dilluns, 31 de gener del 2011

Pa especiat amb un toc de xocolata

Un dels aliments que més m'agrada és el pa, sempre m'han dit que sóc molt panarra i és ben cert. M'agrada abans de dinar, amb les postres acompanyat de plàtan o bé amb pa amb oli, sal i xocolata negra. Per acompanyar un bon suquet, fins i tot amb la sopa. Per esperar entre plats, em diuen "no mengis tant de pa que no tindràs gana de dinar" -he de confessar que encara em "renyen" amb el menjar-, i és que si em poseu pa al davant no puc parar de menjar-ne, tant és que no hi hagi res més per menjar!

Doncs bé, vaig veure aquesta recepta i, tot i que la canyella m'agrada molt, després de fer el pastís de Nadal em van quedar ganes de tornar a cuinar alguna cosa amb les cinc espècies. La recepta original porta panses i nous, però jo li vaig posar xocolata. I és que un contrast que també m'agrada molt és el de la xocolata amb espècies. He posat "un toc" de xocolata perquè en vaig posar poca, no va ser premeditat.

El gust d'aquest pa m'ha fet pensar una mica en el tortell de Reis i el meu esmorzar d'avui: pa especiat amb Nutella, m'ha encantat!





Ingredients:
450 g de farina de força
1 cullerada petita de sal
2 cullerades de cinc espècies (o més, al vostre gust)
85 g de sucre
7 g de llevat sec per fer pa
200 ml de llet
50 g de mantega
2 ous
Xocolata especial per a postres
1 rovell d'ou
Aigua



Preparació:
Barrejar la farina, la sal i les espècies en un bol. Afegir el sucre i el llevat.
A una cassola escalfar la llet amb la mantega, quan aquesta estigui desfeta afegir-la a la barreja anterior. Batre els ous i afegir.
Primer treballar-ho amb una cullera de fusta, quan estigui ben barrejat, barrejar-ho en una superfície enfarinada i treballar-ho fins que quedi una massa una mica enganxosa, però que es pugui treballar bé.
Deixar fins que dobli el seu volum.
Treure la massa i donar-li un cop perquè deixi anar l'aire. Tornar-la a treballar uns minuts i ja es pot afegir la xocolata tallada a trossos.
Dividir la massa en tres trossos i passar-la al recipient per anar al forn. Deixar que pugi la massa durant 30 minuts aproximadament o fins que arribi a la part de dalt del motllo.
Escalfar el forn a 180º-200º.
Barrejar el rovell d'ou amb una cullerada d'aigua i pintar el pa.
Passar al forn i deixar coure durant uns 20 minuts (quan comenci a quedar torrat ja es pot tapar la part de dalt, jo vaig tancar el forn de dalt), baixar el forn (160-180º) i esperar que s'acabi de fer. Sabem que està fet quan el girem i, al picar a sota, sona buit.

38 comentaris:

Rosa Ballerina ha dit...

Jo també vull un esmorzar com el teu, jeje. Fa temps que no compro nutella, m'hi has fet pensar i crec que quan vagi a fer la compra en cau un pot jeje.
El pa segur que està boníssim, la combinació d'espècies i xocolata és sempre una delicia.

Petonets!

Judith ha dit...

Moni, ara mateix vinc a esmorzar!!! El pa t'ha quedat fantàstic, se li veu una textura molt esponjosa i si el tinc davant me l'acabaria tot! ah! i confirmo això que ets molt panarra! petonets guapa

Unknown ha dit...

acabo de descobrir el teu bloc i m'encanta... em quedo visitant la teva cuina!

Petons!

Pilar ha dit...

Aquí otra panarra que viene al olor del pan. Tiene una pinta buenísima y la combinación choco y especias me encanta.
¿lo de las fotos es de familia no? ;-)
Besos

Cinta ha dit...

Mmmm...quina bona pinta!

Jordi ha dit...

