A casa som molt panarres i ens agrada el bon pa, però no en fem tan sovint com voldríem, per manca de temps i perquè tenim la sort de tenir un forn a prop de casa com els de tota la vida. Ara proliferen els forns de pa, però què voleu que us digui... pans en podem trobar molts, però que siguin bons... ben pocs!
La recepta d’avui és una adaptació del Paul Hollywood, el seu era d’Stilton i bacó, nosaltres l’hem fet de formatge blau i nous.
Vam separar els panets i els vam menjar per sopar fent entrepans amb enciam trocadero, ruca, ou ferrat i pesto vermell, us ho recomano. Tasteu-ho i ja em direu.
Aquesta és la nostra proposta per Memòries d'una cuinera, moltíssimes gràcies als qui participeu.
Ingredients:
500 g de farina de força
7 g de sal*
10 g de llevat d’acció ràpida**
60 g de mantega a temperatura ambient
90 g de nous pelades
150 g de formatge blau tallat a quadrats
240 ml d’aigua freda
80 ml d’aigua freda
* Segons el formatge que feu servir, haureu d’ajustar la quantitat de sal. El nostre era bastant suau i hauríem pogut afegir una mica més de sal, però això ja és al vostre gust.
** Les podeu trobar als supermercats, la nostra era Vahine.
Preparació:
A un bol, posar la farina, la sal i el llevat. Afegir la mantega tallada a trossos i remenar amb les mans. Afegir 240 ml d’aigua freda i barrejar.
Afegir la resta de l’aigua. Ull! Depèn del tipus de farina no us farà falta tota, nosaltres en vam afegir poca.
Passar la massa a una superfície lleugerament enfarinada i treballar amb les mans fins que quedi una massa que no s’enganxi a les mans, però que tingui una textura elàstica (5-10 min.aprox).
Tornar la massa al bol, tapar-la i deixar-la reposar fins que hagi duplicat o triplicat el seu volum.
Agafar la massa, donar un cop per treure l’aire. Donar forma allargada, com de baguet, anar tallant porcions iguals. Donar forma rodona, passar a una safata i posar una bola al mig i les altres al voltant (surten dos pans amb 16 boles o un de 8 i un d’allargat, que és el que vam fer nosaltres) o bé la forma que més us agradi.
Passar a una safata de forn amb paper sulfurós i tapar fins que llevin de nou, els panets s’han de tocar.
Escalfar el forn a 220º, polvoritzar amb aigua els pans i tirar una mica de farina. Enfornar fins que quedin enrossits i al donar un cop a la base sonin buits.
Deixar refredar sobre una reixeta.
27 comentaris:
uii en conec un que es tornaria boig amb aquest pa amb formatge blau!! apuntadissim! petons
Eu adoro fazer pão e gostei muito deste.
Ficou um pão lindo
bj
Seguro que estaban deliciosos ademas te han quedado divinos.
Bicos mil wapa.
Uauu la tindré que provar... man entrat unes ganes de començar a menjar-ne sense parar... petons
Buenísimo. Las dos versiones que apuntas me parecen estupendas. La de stilton y bacon y esta de queso azul y nueces.
Me ha encantado.
Besitos
Otro pan que me encanta!! quien se resiste a esta combinacion
Bss
Pa amb formatge blau? S'ha de provar!!!
El formatge blau i les nous és una combinació que m'encanta.
Segur que aquests panets estan boníssims, m'emporto la recepta per tastar-los ;)
Petons i bon cap de setmana.
Tinc uns panets de pa blau que ens van encantar però el toc de nous m´encanta!!! petonets
Quin pa mes bo!! Jo normalment en faig cada cap de setmana. Aquest el probare!! Petons
otra receta bien buena,aromatica,sana y diferente de pan y asi queda muy bonita la presentación
peto
Que pinta más rica tienen Moni, seguro que así ya están de lujo pero tal y como nos cuentas que los rellenastes se me hace la boca agua ummmm
Qué rico, muy original! Besos
Quina pintorra tenen aquests panets i el plus afegit del formatge.
Molt bons.
Isabel
Buah! Formatge blau i nous, una perdició! I només de pensar amb la versió d'Stilton i bacó, mare meva!
T'han quedat de luxe, i a més sembla un pa senzillet de fer, oi?
I quina sort tenir un forn dels de tota la vida a prop...
Petons!
No hi ha res millor que l'oloreta que fa el pà mentres està al forn de casa... I amb aquests ingredients i la forma de corona, no ha degut durar gaire, oi?
Apuntada!
Petonets i molt bona setmana,
Palmira
M'encanta la combinació de formatge bkau amb nous per a fer pa o magdalenes salades!! Petonets!
Quina combinació mes bona... m'encanta la idea!!! i l'original tambè (el Stilton i el bacon es molt bona combinacio també)
Uns panets molt bons...al final no he arribat a temps, i no volia posar una recepta de "arxiu"...trobo que Memòries es mereix un trevall... a veure si arribo al mes proper.
ets la millor sister!!! quin pa més bo Palina!!!!! ;P
apuntat que segur que el faig
salut
Els pans de formatge m'encanten, i el formatge blau deu donar molts matisos de sabor. Sembla boníssim!
Marta
Tens raó, en molt forns venen un pa tan dolent...m'agrada molt la combinació de formatge blau i nous...i al bacó no li faria tampoc cap lleig!! Marta
En casa también somos muy 'panarres' y además nos encanta el queso azul. Así que habrá que probar esta receta. Em quede per açí. Besets.
Quina pinta! el canvi de bacó per nous em sembla molt bé, però jo l'Stilton no el canvio per res!!!
petonets
La combinació no pot fallar!!! boníssims panets!!
Insuperable, poques coses m'agraden tant com el pa i el formatge!!!!
Publica un comentari a l'entrada