A Memòries d’una cuinera us hem proposat fer patates farcides. Les patates són un aliment que té un gust molt neutre i que, per tant, té moltíssimes possibilitats. A casa ens hem decidit per fer unes patates farcides, però en forma de bomba, que feia temps que no en menjàvem.
Per les quantitats que us dono, en surten unes 9 o 10 de mida normal, però no les vam fer totes, en vam fer només 8 i amb la resta vam preparar unes boletes de patata, que poden servir com a acompanyament d’un plat.
Tot i que a la foto no es veu, també les vam acompanyar de maionesa.
Per les quantitats que us dono, en surten unes 9 o 10 de mida normal, però no les vam fer totes, en vam fer només 8 i amb la resta vam preparar unes boletes de patata, que poden servir com a acompanyament d’un plat.
Tot i que a la foto no es veu, també les vam acompanyar de maionesa.
Com sempre, moltíssimes gràcies als qui participeu a Memòries d’una cuinera, ens veiem el dia 1, esperem ser puntuals aquesta vegada, amb el recull de receptes.
Ingredients:
1kg de patates
1 porro gran
Pinyons
Oli d’oliva
Sal
Pebre
Vi blanc
Ou
Panko
Per a la salsa d’acompanyament:
Maiones (millor si és casolana)
Salsa de tomàquet (que no sigui molt líquida)
Xili chipotle
Oli d’oliva
Preparació:
Rentar, pelar les patates, tallar-les a trossos grans i bullir fins que estiguin fetes.
Escórrer. Quan s’hagin refredat una mica fer-ne puré (nosaltres el vam fer amb una mà de morter per anar més ràpid, però amb una forquilla també va bé).
Tallar la part verda del porro, rentar i tallar a rodanxes ben fines. Fregir a una paella amb oli d’oliva calent. Quan comenci a agafar color, salpebrar i afegir els pinyons. Quan es comencin a daurar, tirar-hi vi blanc, pujar el foc i deixar un parell de minuts per a què s’evapori l’alcohol. Reservar.
Al got del minipimer, barrejar la salsa de tomàquet amb el chipotle i una mica d’oli d’oliva. Reservar.
Agafar una part del puré, aixafar-la sobre la mà. Al centre, posar-hi el farciment i portar els costats fins al mig. Acabar de donar la forma de rodona, que no quedi cap forat, passar per ou i pel panko.
Fregir en abundant oli d’oliva calent, retirar i deixar sobre paper absorbent.
Servir amb la maionesa i la salsa picant.
Xili chipotle
Oli d’oliva
Preparació:
Rentar, pelar les patates, tallar-les a trossos grans i bullir fins que estiguin fetes.
Escórrer. Quan s’hagin refredat una mica fer-ne puré (nosaltres el vam fer amb una mà de morter per anar més ràpid, però amb una forquilla també va bé).
Tallar la part verda del porro, rentar i tallar a rodanxes ben fines. Fregir a una paella amb oli d’oliva calent. Quan comenci a agafar color, salpebrar i afegir els pinyons. Quan es comencin a daurar, tirar-hi vi blanc, pujar el foc i deixar un parell de minuts per a què s’evapori l’alcohol. Reservar.
Al got del minipimer, barrejar la salsa de tomàquet amb el chipotle i una mica d’oli d’oliva. Reservar.
Agafar una part del puré, aixafar-la sobre la mà. Al centre, posar-hi el farciment i portar els costats fins al mig. Acabar de donar la forma de rodona, que no quedi cap forat, passar per ou i pel panko.
Fregir en abundant oli d’oliva calent, retirar i deixar sobre paper absorbent.
Servir amb la maionesa i la salsa picant.
27 comentaris:
Essa batata além de linda deve ter ficado uma delicia.
Gostei da receita
Boa semana
bj
Que rodonetes i que cuques t'han quedat. Segur que estaven per llepar-se els dits!!
quin bon recull que fareu aquest més, estic dessitjant veure'l ;)
Petonets guapa
Què xules que t'han quedat!! i amb aquest farciment boníssimes!! un petó!
Rodones, no gaire grans, amb pinta de cruixents... t'han quedat genials, una proposta excelent per al Memòries!
Petons!
unas bombas bien buenas y crujientes y con esta salsita le va fabula
Bona setmana
peto
Unes bombes explosives...ara mateix estic a la cuina preparant la proposta per enviar-vos-la demà! Espero arribar a temps!
Unes bombes diferents, genial el toc dels pinyons. I l'arrebossat amb panko les acaba d'arrodonir. M'agrada. Petons.
Recuerdo un sitio donde las tomaba hace años...qué recuerdos!
Besos
Que bones i precioses!
Qué bones aquestes patates arrabossades...i farcides...dues coses bones!!!!
Molt bona proposta!!!!! S'han de probar!
D'oncs es veritat que aixi també son farcides i ben bones. petons
Una explosió de sabors :) Petonets!
Una foto molt xula! Sembla com si la salsa es mengés la patata!
Quina proposta més bona i original pel repte d'aquest mes... cruixents per fora, suaus per dins amb la salsa picant i el suau de la maionesa, ets una artista de les patates farcides!
Quina gana (i això que acabo d'esmorzar!!!)
Petonets,
Palmira
oohh nena porro i salsa picant!! m'encnata!! ara nomes faltava una foto amb la patata oberta per salivar encara mes! jeej petons
Una tapeo sense bomba...no és un tapeo! I per postres...amb pinyons! Olé!
M'encanten els arrebossats amb panko, a més de quedar vistosos, queden súper cruixents! Molters gràcies per estes propostes tan xules, ens feu pensar cada mes! que ens portareu el dia 5?? Marta
Saps que no he fet mai unes bombes de patata a casa? Ara amb aquesta recepta ja no tinc excusa, je je je... a més, m'encanta el porro!
Jo tampoc he fet mai bombes de patata però veient aquestes no trigaré, quina pinta!!
M'encanten les bombes!!! Era una de les propostes que tenia pensat fer, però al final no he pogut. Fins el mes següent... però sempre les he menjat amb farcit de carn i aquestes deuen estar espectaculars també! que bo! petons
uau!! això si que és una bomba!! rodona i cruxent ben amanida ...espectacular
Senzillament exquisida. Entra per la vista i segur que no decep el paladar!
Que ricas Moni!!! Me encantan!!! Me recuerdan a unas croquetas que preparaba mi padre =)
Feliz fin de semana!!!!
Ohhh, hacía mucho que no veía bombas!! Estás tienen que estar de muerte, y la salsita ya ni te cuento
Ñam, ñam!!!
Petonets
parece deliciosa a receita:) nunca tinha vindo ca, ja sou seguidora, boa semana
De loq ue me perdí estas semanas ausente, pero estas ricuras me las tengo que preparar, que ya sabes que en casa son de carne, pero para mi esto es un trocito de cielo, ricas!!!
Besos bonita.
Hola!
Felicidades por tu blog, haces un gran trabajo, queria comentarte algo:
¿Sabes que tenemos un programa de afiliados con el que podeis ganar dinero con vuestros blog? No te lo pierdas, te invitamos a conocernos y esperamos que te unas a nuestra iniciativa
cocinatelo.com
Salu2
Publica un comentari a l'entrada