Quina bona pinta!!!! El farem pels esmorzars!!

Yves ha dit...

M'encanta la combinació de colors de la foto!
I del pa... no l'he provat, però té una pinta... sobretot tal i com dius que l'has menjat per esmorzar!!!

Anònim ha dit...

Nena, quin esmorzar que hem fet avui, eh? No n'ha quedat pas una miqueta, que vinc corrents!!!!
Una abraçada

Gemma ha dit...

M'encanten aquests pans dolços, per esmorzar són els meus preferits. I aquest ha de quedar super gustós, entre les espècies i la xocolata...

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Caram, quin pa!
Va cap el recull de pans.

María ha dit...

A mi también me encanta el pan y esta versión con chocolate me parece que tiene que estar genial, nunca lo he probado así.
Un besazo

Miquel ha dit...

QUEDA MUY BIEN ESTE PAN CON EL CHOCOLATE.
ME GUSTA
PETO
MIQUEL

sole | puragula.wordpress.com ha dit...

¡Entonces yo también soy una panarra! jejej. no conocía esa palabra, de ahora en adelante la voy a decir más seguido... :)

Mayte ha dit...

Te ha quedado un pan estupendo, a mi me fascina!!

Este te ha quedado esponjosito y con ese toque de chocolate que no de indiferente para nada:D

Besiños.

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Quan dius què fem un esmorzar guapetona? Jolin, té una pinta genial, m'encanta la combinació de la xocolata amb les espècies!!
Petonets
Sandra

Ingrid ha dit...

Quin pa més fantàstic!! t'ha quedat genial, de molla super esponjosa i sua....i amb el toc de xoco boníssim. El faré pk jo sempre esmorzo pa amb melmelada amb el cafè!
Petonets i bona setmana

antonia ha dit...

qué buena idea, me encanta esa combinación de especias con chocolate, ¡si que es un buen desayuno!!
besos

sacerdotisadeisis ha dit...

¡Qué sugerente la combinación de chocolate y cinco especias! Me gusta. A ver si este finde que me voy a Madrid me agencio un botecito de esas cinco especias que siempre las veo por ahí pero aquí en Logroño no las he encontrado en ningún sitio. Así que la pondré en mi lista de pendientes. En la foto se ve delicioso.

Un besito,

Sacer

Eva ha dit...

A mi es que el pan me gusta todo, por lo contrario como muy poco (quin remei). En la cocina es mi asignatura pendiente, de momento la tengo suspendida, seguire intentandolo, espero aprovarla pronto. Ese olor...

Eva

el taller de cuina ha dit...

No ho hem pogut resistir!! ja s'està amassant per tenir-lo llest per demà esmorzar ;)

Ernestina Causse ha dit...

Los panes de especias tiene un saber que me fascinan, como los Leberkucen. Me apunto la receta. Gracias

Bon Tiberi ha dit...

Sniff...sniff...que ensumo...pa especiat???amb xocolata???....mmmm...en vull un bon bocí! jo també sóc panara acabada, ja ho has vist...apa, un altre pa a la carpeta de pendents!!!Una abraçada, Paula

Coses de Llàbiro ha dit...

Nee: a casa no en falta mai!;)

Judith: si tardes molt no en quedarà...

Ribereña: moltes gràcies.

Pilar: lo de ser panarra es duro, ja,ja,ja.

Cinta: gràcies guapa.

Jordi: ja veig que no heu pogut esperar. M'he emocionat! Espero que us agradi. Ja m'explicareu!!!

Yves: amb Nutella estava encara més bo.

Gemma: encara en queda, aprofita!;)

Gemma: a mi també m'agrada esmorzar dolç, normalment xocolata...

A peu coix: ja m'explicaràs.

María: yo tampoco había probado el pan con especias pero repetiré.

Miquel: gràcies.

Sole: otra más al grupo!;)

Mayte: la verdad es que ha quedado un pan con un sabor muy original.

