Aquest mes al Memòries d’una cuinera us proposàvem canapès. Aquestes preparacions sembla que estan una mica oblidades a les nostres celebracions però a molts ens recordaran la nostra infantessa, oi? Són una molt bona opció per a sopars informals, celebracions, i en aquestes dates que estem ens poden anar molt i molt bé.
Si hagués de dir els dos ingredients que més en fan pensar amb els canapès diria la mantega i l’ou filat i per això una de les meves propostes porta aquest últim ingredient.
Com sempre moltes gràcies als qui heu participat al Memòries, segur que tindrem molt bones idees per triar.
Ens tornem a llegir l’any que ve, que acabeu de passar unes bones festes, molt feliç 2013!
Canapè de tomàquets secs i avellanes de Reus.
Ingredients:
80g de tomàquets secs
75g d’avellanes de Reus, torrades
30g de formatge parmesà ratllat
Si hagués de dir els dos ingredients que més en fan pensar amb els canapès diria la mantega i l’ou filat i per això una de les meves propostes porta aquest últim ingredient.
Com sempre moltes gràcies als qui heu participat al Memòries, segur que tindrem molt bones idees per triar.
Ens tornem a llegir l’any que ve, que acabeu de passar unes bones festes, molt feliç 2013!
Canapè de tomàquets secs i avellanes de Reus.
Ingredients:
80g de tomàquets secs
75g d’avellanes de Reus, torrades
30g de formatge parmesà ratllat
Vi blanc
Oli d’oliva
Sal
Oli d’oliva
Sal
Ou filat
Torrades de pa
Canapè (picant) de melmelada de tomàquet amb chilpotles adobats i crema de formatge.
240g de tomàquet natural ratllat*
120g de sucre
30g de pasta de xilis chilpotles adobats**
Oli d’oliva
Vinagre
Sal
Crema de formatge
Torrades de pa
Torrades de pa
Canapè (picant) de melmelada de tomàquet amb chilpotles adobats i crema de formatge.
240g de tomàquet natural ratllat*
120g de sucre
30g de pasta de xilis chilpotles adobats**
Oli d’oliva
Vinagre
Sal
Crema de formatge
Torrades de pa
* vaig fer servir el que venen fresc als supermercats, el podeu trobar a la secció de verdures refrigerades.
** el “suc” que queda a la llauna, sense els xilis sencers i sense llavors.
Preparació:
Canapè de tomàquets i avellanes.
Hidratar els tomàquets en el vi blanc, posar prou quantitat per cobrir-los i deixar-los un mínim de dues hores.
A un robot de cuina o minipimer triturar els tomàquets hidratats, les avellanes i el formatge. Afegir oli d’oliva, unes cullerades del vi d’hidratar els tomàquets (el vi que queda el podeu aprofitar per fer un guisat) i sal al gust, tingueu en compte que el formatge ja és salat.
Presentar el canapè amb una mica de la preparació anterior i guarnir amb ou filat.
Canapè de melmelada i formatge.
A una cassola posar el tomàquet, el sucre, els xilis, un rajolí d’oli d’oliva, un rajolí de vinagre i sal al gust i deixar fins que ens quedi a punt de melmelada.
Servir una torrada amb la crema de formatge i una cullerada de la melmelada.
** el “suc” que queda a la llauna, sense els xilis sencers i sense llavors.
Preparació:
Canapè de tomàquets i avellanes.
Hidratar els tomàquets en el vi blanc, posar prou quantitat per cobrir-los i deixar-los un mínim de dues hores.
A un robot de cuina o minipimer triturar els tomàquets hidratats, les avellanes i el formatge. Afegir oli d’oliva, unes cullerades del vi d’hidratar els tomàquets (el vi que queda el podeu aprofitar per fer un guisat) i sal al gust, tingueu en compte que el formatge ja és salat.
Presentar el canapè amb una mica de la preparació anterior i guarnir amb ou filat.
Canapè de melmelada i formatge.
A una cassola posar el tomàquet, el sucre, els xilis, un rajolí d’oli d’oliva, un rajolí de vinagre i sal al gust i deixar fins que ens quedi a punt de melmelada.
Servir una torrada amb la crema de formatge i una cullerada de la melmelada.
27 comentaris:
Unes propostes sensacionals, les vull tastar totes.
Que acabeu de passar unes bones festes i que el 2013 sigui ple de felicitat a Llàbiro.
Un petonàs
Molt bons canapés.. originals i gustosos.. Molt bones festes i prosper 2013. Petons,
Apetitosos de veritat, jo tampoc sabria quin triar!
Una abraçada
Jo em faria un de cada! Marta
totes dues propostes em semblen originals, molt gustoses i vistoses! La combuinació de sabors es sorprenent i molt bona!
genials els dos canapés Monica!! bons i molt vistosos!! ja tindrem un bon recull de canapés per l'àpat que faci falta!! un petonàs i bona entrada d'any 2013!!
Los picantes me han conquistado, seguro que encantan en casa!
Besos
Però quins canapès més professionals!! de veritat que sembla cuina d'autor!!! M'encanten!
Feliç entrada d'any!
M'has donat una bona idea: recordar l'any vinent de visitar les Memòries d'aquest mes i veure les diferents propostes. Les teves molt bones.
Un feliç 2013!
Nani
MOlt bona proposta...Jo li trauria el picant del segon canapè i llestos...Bona entrada al 2013.
Brutals! Em quedo amb els picants! Un peto i feliç 2013!
me gustan y los encuentro originales y bien buenos
Bon Any Nou
peto
wuauuu!! quina canapés de luxe!! que tingueu una bona entrada d'any!
petonets
Ñam ñam :D
Feliz, feliz 2013!!!!
Nos vemos a la vuelta :)
Molt bona idea utilitzar crackers, m'agrada! l'ou filat sempre m'ha semblat super festiu.
Molt bona pinta!
Bon any!
Que bons!!! Quines ganes d'agafar-ne un!!! Jo no faig mai canapès, i no ser perquè, però són una bona manera de fer un bon entrant de festa. Moltes gràcies, Moni, i que tinguis un bon cap d'any i el 2013 sigui fantàstic!
Feliç 2013!!!! Espero que el nou any us porti moltíssims somriures y desitjos complerts y que sigui mil vegades millor que el 2012 :P.
Els canapés, moníssims i mira que no em solen fer massa el pes, jeje. Crec que et copiaré aquesta nit si trobo els ingredients que aquesta tarda crec que molts llocs tanquen.
Petonets!!!
Quins canapes més originals i més bons!!
Et voliem desitjar un bon any!!
ptns!!
Hola sister!!! ;) haig de dir que no se amb quin em quedo!! estaven bonísssssssssims!!!! ets the best. Mols petonets guapi i fins demà!!!! jijijiji
M'agrada molt la foto! I els canapès també em van semblar exquisits!
Aquests canapès segur que han triomfat, jo ja m'imagino allà a la taula menjant els canapès dels dos gustos.
Molt Bon Nadal a tothom.
Genial! Amb ganes de fer la mermelada de tomàquet que em xifla!!!!
Venint de la super Moni que sempre fa barreges explosives, aquests canapès han de ser una delícia! Ole tu!
Petonets
Sandra
Una idea estupenda no sólo para Navidades, feliz año!
Uns canapès molt originals. M'encanten sobretot els picants!!
petonets
Com que ja sa passat el Nadal, els hauré de fer per a un altra ocassió. M´han agradat molt.
Petons
muy, muy, muy bonitos estos canapes. y super festivos.
Publica un comentari a l'entrada