La Recepta del 15 s’acomiada de nosaltres i aquesta vegada tampoc podíem fallar. Des de que va començar crec que no hem fallat mai, ja formava part de la nostra rutina mensual.
El dia 15 era sinònim de publicar una recepta, de pensar noves idees, descobrir noves preparacions, atrevir-nos amb ingredients que no havíem tastat o fins i tot ens han acabat agradant ingredients que abans no eren molt del nostre gust.
Si us decidiu a tornar amb aquesta proposta, o amb una altra, aquí us estarem esperant!;)
El dia 15 era sinònim de publicar una recepta, de pensar noves idees, descobrir noves preparacions, atrevir-nos amb ingredients que no havíem tastat o fins i tot ens han acabat agradant ingredients que abans no eren molt del nostre gust.
Si us decidiu a tornar amb aquesta proposta, o amb una altra, aquí us estarem esperant!;)
Ingredients:
Per a les pipes garrapinyades:
1 mida de pipes crues
1 mida de sucre
1 mida d’aigua mineral
Per a les pipes garrapinyades:
1 mida de pipes crues
1 mida de sucre
1 mida d’aigua mineral
Per a la crema d’espàrrecs:
Per cada 125g de iogurt:
5 espàrrecs verds
60g de mató
Oli d’oliva
Sal
Crema de balsàmic
Preparació:
Per a les pipes:
A una paella hi posem les pipes, el sucre i l’aigua i ho deixem al foc, remenant sovint amb un estri de fusta, fins que l’aigua s’evapori.
Retirar del foc i deixar refredar sobre un paper sulfuritzat.
Per a la crema d’espàrrecs:
Posar al foc una olla amb aigua, quan bulli hi tirem els espàrrecs verds i els deixem cinc minuts des de que torni a arrencar el bull. Treure’ls del foc i escórrer l’excés de líquid sobre un colador.
Si feu servir un iogurt normal, com nosaltres, us quedarà una textura més líquida:
Triturar els espàrrecs amb el iogurt, un raig d’oli i una mica de sal fins que tingui la textura que volem (els espàrrecs més o menys triturats).
Si feu servir un iogurt grec:
Agafar la meitat del iogurt i fer com el procés anterior i incorporar aquesta barreja a la resta del iogurt i barrejar amb una forquilla.
Amb una forquilla desfem el mató i li afegim una mica de sal.
A un got posem una base de mató, un rajolí de crema de balsàmic i la crema.
Deixar a la nevera fins al moment de servir.
Servir amb les pipes garrapinyades.
5 espàrrecs verds
60g de mató
Oli d’oliva
Sal
Crema de balsàmic
Preparació:
Per a les pipes:
A una paella hi posem les pipes, el sucre i l’aigua i ho deixem al foc, remenant sovint amb un estri de fusta, fins que l’aigua s’evapori.
Retirar del foc i deixar refredar sobre un paper sulfuritzat.
Per a la crema d’espàrrecs:
Posar al foc una olla amb aigua, quan bulli hi tirem els espàrrecs verds i els deixem cinc minuts des de que torni a arrencar el bull. Treure’ls del foc i escórrer l’excés de líquid sobre un colador.
Si feu servir un iogurt normal, com nosaltres, us quedarà una textura més líquida:
Triturar els espàrrecs amb el iogurt, un raig d’oli i una mica de sal fins que tingui la textura que volem (els espàrrecs més o menys triturats).
Si feu servir un iogurt grec:
Agafar la meitat del iogurt i fer com el procés anterior i incorporar aquesta barreja a la resta del iogurt i barrejar amb una forquilla.
Amb una forquilla desfem el mató i li afegim una mica de sal.
A un got posem una base de mató, un rajolí de crema de balsàmic i la crema.
Deixar a la nevera fins al moment de servir.
Servir amb les pipes garrapinyades.
28 comentaris:
No carinyo, tu no has fallat MAI! Encara recordo la teva primera participació... els calamars arrebossats amb panko! jajaja Amb la boca oberta em vaig quedar! :P Ets una crac, genial com aquesta cremeta!
Moltes gràcies per participar guapa!
Petonets
Sandra
Una delicia...que ganas de probar y esa luz de tus fotografias me fascina!!!
Yo para variar llegaré tardecito este mes pero los acompañaré en esta despedida momentánea.
Un beso enorme...
Deliciosa! la propera vull probar lo del iogurt i lo del mató, no he posat mai i m´agraden molt!!! Petonets maca!
tindrem aquest aperitiu per Nadal???? m'acabo de fer fan de les pipes!!!!!! molts petonets sister
Quin bon xupito per fer l'últim brindis amb els fogons de la bordeta i xocolata desfeta... m'ha encantat!
Mai he probat de fer una crema amb iogurt! I el toc de les pipes garrapinyades es brutal! Un peto
Una crema presentada en format "xupito" queda molt elegant. I el toc de les pipes m'encanta!
Quina presentació més xula!!! això de pasar-hi iogurt s'haurà de provar!!!
carai quin platàs!!! la crema amb el iogurt i el mató em té ben encuriosida, però les pipes ja....són lo más!! ajaja apuntadissim! petons
Hem coïncidit amb els gotets aquest més.
Preciosos i el toc cruxent dolç de les pipes déu ser una meravella, això ho hauré de probar ben aviat.
Petonets,
Palmira
Boníssima!!! Un aperitiu lleugeret per a aquestes festes!
molt bona aportacio y queda genial asi en gotet
peto
Fantàstic com sempre!! M'agrada la presentació amb aquests gotets.
Quina recepta més xula! la vull provar!!
També em quedo amb les pipes garrapinyades!
ptns!!
Ostres! pipes garrapinyades!! uns gots molt originals!
Les pipes garrapinyades m'han arribat al cor!!!! i això de les cremetes en got m'encanta ;-)
qué buena receta para despedir a nuestros amigos. Da gusto venir a tu cocina, cocinas tan sano que da gusto.
Besos
El punto de las pipas me ha encantado!! bss
Aquests "gotets" o "xupitos" son súper resultons!!!
Si tu no has fallat mai al 15 també et mereixes un reconeixement!!!
crema d'espàrrecs verds??? mmmmm... en faria una cullerada encantada! la veritat és que si que es trobarà a faltar la recepta del 15!
petonets
¿La crema de balsámico es Módena? supongo que si, curioso contraste la cremosidad de los lácteos con el punto ácido, esto ahí que probarlo :)
Un besote!!!!
Pipes garrapinyades, m'agafen ganes de fer-les ja! Les vaig tastar a la Fira del bolet i eren molt bones. Les has usat molt bé!
Nani
M'encanta!!! Trobarem a faltar la recepta del 15, espero que amb el temps la tornem a tenir aquí, encara que sigui de forma casual, de tan en tan.
Una abraçada, guapa!
Que ricura, me parece elegante e ideal para estas fiestas, un entrante magnífico.
Te deseo muy felices fiestas en compañía de los que más quieres y una estupendo próximo año en el que espero nos sigamos viendo entre fogones.
un besazo enorme
Qué original esta crema de espárragos con yogur y mató, la textura debe ser estupenda y con esas pipas caramelizadas....éxito seguro! un beso
me gusta mucho la receta me la llevo. Feliz navidad.
Se ve buenissima la crema...
Felices Fiestas, a ti y todos los tuyos.
¡¡Feliz Navidad!! Besitos
Qué bueno tiene de estar. Lo probare, La presentación es genial. Con tu permiso me quedo por aquí para poder seguir tus recetas. Besos
Publica un comentari a l'entrada