Aquest mes a Memòries d’una cuinera us proposàvem de preparar arròs, al tenir un gust neutre hi ha moltíssimes possibilitats tant en dolç com en salat.
A casa ens agrada el sushi i preparar-lo nosaltres, així el podem fer al nostre gust però és cert que l’alga nori no agrada a tothom per això la nostra proposta us pot anar bé.
Si sou dels que no us acabeu d’atrevir amb el sushi és una bona manera de començar.
Als nens la preparació els hi agrada, el Lluc em va dir que eren iguals que els que menjava el Nobita!
La manera de preparar el sushi la vaig aprendre a un taller que vaig anar fa temps amb la Judith i la trobareu aquí.
Moltíssimes gràcies als qui participeu a Memòries d'una cuinera, dilluns em passo pels vostres blocs a veure les coses tan bones que heu preparat.
A casa ens agrada el sushi i preparar-lo nosaltres, així el podem fer al nostre gust però és cert que l’alga nori no agrada a tothom per això la nostra proposta us pot anar bé.
Si sou dels que no us acabeu d’atrevir amb el sushi és una bona manera de començar.
Als nens la preparació els hi agrada, el Lluc em va dir que eren iguals que els que menjava el Nobita!
La manera de preparar el sushi la vaig aprendre a un taller que vaig anar fa temps amb la Judith i la trobareu aquí.
Moltíssimes gràcies als qui participeu a Memòries d'una cuinera, dilluns em passo pels vostres blocs a veure les coses tan bones que heu preparat.
Ingredients:
Arròs
Aigua
La proporció és de dues part d’aigua per cada part d’arròs
Vinagre d’arròs (2 cullerades soperes per part d’arròs)
Si mireu la preparació a l’enllaç veureu que s’hi ha d’afegir sucre però vigileu quan compreu, hi ha preparats especials per sushi que ja en porten així que no caldrà afegir-ne
Alga nori
Farcit, si en voleu, al vostre gust
Sèsam
Salsa de soja
Preparació:
Primer de tot hem de rentar l’arròs en abundant aigua perquè perdi el midó, un mínim de 5 o 6 vegades. L’escorrem i el col·loquem en una cassola juntament amb l’aigua. Ho cuinem 5 minuts a foc alt. A continuació el tapem i el deixem uns 15 minuts a foc mig. Passat aquest temps apaguem el foc i el deixem reposar durant 10 minuts sense treure la tapa de la cassola. Treure la tapa i passar-lo a una font de pyrex o ceràmica a la que haurem posat un drap de cuina fi, afegim el vinagre d’arròs i el tapem amb el drap (el drap ha de fer com de bossa, és a dir, tot l’arròs ha d’estar tapat amb el drap).
El deixem refredar a temperatura ambient durant un mínim de dues hores.
Donar la forma de triangle i posar un tros d’alga nori o sèsam.
Si voleu posar farciment feu una base plana, poseu el farciment, doneu-li forma de triangle i llavors l’alga nori o el sèsam.
19 comentaris:
Molt bona recepta moni, a mi el sushi, els moris, tot m'encanta!!!! i tot i que a vegades en faig a casa, no es molt habitual, però la teva recepta m'ha agradat molt especialment per la forma de preparar l'arroç. Prenc nota!
Petons
Uixxx volia participar però no arribo. Aquest tipus de sushi m´encanta, a casa som molts fanàtics. Petonets
Aii doncs jo sóc una de les que no m'emociono amb les algues nori... però igualment em sembla una proposta genial per aquest mes!! un petó i feliç finde!!
Aii doncs jo sóc una de les que no m'emociono amb les algues nori... però igualment em sembla una proposta genial per aquest mes!! un petó i feliç finde!!
M'encanta el sushi, a casa hi va haver una temporada que en féiem i agradava a grans i petits. Ara que veig la teva recepta, m'has fet venir ganes de tornar-ne a fer. I provaré la teva recepta, cobrint l'arròs amb el drap (jo "pentinava" l'arròs quan hi afegia el vinagre). Petons.
Si se'ls menja en Nobita no es poden deixar passar! Els ensenyaré a la meva filla peque...fan d'en Doraimon i tots els seus amics! Petons!
Aunque no te entusiasme el alga nori en los anigiris se pone poco =) Te han quedado estupendos, ya se ve que aprendiste muy bien en el taller. ¡como Novita! jjjj
M'encanta el menjar japonés! Em recorda a la serie Doraemon ;) T'han quedat molt bé aquests noris!
Jo també volua participar aquest mes, perquè la proposta era boníssima i amb mil possibilitats! Pero m'ha passat el temps...
Una abraçada!!
Aiii m'encanta el sushi i tot lo japonès!!! la veritat que si que és una fainada fer-los pero prec nota de la teva recepte!
petonets
¡Qué bueno! Me encanta todo la comida japo
Precisament ahir vam fer sushi per sopar a casa! I el preparo molt similar a com ho fas tu. Es tan bo!! Petons!
Una proposta molt exòtica!! Petonets!
oh, quina delícia que has preparat!! i la foto és molt xula, té gràcia!
Doncs per aquí estic, fent un passeig pel teu blog. Ja n'he vist unes quantes fantàstiques....
Encara no m'he atrevit amb el sushi, aviam si amb aquesta recepta li perdo la por.
Muas
Mai m'he atrevit a fer el sushi a casa... hauré d'anar a un d'aquests tallers :)
Moltes gràcies a vosaltres per organitzar cada mes el Memòries, tots l'esperem amb moltes ganes!!!
Palina, a casa hi ha un fan del Doraimon!!!! així que ja saps que fer demà per berenar! jajajajjaja (que va bé per la panxulina) petonets
Que bo i bonica la foto!!
Adoro el sushi y la quinta me viene genial, me encanta ese cambio. Te pilló la receta! Bedso
Bona, fàcil i molt ben presentada!!! bona setmana!
Publica un comentari a l'entrada