dilluns, 2 d’agost del 2010

Forats de Donut?

Després de molts dies sense actualitzar el bloc, ara toca penjar la recepta que tenia pendent del cap de setmana passat. La recepta no la vaig penjar abans perquè vaig estar feliçment ocupada: dilluns passat, el dia 26, va arribar amb una puntualitat britànica l'Àitor, així que la família Bolet ja està complerta.

L'Àitor és el boletet més preciós del món i jo una tieta-titi-padrineta molt i molt feliç.

L'any que ve el dia 26 de juliol serà una gran festa: el sant de l'Aina, l'aniversari del iaio Jaumet i el de l'Àitor !

La Judith no va poder provar aquesta recepta, tot i que n'hi havia guardat per ella, ja que es va posar de part! N'haurem de tornar a fer !

La recepta diu forats de donut però a mi em sembla una mica estrany; en vaig fer dues versions: les de la foto tipus magdalena i unes altres de rodones: si havien de ser forats de donut havien de ser rodons, no? Queda una pasta que se li pot donar forma amb les mans, així que li podeu donar la forma que vulgueu.
Les mesures dels ingredients també són una mica raretes, però va quedar bé.




Ingredients:
2 pomes (nosaltres golden)
345 g de farina
150 g de sucre
2 cullerades petites de llevat químic
½ cullerada petita de sal
76 g de mantega tallada a cubs
1 ou
58 ml de llet


Per al guarniment:
1 cullerada de mantega desfeta
1/3 de cullerada de sucre
1 cullerada de canyella


Preparació:
Pelar les pomes, treure el cor i tallar-les a trossos petits. Reservar.
A un bol, barrejar la farina, el llevat, el sucre i la sal. Afegir la mantega i treballar la barreja amb les mans. Ha de quedar una textura com si fossin molles de pa.
A un altre bol batre l’ou, afegir la llet i barrejar suaument. Afegir les pomes tallades.
Posar la barreja de poma,ou i llet a la barreja de la farina. Barrejar amb una forquilla, ha de quedar una mica enganxós. No afegir més farina.
Donar la forma que es vulgui o bé omplir recipients de magdalenes. Posar al forn, prèviament escalfat a 200º, fins que quedin rossos.

Mentre estan al forn preparem el guarniment: barrejar el sucre amb la canyella.
Quan es treguin del forn es pinten amb la mantega desfeta i es tira la barreja de sucre i canyella.


Es poden menjar tebis: de fora queden cruixents i de dins tovets, ummmmmmmmmm, tota una temptació !



2 comentaris:

Anònim ha dit...

jo els vull probar!!!!!!! ummmmmmmmmm

Judith

Coses de Llàbiro ha dit...

Això està fet !