A casa tenim un superfan de les galetes de gingebre, en demana sovint i mai es cansaria de menjar-ne. Per variar una mica vaig buscar un pastís que anés bé pels esmorzars i berenars i aquí el teniu.
Sempre dic que no m’agraden els pastissos secs, que m’agrada que conservin la humitat i que siguin esponjosos; aquest ho compleix i, a més, està boníssim!
La recepta original la teniu aquí, l'única cosa que vaig variar van ser els sucres, perquè no m'agrada posar-ne tant! A més, la melassa la vaig substituir per la mel.
Ingredients:
170 g de sucre integral de canya*
210 g de farina
180 g de iogurt natural
100 g de mantega
2 c.s. de mel
2 ous
2 c.c. de gingebre
2 c.c. de canyella
1 c.c. de bicarbonat
c.s.: cullera sopera
c.c.: cullera de cafè
* Amb sucre moré us quedarà un color més torrat
Preparació:
Escalfar el forn a 175º.
Batre la mantega amb el sucre i la mel fins que quedi una massa
esponjosa.
Incorporar els ous, d’un en un, i barrejar bé.
Afegir el iogurt i la resta d’ingredients, farina, espècies i bicarbonat, i barrejar fins que quedi una barreja homogènia.
Untar amb greix un motlle -la recepta original diu de 20 cm-. Posar la massa i deixar coure uns 50 minuts fins que el punxó surti net.
esponjosa.
Incorporar els ous, d’un en un, i barrejar bé.
Afegir el iogurt i la resta d’ingredients, farina, espècies i bicarbonat, i barrejar fins que quedi una barreja homogènia.
Untar amb greix un motlle -la recepta original diu de 20 cm-. Posar la massa i deixar coure uns 50 minuts fins que el punxó surti net.
22 comentaris:
Quina bona pinta, el fare segur...perons
Quina bona pinta!! Els pastissos d'espècies m'encanten. El tastaré.
Petonets
Els pastissos amb espècies sempre m'han encantat, i els canvis que has fet són idéntics als que hauriem fet nosaltres així que me la porto a pendents!
Una abraçada,
Palmira
A mi també m'agradem molt els pastissos especiats! Ara mateix li clavava mossegada a aquest tall tan formós!
Que bo! Aquesta foto tan senzilla del got de llet i la porció de pastís ja insinua que per força cal la companyia!! Petons
M'encanta el gingebre!!! ara m'agafaria un bon tros de pastís per berenar!
A la meva parella també li encanten les galetes de gingebre, no saps com!! així que aquest pastís seria ideal, me n'emporto un trosset! Un petó!
Carai que bó, a mi també m'agraden els pastissos especiats i ben humits!
prenc nota d'aquest :)
una abraçada
Molt bona pinta. Ara caldria preguntar-se si m'agrada la gingebre o no... no ho recordo...
M'encanta la combinació gingebre-canyella-clau. Un bescuit molt aromàtic que em cruspiria ara mateix. En prenc nota. Petons.
jo en se d'un que li agraden les galetes de gingebre i tota la resta!!! ja l'ha tastat ell aquest pastís? jijiji
Que bo!!!
Aquesta es una de les receptes que tinc a la carpeta de pendents des de fa...ni ho se, però es que tinc una llista taaaant llarga.
Petonets.
esponjoso,humedo,aromatico es lo que le pedimos a un pastel asi ,tremendo debe de ser¡¡
Peto
Jo també sóc fan del gingebre, en galetes, en coca o a tot arreu!
T'ha quedat humit i esponjós, ideal per un bon esmorzar.
Deu estar tant bo!! m'han entrat ganes de menjar-ne jejje petons
Yo soy muy de jengibre en los platos salados, en los dulces me cuesta pero con la buena pinta que tiene le voy a dar otra dulce oportunidad =)
Un besote enoooooooorme!!!
Una bona alternativa a les galetes, si senyor!
Estos dulces especulados, me vuelven loca, literalmente. Me lo apunto! Un beso
Estos dulces especulados, me vuelven loca, literalmente. Me lo apunto! Un beso
Estic d'acord en que les espècies donen als pastissos un toc aromàtic molt especial!! Petonets!
Quina bona pinta! m'encanten els pastissos amb espècies realment li donen un toc! salutacions!
mencante el genjibre , en queda apuntat per fer-lo .
salutacions
Publica un comentari a l'entrada