Finalment, avui us puc portar el meu pastís “sense”. Dic "finalment" perquè he anat fent variacions fins que he trobat la que més m’agrada de textura i de sabor. És un pastís molt esponjós, encara que d’entrada pugui semblar el contrari, i que no és gens sec, justament és tot el revés.
És ideal per a persones amb intoleràncies, o les que volen reduir el colesterol a les seves dietes o les que simplement els hi ve de gust un pastís més lleuger. A casa ens agrada a tots i ja s’ha convertit en el nostre pastís de capçalera.
La nata que porta també és vegetal, és la Ambiante de la casa Puratos, ens va agradar molt el gust i la textura. Amb un envàs pots fer moltes preparacions i la que us sobri la podeu congelar. Nosaltres ho hem fet i al descongelar-la recupera la textura i és igual de fàcil treballar amb ella. L’envàs ja ho diu, però aquestes coses millor si les comproves tu mateix... El que sí que s’ha de tenir en compte és que ha d’estar 12 h en fred abans de muntar-la.
Voldria aclarir que el pot de nata l’he comprat, us el recomano perquè ens ha agradat.
El “tapete” que surt a la foto me l’ha fet la Rita, la mare d’una amiga, moltes gràcies!
Ingredients per a 4 persones:**
175 g de farina *
3 c.p. de Royal
70 g d’oli de gira-sol
60 g de sucre integral de canya*
1 c.s. de mel
Buttermilk:
150 ml de llet de soja*
2 c.s. de suc de llimona* (natural)
** El pastís de la foto està fet amb les quantitats doblades
* Eco
c.p.: culleres de postres
c.s.: cullerada sopera
Cobertura de xocolata:
Nata vegetal (que es pugui muntar)
Xocolata de postres negra
La proporció que vaig fer jo va ser el doble de nata que de xocolata.
Preparació:
A un bol, posar la llet de soja amb el suc de llimona i deixar reposar uns 15 minuts.
Escalfar el forn a 180º.
Tamisar la farina amb el llevat. Afegir el sucre, la mel, l’oli de gira-sol i el buttermilk. Barrejar amb les barnilles elèctriques fins que quedi una massa fina.
Passar al motllo i deixar al forn fins que estigui fet (quan surti el punxó net).
Posar a escalfar la nata a un cassó, afegir la xocolata i remenar fins que s’hagi desfet. Com que la nostra s’havia de muntar en fred, la vaig deixar una estona al congelador i després la vaig muntar.
Ja podem muntar el pastís com més ens agradi.
23 comentaris:
oh! en prenc nota. M'agraden molt els pastissos però ja se sap que no se'n poden menjar cada dia si volem conservar la línia. El tapete és una cucada!! En tinc de la meva iaia, i sempre són una delícia, mirar-los i veure la feinada que hi ha... petons!
Molta creativitat amb les receptes quan es diagnostiquen intoleràncies i aquest pastís em sembla perfecte y apte per molta gent.
I amb nataa i xocolata segur que agradaria a moltes persones també :o)
Petonets,
Palmira
Sempre em quedo maravellada de com queden sense làctics ni ous d´esponjosos oi? Bon pastis! Petonet
genial!!!! saps, a vegades no tinc ous a casa (visc sola i no consumeixo molt ou), i sempre faig servir llet de soja, així que ja veus, és el pastís ideal per mi!! m'encanta!!! ara haure de canviar el farcit però, perque ja saps que la xocolata no és el meu fort i no gasto nata vegetal. Faré servir mermelada! jajaj alguna cosa m'inventaré segur!! un petonàs guapa i gràcies per, finalment, presentar-nos aquesta maravella!
No sabia que hi havia nata vegetal que es podia muntar... va molt bé saber-ho!
La pinta és sensacional, i de gust segur que també molt bo.
¿Sabes que nunca he probado a montar la nata vegetal? y ahora ya no sé por donde seguir, me encanta el tapete, me encanta el bizcocho, me encanta que hayas comprado la nata vegetal, vamos que me encantas tu!!!!
muy bien Monica te ha quedado bien bueno y esponjoso y húmedo se ve claramente en la foto.Una buena receta que mucho te agradecerán
peto
He quedat al.lucinada no pensava que la nata vegetal es podia muntar!!!!
Ningú diria que aquest pastís, no porta ous ni lactics, ideal per tothom, intolerant i tolerant, perquè es veu molt esponjós.
Petonets
Doncs te molt bona pinta, jo no he probat mai de fer-ne sense ous ni llet, sobretot perquè no puc amb la llet de soja... l'he probat algunes vegades, natural i amb gut a vainilla i és que no puc, te un gust especial que em desagrada molt.
M'ha agradat molt la foto, els colors i la llum li donen un toc molt interessant.
petonets!!
excelente, para darse un gusto sin culpas :)
S´han de provar tot tipus de fórmules. Mirem per la línia però altres persones miren per la salut. Molt bona aportació, Mònica.
està bonísssssssim!!! el teu fillol encara es llepa els dits de recordar-l'ho! jajajajajjaja. Quin tapete més xulo, sembla de la iaia!!! ;) petonets
Traspassa la pantalla que es molt esponjós i suau... i el tapete una joia... petonsss,
Pues una recepta ja ben comprobada per tu, no em quedara més remei que copiar-te-la!!
Hmmmmmm! Molt bona pinta!!! M'agrada la llum q entra a la foto.... Felicitats!
Moni, doncs aquest pastís per ser sense, té molt bona pinta... que encara no he esmorzat!!!!
feliç cap de setmana
petonets
Eres nuestra "chica alternativa" favorita ;)
Me encanta tu bizcocho, los ingredientes, lo esponjoso que se ve y la foto
Besos
Un molt bon pastís. També compro nata vegetal, i m'agrada molt posar-la a les cremes de verdures perquè no és tan dolça.
Bon cap de setmana,
Nani
Doncs nena, fa una pinta de ser flonjo i boníssim... a veure si algun dia m'hi animo, que de vegades deixo de fer pastissos per no passar-me!
Petonets crack
Sandra
Me encanta tu receta alternativa, una delicia!
Una proposta molt interesant, sobretot perque serveix per fer feliços a les persones uqe tenen alguna intolerancia...perque de ben segur aquest pastís els satisfarà!!!!! I als altres ens semblarà bo igual!!!!
Ostres, quina bona pinta que té!
Jo fa un temps que provo receptes de magdalenes vegane si em sorpren molt com de bé queden!
M'apunto la teva proposta!!
Merci!
Si és que ets un crack...pastís sense làctics i sense ou, truita sense ou, batut sense batre (i tot el que ara no em ve al cap)!! En dues paraules: olé tu!!
Té pinta de ser molt esponjós!!
Publica un comentari a l'entrada