Aquests són uns panets ideals per petits i grans, són molt tovets i es poden menjar amb dolç o salat tot i que quan els repeteixi crec que hi posaré menys sucre. És un pa molt fàcil de fer i que té l’èxit assegurat, n’hem fet més d’una vegada i us asseguro que volen.
La recepta del pa en realitat és la dels Hot cross buns però ens hem estalviat la creu, les espècies i les panses.
Ingredients:
680g de farina de força*
30g de llevat fresc de forner (o 14g d’instantani)
10g de sal*
100g de panela* (o sucre moré)
80g de margarina vegetal* (sense greixos hidrogenats) (2)
1 ou*
175ml de llet*
175ml d’aigua
*Eco
Si ho preferiu podeu fer servir mantega pomada
Tant l’aigua com la llet han de ser tèbies o com a mínim temperatura ambient
Preparació:
A un bol barrejar el primer grup d’ingredients amb una espàtula o estri de fusta.
Barrejar l’aigua amb la llet i incorporar-la a la preparació anterior. No afegir el líquid tot de cop, s’ha d’anar fent segons demani la massa.
Quan estigui la massa preparada passar-la a una superfície enfarinada i treballar durant uns 15 minuts aproximadament. Passar a un recipient enfarinat i deixar fins que dobli el seu volum, amb una hora n’hi ha prou.
Treure la massa, desgasificar (treure l’aire aixafant-la amb la mà) i treballar. Partir la massa per la meitat i anar fent meitats –de les meitats- fins que ens quedin de la mida que volem. Donar la forma que ens agradi i passar a la safata coberta amb paper sulfuritzat, cobrir amb un drap i deixar reposar fins que dobli el seu volum.
Escalfar el forn a 210º i deixar els panets fins que estiguin daurats, tardaran 15 minuts aproximadament però millor anar controlant.
Treure del forn i deixar refredar sobre una reixa metàl·lica.
Font de la recepta: The Fabulous Baker Brothers
33 comentaris:
El pa dolcet és deliciós, i aquests teus panets fan moooolt de goig!!!
Nyam, nyam!! Ets la reina dels panets! Demà he d'anar al Veritas i comprarem tots aquests xarops que fas servir tu :P
Petons
Sandra
És tot un gust poder menjar pa acabat de fer. Jo en soc una verdadera fan del pa cassolà i aquets panets, la veritat, és que fan molt bona pinta. Petons.
És tot un gust poder menjar pa acabat de fer. Jo en soc una verdadera fan del pa cassolà i aquets panets, la veritat, és que fan molt bona pinta. Petons.
M'ho apunto que soc molt de fer pa a casa! Us ha quedat genial. Petons!
genial Monica unos panets deliciosos y bien buenos¡¡
peto
Quina molla que té! Ha d'estar molt bo. Aquests dies em falta temps, sinó els faria.
Bona setmana,
Nani
Ep! Qui ha fet el mos?!!! Sense tenr-me en compte?? Aiaiaiiiii jo em vull!
Pues si, la receta parece muy fácil. A ver si me animo, que tienen una pinta estupenda. Besitos.
tenen molt bona pinta,els haurem de provar de fer, i no semblem massa difícils de fer!
Es veuen súper esponjosos ummmm. Quina innovació això dels hot cross sense la cross ni res je je je. Han quedat fabulosos!
tu estalviat el que vulguis, que el resultat és espectacular!!! Volem berenar a Llàbiro ja!!!! ;P
mmm quina pintassa!!! Es veuen d'allò més flonjos i acabats de fer han de ser una exquisitesa.
Mai he provat la panela, de fet ho he hagut de buscar al google per saber què era, sempre es pot apendre alguna cosa nova.
Petonets!!
M'encanten aquests panets de llet una mica dolços... t'han quedat super flonjos!
Semblen fàcils, sí! Avui els provaré, a veure què! Petonets!
Oh, que esponjosos es veuen!! petons!
Ja pots estalviar-te el que vulguis, que fan una pinta boníssima!!
PEtons!
Quina pinta que tenen aquests panets!!! Tan flonjos... mmmm...
M'agradaria donar-te un consell per a millorar encara mes el sabor, i es utilitzar menys llevat. Trobo que 30 gr es moltissim!!! Potser amb la meitat ja faries... tot i que els temps de fermentacio seran mes grans, pero t'asseguro que trobaras un gust mes autentic...
Espero que no et sapiga greu el consell...
Un petonas
Que pinta tienen Moni!!!! a ti se te da mucho mejor que a mi el pan, te lo aseguro ¡que miga más rica se ve!!!
Hola !!!m'encanten aquets panets , encantada de trobarte, ens veiemmmmm
Mònica unos señores panes. No me importaría probarlo, aunque para no abusar si quieres yo pongo el jamón ;)
Besos
Que bons Mònica! es veuen deliciosos!
petonets xxx
Jajajaja...Mon, me encanta todo lo que le quitaste {las pasas no son lo mío}, pero me gusta mucho más tu resultado, están de vicio!
Un besote.
Quin panet més bo per fer un bon esmorzar!
PTNTS
Dolça
Tenen una pinta immillorable!!! m'agraden molt, però jo continuu amb la panificadora. Falta temps per tot, jeje!
Petons!
OHHHHHHHHH...aquests panets han de ser la bombaaaa!! No m'estranya que no durin gens :)
Petunets
Eva
M'agrada el teu blog Mònica, per això he volgut donar-te un premi. Si entres al meu blog (http://e-cuina.blogspot.com.es) en veuràs els detalls.
Una abraçada!
Marta
Me voy a animar con esta receta, la panela me encanta!
Home amb la pinta que fan, no tinc cap dubte que són boníssims i que deuen volar!!
petonets
Bon dia!! he fet els teus panets i han sortit boníssims! Gràcies per compartir la recepta. La repetiré!
http://tapatdetapes.blogspot.com.es/2013/05/panets-amb-pernil-dolc-i-formatge.html
Quina pinta més bona, t'hen quedat perfectes!
petons
Noia, ja fa una estoneta que passejo pel teu bloc i em quedo!! ;)
Aquest panets han de ser molt bons! No els he fet mai però conec el llibre: genial!!
Una abraçada
Quina pinta!!! M'encanten aquests panets tipus brioix. Sempre en tinc de congelats. Els propers provarem aquests teus....
Petonets bonica :-)
Publica un comentari a l'entrada