaginació i creativitat com tu i la Judith, la cuina no té límits de sabor i genialitat per a ningú!! Petonets!
Trobo que aquest flam és molt interessant, tinc una companya que té un fill amb intolerància a la lactosa I sempre busca receptes adequades per a ell però saboroses. Aquesta compleix les dues condicions, la hi passo ara mateix. Petons.
Qué puedo decirte es una maravilla, uno de mis mejores amigos es prácticamente intolerante a todo lo que solemos comer el resto de los amigos, así que tus recetas siempre son bien recibidas por él y por mi que me encantan!
Este flan es una ricura total.
Un beso linda.
UN flam boníssim, original i molt gustós, apte per a tots els públics!
Noia, mira que hem coincidit amb el sense lactis i ous aquest mes pel memòries :o)
M'agrada molt la versió amb cacao, vaig usar agar agar però el vaig combinar amb mantega d'ametlla i ha quedat amb textura de flam i no de gelatina que era el que no m'agradava dels flams amb agar. per si et pot servir!
Ara hauré de fer la versió xocolata amb mantega d'avellana :o)
Petonets,
Palmira
Per ser sense, sense... fa un goig impressionant! estic segura que estava deliciós, el sabor de la llet d'ametlla és genial!
Doncs mira que si arriba a tenir més coses...! Irresistible!
Un bon flam, si és que el gust si assembla. M'agrada l'alternativa que li doneu. Moltes gràcies,
Nani
Mira què bé! una alternativa al meu flam d´ametlles...tots dos deliciosos.
Té una pinta fantàstica! Un bon substitut, si senyor!
Marta
Qué rico! Me ha encantado la receta!
Volem aquest flam de la Palina!
Quina delícia!!! i una molt bona opció per a aquells que tenen intoleràncies!
Petonets!
Quina delícia!!! i una molt bona opció per a aquells que tenen intoleràncies!
Petonets!
Hello! I just want to provide a huge thumbs up for the great info youve here on this blog. I will be returning aimed at your website for additional soon.
jeux de moto 3d
Un flam deliciós.
Bones festes
Publica un comentari a l'entrada