A casa ja fa temps que vam trobar la fórmula que més ens agrada per fer el coc de iogurt i és el més repetit a casa, en forma rodona, allargada, tipus magdalenes...
La base sempre fem servir la mateixa, el que anem variant és el tipus de farina: de blat i d’espelta, blanca o integral. Com que fem servir la mida d’un got de iogurt anem improvisant segons el dia o la farina que tenim, si voleu també podeu fer-ne amb farina d’ametlla, no cal que sigui amb cereals.
No cal que us digui que és una recepta que va bé a qualsevol hora i amb aquestes proporcions el pastís conserva molt bé la humitat.
Si creieu que no us l’heu d’acabar una bona manera de guardar-lo és tallat en porcions individuals, embolicat en paper de forn, després amb film transparent i cap al congelador. El traieu una estona abans i ja el teniu igual de bo i tou que acabat de fer.
Ja tenim més receptes amb el coc de iogurt i amb presentacions diferents al blog però aquesta és la que vam enviar a la Ingrid per sortir a la seva revista My Lovely food magazine i és la nostra aportació a Memòries d’una cuinera.
Com cada mes donar-vos les gràcies als qui participeu a Memòries d’una cuinera, com ens agrada veure les vostres propostes!
La base sempre fem servir la mateixa, el que anem variant és el tipus de farina: de blat i d’espelta, blanca o integral. Com que fem servir la mida d’un got de iogurt anem improvisant segons el dia o la farina que tenim, si voleu també podeu fer-ne amb farina d’ametlla, no cal que sigui amb cereals.
No cal que us digui que és una recepta que va bé a qualsevol hora i amb aquestes proporcions el pastís conserva molt bé la humitat.
Si creieu que no us l’heu d’acabar una bona manera de guardar-lo és tallat en porcions individuals, embolicat en paper de forn, després amb film transparent i cap al congelador. El traieu una estona abans i ja el teniu igual de bo i tou que acabat de fer.
Ja tenim més receptes amb el coc de iogurt i amb presentacions diferents al blog però aquesta és la que vam enviar a la Ingrid per sortir a la seva revista My Lovely food magazine i és la nostra aportació a Memòries d’una cuinera.
Com cada mes donar-vos les gràcies als qui participeu a Memòries d’una cuinera, com ens agrada veure les vostres propostes!
Ingredients:
125g de iogurt40ml d’oli d’oliva suau
85ml de llet
190g de sucre integral de canya
16g de llevat en pols (Royal)
200g de farina d’espelta
2 ous
1 polsim de sal
Preparació:
Escalfar el forn a
180º.
A un bol posar el
iogurt, l’oli, la llet i el sucre i remenar. Afegir els ous, la sal i la farina. Remenar
amb unes barnilles.
Passar al motlle i
enfornar, el temps dependrà de la presentació que feu: si és individual,
motlles mitjans, etc. El millor és anar controlant pel vidre i fer la prova del
punxó, quan surti net ja està fet.
Si el feu tot d'una peça són uns quaranta minuts al forn.
23 comentaris:
Quina bona pinta Moni!!! Feia molt que no em passava per aquí, ara que ja vaig tancar el blog i he començat amb el nou estic refent la llista de blogger i em fa coses rares.
Petonets!!
Neus
Aquesta coca no falla mai, en forma allargada m'agrada molt!
Gosto muito de bolos de iogurte e gostei muito deste.
Seria perfeito para o lanche
Boa semana
bjs
Així en forma de plum cake...m'encanta! Petons i gràcies pel Memòries...que sempre ens fa aguditzar la imaginació!!!
Una coca de la tota la vida però allargada com un cake també m´ agrada molt. Petonets
Una coca de la tota la vida però allargada com un cake també m´ agrada molt. Petonets
Un clàssic boníssim, i amb el motlle que més m'agrada ;-). Un petó!!
a mi també m'agrada investigar segons les farines que corren per casa, pero se'ns dubte la millor recepta la té la meva mare. Fa poc vaig arribar d'un viatge per feina i tenia un tros de bescuit esperant-me, no saps com em va sentar de bé! sempre , a qualsevol hora entra! ptons
Realment, una imatge val més que mil paraules: quin tall i quina molla més esponjosa! Què bones són les coques de iogurt! Petons.
Si una imatge val més que mil paraules, aquesta és genial: quina molla, quina esponjositat! Què bones són les coques de iogurt! Petons.
Jo també acabo de publicar la meva!
El tema d'aquest es m'ha encantat, moltes gràcies per organitzar cada mes el Memòries!!!!
Té una pinta espectacular!! Com m'agrada! peotns
Me encanta el resultado es una ricura!!!
Y el corte por favor, me fascina...totalmente.
Besos.
demà en faràs un oi???? jo el vull tastar!!!!! petonets guapi
Mm que bo un clàssic que mai falla!
És un plaer participar a aquest repte. M'encanta aquest coc, al final els que triomfen són els clássics fets així, tradicional i amb el iogurt i apartir d'aquí, mil possibilitats! La foto es preciosa, té una pinta de molla suau!
Petonets;)
Preciosa la preentació d¡aquesta coca! i es veu tan esponjosa, m'encanta! Jo és el primer cop que participo a Memòries d'una cuinera i he preparat una coca de llimona i llavors de rossella, si la vols veure em farà molt il.lusió, em trobes aquí
http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Una versió molt sana!! Petonets!
Un coc amb solera
Muas
Quina bona pinta! Aquest de ben segur que el faig.
És una recepta base esplèndida... La foto és molt bonica :)
Marta
Desde ahora sigo tu blog y te visitare cada vez que pueda. Besos
Te quedó fantástico! besos
Publica un comentari a l'entrada