dijous, 5 d’agost del 2010

Compota de poma amb canyella i... ginebra !

La compota de poma ens agrada, ja ha sortit a més d’una recepta, però d’aquesta manera no l’havíem fet mai.

No teníem molt clar com prendre-la i, al final, l’hem menjada sola, com a postres i ha tingut èxit.
No sabíem si menjar-la freda, calenta, tèbia: al final freda i afegint una mica més de canyella en pols.


Al meu pare, que ha vingut a dinar, també li ha agradat i ell no és de coses dolces, però fins i tot ha repetit !





Ingredients:
1 kg de poma (nosaltres golden)
100 g de sucre
2 cullerades de postra de canyella en pols **
50 g de ginebra
50 g de mantega
El suc d’una llimona


** La recepta original diu dues branques de canyella però aquí, a la fi del món, no hi ha botigues i no havia previst fer aquesta recepta tan aviat; així que ho hem substituït per canyella en pols.


Preparació:
Tallar la poma a daus petits. Posar-la al foc amb el suc de la llimona, el sucre i la canyella.
Coure a foc lent fins que la poma estigui ben feta. Afegir la mantega, retirar del foc i afegir la ginebra.

Nosaltres l’hem triturat perquè quedi més fina però això és al gust de qui l’ha de menjar.