Sempre havíem fet mandonguilles bastant tradicionals i ara ja tocava començar a experimentar, aquestes són de tofu i amb uns sabors molt llunyans. Si, ja ho sé, molts dieu que el tofu no té gust, que no us agrada, tasteu aquestes mandonguilles i ja veureu com canvieu d’opinió.
La nata que hem fet servir també és vegetal, de civada que m’agrada molt per cuinar, té molt bona textura i agafa molt bé els gustos de les espècies i condiments.
Aquestes mandonguilles les hem fet per Memòries d’una cuinera però estic convençuda de que repetirem ben aviat.
Moltíssimes gràcies als qui participeu a Memòries i ja ho sabeu, encara esteu a temps d’enviar-nos una recepta de mandonguilles, pot ser una que ja tingueu publicada.
Ingredients:
Per unes 15 mandonguilles
450g de tofu
1 c.p. de garam masala*
25g de crackers
1 rajolí d’oli d’oliva
250ml de nata d’avena (o la de la vostre elecció)
190g de tomàquet triturat o sofregit de tomàquet
Oli vegetal, el nostre de cacauet
Farina
Sal
Garam masala
Arròs basmati
Coriandre fresc
Per unes 15 mandonguilles
450g de tofu
1 c.p. de garam masala*
25g de crackers
1 rajolí d’oli d’oliva
250ml de nata d’avena (o la de la vostre elecció)
190g de tomàquet triturat o sofregit de tomàquet
Oli vegetal, el nostre de cacauet
Farina
Sal
Garam masala
Arròs basmati
Coriandre fresc
* barreja d’espècies: coriandre, comí, canyella, pebre negre, cardamom negre, clau d’olor, pebre de caiena, gingebre, pebre blanc, anís estrellat, llorer, nou moscada i macis.
Preparació:
Treure l’embolcall del tofu i deixar a un colador mentre preparem la resta dels ingredients.
Una vegada ho tenim tot preparat eixugar el tofu amb paper de cuina, tallar a daus i el triturar-lo juntament amb les crackers i una cullerada de postres de garam masala. Afegir un rajolí d’oli, sigueu prudents, més val haver-ne d’afegir, amb poc n’hi ha prou, i rectifiquem de sal si cal. Triturem novament però poc temps, just perquè ens quedi una massa que puguem treballar amb les mans.
Donar forma de mandonguilles, enfarinar i fregir en oli calent fins que estiguin daurades. Retirar i deixar sobre paper absorbent.
A una paella o cassola amb un rajolí d’oli escalfem el tomàquet amb la nata i garam masala al gust, aneu tastant, penseu que pica. Deixar uns cinc minuts a partir de que comencin a sortir bombolles. Afegir les mandonguilles i deixar cinc minuts més.
Servir amb arròs basmati i coriandre fresc.
8 comentaris:
Me les apunto per fer-les!!
Pots estar ben segura que aquestes mandonguilles les prepararem ben aviat a casa, m'aproparé de la botiga de productes naturals per comprar tofu disabte.
Em semblen perfectes pel memòries d'aquest més i molt originals!
Petons,
palmira
Una receta bien sana y deliciosa a la vez¡¡
Bona aportacio
petons
Molt interessant el tema de la nata de civada...jo estic provant amb la d'ametlla i també dóna molt bons resultats! PEtons!
Per mi....tots els ingredients que proposes són novedosos!!! No els conec!!! Hauré de posar remei.....
Petons,
Olga
Ostres, què originals!! els ingredients per mi també són novedosos... però almenys de garam masala en tinc al rebost des de fa poc, haurem de provar-les! un petó!
ahir el Lluc em deia que el tofu era tan bo... no m'estranya! amb les receptes que li prepara la mama!!!! Petonets guapa
Potser sí que serà hora de provar el tofu! Amb garam massala ha d'estar molt bo! A veure si m'animo! Una abraçada!
Publica un comentari a l'entrada