Sandra: quan vulguis!

Ingrid: si t'animes m'expliques.

Antonia: mira si me ha gustado que mañana repito!

Sacer: yo sólo las he probado en dulce, tendré que pensar algo en salado.

Eva: jo sóc de les teves, m'agrada tot, bé tot el bo (que hi ha algun pa que sembla goma).

Linda: voy a buscar información!

Paula: va, la propera vegada et guardo un tros si me'n guardes del que fas tu!

Molts petonets i gràcies pels vostres comentaris.

Massitet ha dit...

Aquesta recepta és d'exit assegurat!
La Good Food és una font de pastisoos brutal, amb aquell toc anglés que els fa tant bons.
I les cinc espècies són una passada!!! L'altre dia les vam afegir a un simple cóc ràpid i van donar lloc a una dolç boníssim!!!

Una abraçada, lliberians

Asela Masià ha dit...

Quin pa més bo, amb xocolate i espècies..., simplement deliciós. Una abraçada.

Ana ha dit...

A mi antes no me gustaba el pan, pero ahora no puedo pasar sin el. lo unico que se me esta empezando a notar en mis caderas, jajaj.

Un beso

Unknown ha dit...

Te ha quedado fantástico!!!. un besote

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola Mònica,
un dia tard, com sempre vaig jo, però... t'ha quedat una mica o ja l'has repertit entre tots els teus seguidors? Un pa especiat especialment fet per un bon esmorzar! En prenc nota maca! Petonets,

BAKING COLOURS ha dit...

llegue al blog por el HEMC y me encontre con este pan igual de delicioso que tu sopa!. Me encantan las fotos, dan ganas de comerse la receta que tuvo la suerte de ser retratada. Buenisimo tu trabajo, besos desde argentina

Marina ha dit...

Com untaria jo aquest pa...! Quina pintassa! A veure si m'hi poso amb això de fer pa, que no hi ha manera! Haha
Petons!

Alba ha dit...

Xocolata i espècies...quina combinació més original, segur que està boníssim!
i...en serio menges pa amb les postres? jajaja!! sí que ets panarra sí!!

Molts petonets!! :)

Seda de Zanahoria ha dit...

Madre mia como se entere mi peque de este invento!!!

Ya no hay solucion...ya lo ha visto...jejeje, increible

Bss.Cris.

Anònim ha dit...

Jo també sóc una adicta al pa. La teva recepta m'ha recordat els berenars de pa amb xocolata de petita, eren els millors. El toc de les espècies hi va de perles.

Com Gat i Gos ha dit...

Molt bona pinta!!! L'original amb npus i panses també deu ser molt bo!!
Petons

Unknown ha dit...

Ohhhhhh Mònica!!! jo també soc molt PANARRA!!! i aquest m'el menjaria en un tres i no res!, té una pinta estupendaaa...
i la foto GENIAL!!!!... com sempre! ;)
Petonets

Silvia ha dit...

El pan es tan estupendo como tu blog.Acabo de dar con el y me quedo.te felicito.

Un saludo

Coses de Llàbiro ha dit...

Massitet: un gran descobriment això de les 5 espècies!;)

Asela: moltes gràcies.

Ana: si, pero es que está tan bueno!;)

Anna: gracias.

Eri: així canvio una mica el pa de l'esmorzar.


Baking C: muchísimas gracias y bienvenida.

Marina: quan comences ja no pots parar!

Alba: totalment en serio!:D

Cris: pues ya sabes que toca!;)

Elisabet: encara en menjo sovint.:)

GiG: s'haurà de fer l'altra versió, quin vici!

Tast: gràcies maca!

Silvia: muchas gracias, hasta pronto.

Moltíssimes gràcies pels vostres comentaris.

Alfons ha dit...

aquest pa és tota una simfonia d'aromes .... segur que deliciós
Una abarçada